Dette gjør «MacGyver»-stjernen i dag

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 31.01-2020
  • Oppdatert: 31.01-2020
MacGyver er lett gjenkjennelig med sin ikoniske hockeysveis. Foto: TV2

Richard Dean Anderson ble stjerne over natten etter rollen som Angus MacGyver. Nå er han 70 år og lever et liv langt utenfor rampelyset.

Richard Dean Anderson (70) spilte i serier som «General Hospital» og «Emerald Point N.A.S» på 70- og 80-tallet, men det var rollen som actionhelten MacGyver som gjorde at han fikk sitt gjennombrudd.

Serien ble først sendt på TV fra 1985 til 1992, men har blitt sendt om og om igjen blant annet på norske TV2. 

Serien handlet om den sjarmerende og lynskarpe agenten Angus MacGyver, som stadig vekk fant imponerende løsninger på vanskelige oppdrag.

Les også: Slik gikk det med sønnen til John Lennon og Yoko Ono

Årene i rollen som MacGyver skal imidlertid ha vært veldig slitsomme for Anderson. 

Noen år etter serien var ferdig innspilt, sa han til Entertainment Weekly at han ikke hadde noe liv utenom jobben i de årene. 

– Jeg ble ganske sliten. MacGyver var syv år hvor jeg måtte være med i nesten alle scenene som ble filmet og ikke ha noe liv utenom i det hele tatt, sa han. 

Slik ser Richard Dean Anderson ut nå: 

/

Etter serien om MacGyver, ble det også laget to filmer om den berømte agenten. Fra 2004 til 2010 spilte han i serien «Stargate Atlantis» og spinoff-seriene som ble laget årene etter.

Ifølge filmdatabasen IMDb spilte Anderson sin siste rolle i 2013, i komiserien «Don’t trust the B---- in Apartment 23».

Siden har han levd et tilbaketrukket liv utenfor rampelyset. Ifølge VG bor han i Vancouver, men er også mye på hytta i Minnesota.

Les også: Slik ser stjernene fra «Dynastiet» ut nå

I sin storhetstid ble Anderson koblet til Hollywood-stjerner som Teri Hatcher og Lara Flynn Boyle, men han giftet seg aldri. Fra 1996 til 2002 var han sammen med Apryl A. Prose, og de fikk datteren Wylie (21) sammen.

Anderson er ikke aktiv på sosiale medier, men senest i 2016 la datteren hans ut en oppdatering på Twitter-profilen hans:

DEL

FØLG OSS