Elton John om alkoholmisbruket: – Drakk en flaske Whisky om dagen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.01-2020
  • Oppdatert: 10.01-2020
Elton John sammen med ektemannen David Furnish under filmfestivalen i Cannes i fjor. Foto: Stephane Mahe/Reuters

Den legendariske 70-tallsstjernen ser tilbake på sin utsvevende fortid i en ny dokumentar. 

Elton John fikk sitt gjennombrudd som artist tidlig på 70-tallet, og har til tider levd et hektisk og usunt turnéliv.

I januar i fjor kunngjorde han imidlertid at han planlegger å gi seg med turnélivet. I den anledning har han gitt ut en selvbiografi og stilt opp til flere intervjuer der han ser tilbake på sin utrolige karriere.

Les også: Elton John slakter Brexit

I dokumentaren «Mitt liv – Elton John» avslører han at han slet med alkohol- og rusavhengighet mens han var på toppen av karrieren.

– Bare frøs og kastet opp

– Jeg var ikke bare rusmisbruker og alkoholiker. Jeg drakk en flaske Johnnie Walker Black (Whisky) hver dag. Jeg røyket marihuana. I tillegg hadde jeg bulimi, sier han i dokumentaren ifølge svenske Expressen.

Det måtte en skikkelig nedtur til for at han skulle forandre livet sitt.

– Jeg gikk og la meg, og sov i tre dager. Jeg spiste ikke, jeg bare frøs og kastet opp. Det var et veldig ensomt liv. Så da spurte jeg meg selv: Vil jeg leve eller vil jeg dø?

Til slutt skjønte Elton at han trengte hjelp, og la seg inn på et rehabiliteringssenter i Chicago. Der fikk han behandling for både alkoholmisbruk, rusmisbruk og bulimi.

Han skrev til og med et avskjedsbrev til et av rusmidlene han hadde misbrukt – kokain.

Nykter i 29 år

– Det var min idé. Jeg behandlet rusmiddelet som en person. Jeg skrev: «Vi kan aldri møtes igjen. Jeg elsker deg veldig mye, men nå er det over», sier han i dokumentaren ifølge Expressen.

Les også: Elton John i ny bok: – Var 24 timer fra døden

Elton John sjekket ut av rehabiliteringssenteret i 1990, og har aldri sett seg tilbake. I juli i fjor la han ut bilde på Instagram av en medalje som viser at han har vært nykter i 29 år.

Ved siden av bildet skrev han: «For 29 år siden var jeg en ødelagt mann. Jeg turte endelig å si de tre ordene som skulle forandre livet mitt: Jeg trenger hjelp». 

DEL

FØLG OSS