Kirk Douglas var god for millioner – men sønnen får ingenting

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 24.02-2020
  • Oppdatert: 24.02-2020
Michael (til venstre) og Kirk Douglas på Oscar-fest i 2012. Foto: Evan Agostini/AP

Den legendariske skuespilleren døde i starten av februar. Han skal ha testamentert bort hele formuen sin til veldedige formål. 

6.februar delte skuespilleren Michael Douglas (75) nyheten om at faren hans, Kirk Douglas, hadde gått bort. Douglas ble 103 år, og var en av de mest anerkjente skuespillerne i Hollywoods gullalder.

Ifølge Daily Mail etterlot han seg en enorm formue på rundt 562 millioner kroner, men før han døde skal han ha testamentert bort hele formuen til veldedige formål.

I tillegg til skuespilleryrket var Kirk Douglas veldig opptatt av å hjelpe vanskeligstilte barn og ungdommer.

Les også: Avslører hvordan han sjekket opp Catherine Zeta-Jones

I 1964 grunnla han og kona Anne Douglas veldedighetsorganisasjonen The Douglas Foundation, og ifølge Mirror, skal 50 millioner dollar av formuen hans gå til denne organisasjonen.

Resten skal gå til andre gode formål, blant annet et sykehus for barn i Los Angeles. Derfor kommer antageligvis ikke sønnene hans, deriblant Michael Douglas, til å arve noe.

Kirk Douglas fikk sønnene Michael og Joel sammen med sin første kone Diana, og sønnene Peter og Eric med Anne Buydens, som han var gift med frem til sin død.

Les også: Douglas om sønnens rusmisbruk: – Trodde jeg skulle miste ham

Alle sønnene til Kirk gikk i farens fotspor og begynte å jobbe i film og TV-bransjen. Michael Douglas ble den mest profilerte av dem, og er spesielt kjent for sine roller i filmer som «Basic Instinct» (1992) og «Wall Street» (1987).

Michael Douglas har i likhet med faren håvet inn millioner på skuespilleryrket, og kommer nok til å klare seg greit selv om han ikke skulle arve noe fra faren. Ifølge Celebrity Net Worth er han nemlig god for 300 millioner dollar, altså rundt 2,4 milliarder kroner.

Douglas har vært gift med skuespilleren Catherine Zeta-Jones siden 2000. Nylig flyttet de til et palass av et hus i det velstående nabolaget Westchester i New York.

DEL

FØLG OSS