Prins Andrew kan miste politibeskyttelse etter Epstein-skandalen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 17.01-2020
  • Oppdatert: 17.01-2020
Prins Andrew i september 2019, mens han fortsatt tok på seg offentlige oppdrag. Foto: John Thys/AFP

Prinsen måtte trekke seg fra alle offentlige verv etter sitt intervju om vennskapet til overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Nå kan han miste enda et privilegium.

Det melder britiske Evening Standard. I november i fjor så prins Andrew seg nødt til å si fra seg alle offentlige oppdrag etter et skandaleintervju på BBC.

En kilde forteller til avisen at det ble bestilt en gjennomgang av hans politibeskyttelse med en gang det kom frem at han ikke lenger kom til å dra på offentlige oppdrag.

– De som har ansvar for sikkerheten til kongefamilien kan ikke skrive ut en blank sjekk til en person som ikke har en offentlig rolle i nærmeste fremtid, sier kilden, og fortsetter:

Les også: Prins Andrew nekter for sex med offer for menneskehandel

– Å ha væpnede vakter døgnet rundt er veldig dyrt. Politiet må gå gjennom stillingen for å forsikre seg at det er forsvarlig.

I intervjuet på BBC innrømmet prins Andrew at han hadde utvist «dårlig dømmekraft» som fortsatte vennskapet med milliardæren Jeffrey Epstein etter han hadde blitt dømt for overgrep.

Han nektet imidlertid for å ha møtt Virginia Giuffre, som anklager ham for å ha utnyttet henne seksuelt.

Giuffre hevder at Epstein betalte henne 15.000 dollar for å ha sex med prinsen. Epstein tok sitt eget liv i fengselet der han satt varetektsfengslet.

Les også: Prins Andrew trekker seg tilbake etter Epstein-kobling

Etter prins Andrew ble koblet til Epstein, har han fått hard medfart i britisk presse. Ekskona hans Sarah Ferguson (60) har imidlertid uttalt at hun fortsatt støtter eksmannen sin.

– Han er den beste mannen jeg kjenner. Det er utrolig hva han har gjort for Storbritannia, og hele skandalen er bare vås, sa Ferguson til Vogue i desember.

Se video: Prins Andrews skandaleintervju med BBC:

DEL

FØLG OSS