Greta Thunberg får egen TV-serie i England

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 12.02-2020
  • Oppdatert: 12.02-2020
Jonathan NackstrandAFP

Den 17 år gamle klimaaktivisten fra Sverige skal følges av et TV-team fra britiske BBC.

– Dette er en unik mulighet å få en innsikt i hvordan det er å være et av de mest kjente ansiktene på planeten, sier produsent Rob Lidell i en uttalelse, i følge Aftonbladet.

Programmet skal følge Greta Thunberg som reiser verden rundt på klimaforhandlinger. Planen er at TV-serien skal vise 17-åringens personlige side - hvor hun skal fortelle om livet i ramplyset, hvordan hun skriver taler og hennes møter med verdensledere.

– Klimautfordringene er vår tids viktigste spørsmål, og derfor føles det rett å skape en serie som utforsker fakta og vitenskap i dette store komplekset, sier produsenten videre og fortsetter:

– Å kunne gjøre dette med Greta er et ekstraordinært privilegium og en sjanse til å få innsikt i hvordan det er å være et globalt ikon og et av de mest kjente ansiktene på planeten.

Det er fortsatt uvisst når serien kommer på TV.

Greta Thunberg har rukket å inspirere mange siden hun startet sin skolestreik for klimaet i fjor. Skuespillerlegenden Jane Fonda (82) mener Thunberg har forandret livet hennes:

– Jeg har ikke møtt Greta Thunberg, men hun har forandret livet mitt. Før følte jeg meg engstelig og deprimert fordi jeg visste at jeg ikke gjorde nok for å hindre katastrofen som truer planeten, sa Fonda under en prisutdeling i november.

DEL

FØLG OSS