Gladnyhet til fansen: ABBA kommer med ny musikk i år

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 11.02-2020
  • Oppdatert: 14.02-2020

Benny Andersson røper at ABBA kommer med nytt materiale i 2020.

Den svenske popkvartetten som ble dannet i 1972 og holdt det gående til 1982 har satt dype musikalske spor etter seg. Fans over hele verden har håpet på et comeback i nesten 40 år.

Håpet om å se Agnetha Fältskog (69), Björn Ulvaeus (74), Benny Andersson (72) og Anni-Frid Lyngstad (73) sammen på scenen igjen lever videre.

– Kommer i år

I et nytt intervju som KK har omtalt, letter Benny Andersson på sløret og røper at ABBA har kommet sammen og spilt inn nye låter, og at de etter alle solemerker kommer ut i år.

– Hvor blir det av de nye ABBA-låtene som dere har lovet oss i et par nå, spør en reporter Benny Andersson (video nederst i saken).

– Det er et godt spørsmål. De kommer i år. Svarer Benny og legger til:

– Jeg gjetter etter sommeren, men jeg må gjette siden jeg er ikke helt sikker. Men jeg tror det.

På spørsmål om Benny Andersson kan love at de kommer i år, svarer han noe unnvikende:

– Man skal ikke love noe, men om jeg får bestemme selv, så kommer dem i september. Jeg får ikke bestemme det selv, dessverre. Men det er det vi sikter på.

Skulle på gjenforeningsturné

Planen var også at ABBA skulle på gjenforeningsturné i 2020. Disse planene ble lagt på is, og vil bli satt ut i live i 2021 har Startsiden tidligere omtalt.

ABBAs gjenforeningsturné vil ikke ha popikonene på scenen i egen person, men dataanimerte utgaver av dem selv, såkalte avatarer som spiller med et ekte band. Dette er blant annet gjort med stor suksess med avdøde artister som Elvis Presley og Michael Jackson. Nå er ABBA-medlemmene selv i tvil om det hele tatt blir noe av.

– Om det i det hele tatt blir noe av, så blir det eventuelt i 2021. Forutsetningene for tuneen har endret seg. Jeg kan ikke si noe mer om den saken, fortalte Benny Andersson til Aftonbladet i fjor.

DEL

FØLG OSS