Sophia Loren: Dette driver den italienske filmdivaen med nå

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 17.01-2020
  • Oppdatert: 17.01-2020
Sophia Loren i 1961. Foto: Anthony Camerano/AP

Den legendariske skuespilleren har blitt 85 år, men har ingen planer om å pensjonere seg ennå. 

Sophia Loren (85) vokste opp i fattige kår i Napoli, og ble egentlig født under navnet Sofia Villani Scicolone.

Allerede i 1950 møtte hun sin store kjærlighet, den 22 år eldre filmprodusenten Carlo Ponti. Det var han som skal ha introdusert henne for skuespilleryrket, og på slutten av 50-tallet hadde hun allerede spilt flere mindre roller.

Les også: Se «Bond»-pikene gjennom tidene

Det var imidlertid i 1961 verden for alvor fikk øynene opp for den italienske skjønnheten. Da spilte hun hovedrollen i dramafilmen «Two Women», og ble belønnet med en Oscar for beste kvinnelige skuespiller.

(Saken fortsetter under) 

/

Giftet seg to ganger med samme mann

Noen år tidligere hadde Loren og Ponti giftet seg, men ekteskapet ble annullert i 1962. Ponti var nemlig fortsatt gift med sin første kone, fordi det ikke var lov til å skille seg i Italia på denne tiden.

I 1966 fikk han lov til å skille seg, og Ponti og Loren giftet seg på nytt. Årene etter spilte Loren i flere italienske dramafilmer som «Sunflower» (1970) «The Voyage» (1974) og «A Special Day» (1977).

Sammen med ikoniske skuespillere som Jayne Mansfield og Marilyn Monroe, ble Loren en del av Hollywoods gullalder.

På slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet fikk Loren og Ponti sønnene Carlo Ponti Jr. (51) og Edoardo Ponti (47).

De neste årene fokuserte Sophia på familielivet, og spilte i færre filmer enn før. I 2007 døde mannen hennes, 94 år gammel.

(Saken fortsetter under) 

/

Spiller i ny film 

Loren jobber imidlertid fortsatt som skuespiller, og har tidligere sagt at hun ikke har noen planer om å pensjonere seg. Ifølge IMDb bor Loren nå i Sveits, men drar ofte til Los Angeles, hvor sønnene hennes bor. 

I juli i fjor kom det frem at hun spiller i filmen «The Life Ahead», og i november var hun på turne i USA for å snakke om sitt utrolige liv.

Les også: Husker du «Dynastiet»? Slik ser stjernene fra serien ut nå!

«The Life Ahead» skal ha premiere i mars i år, og det er sønnen til Loren, Edoardo, som står for regien. I fjor sa han til Variety at moren hans fortsatt er i veldig god form.

– I en alder av 84, vil hun satse alt på å være med i en film som er så dyp og utfordrende både fysisk og følelsesmessig. Det er fantastisk å se energien og lidenskapen hun tilfører hver eneste scene, sa han. 

DEL

FØLG OSS