Elisabeth «Bettan» Andreassen: – Teigen er i alles hjerter

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.02-2020
  • Oppdatert: 25.02-2020

Tirsdag kom nyheten om at den folkekjære artisten Jahn Teigen har gått bort. Her forteller MGP-veteran Elisabeth Andreassen om sitt vennskap med Teigen. 

Elisabeth Andreassen (61) kan skilte med en over 40 år lang karriere, og ble i likhet med Jahn Teigen spesielt kjent for sine opptredener i Melodi Grand Prix.

Hun forteller at de møttes for første gang da hun spilte en av rollene i musikalen «Spök» i Sverige i 1982.

Les også: Jahn Teigen er død

– Jeg ble utrolig starstruck da jeg møtte ham i 1982, ikke visste jeg at vi skulle bli så gode venner sier hun til Startsiden.

Etter hvert ble de bedre kjent gjennom Melodi Grand Prix, felles venner og kolleger.

Filosofisk, gøyal, dyp og gæærn

– Vi var også programledere sammen i Melodi Grand Prix i 1992, og da hadde vi det så morsomt. Jahn var filosofisk, gøyal, dyp og gæren. Vi var litt like. Han ga virkelig av seg selv i alt han gjorde, sier Andreassen.

– Han hadde en mørkere side som kom frem noen ganger, og han var ikke redd for å vise noen av disse sidene, sier hun.

For noen år siden besøkte Andreassen Teigens hjem i Ystad i Sverige for å bli med på en episode av TVNorge-serien «En hyllest til Jahn Teigen».

– Jeg var veldig, veldig glad i ham. Jeg var nede i Ystad og besøkte ham i 2015, og da hadde vi så mange fine samtaler, han var så glad.

– Han er legende nummer én

Jahn Teigen flyttet til Ystad i 2008, og døde på Ystad sykehus mandag kveld. Han ble 70 år gammel. Siden nyheten om hans død ble kunngjort har venner og fans landet over hyllet ham som en legende.

Les også: Slik minnes kjendisene Jahn Teigen

Andreassen sier at hun aldri kommer til å glemme Teigen. 

– Han er i alles hjerter på en eller annen måte. Ingen kan glemme ham, han er legende nummer én. Han har vært innom så sinnsykt mye forskjellig. Han var innom alt. Rock, humor og musikal - han mestret alt. Han var uredd. Alle vil huske han for alltid, sier hun. 

Andreassen ble legendarisk da hun vant Eurovision i 1985, som første norske noen gang, med Bobbysocks og låta La det swinge i 1985.

Den andre halvdelen av den berømte duoen, Hanne Krogh, minnes også Teigen med stort beundring.

– Jahn Teigen var en gudbenådet artist. Vi har aldri sett noen som ligner ham – verken her i Norge eller utenlands, sier Krogh til Startsiden.

– Hvis Jahn gikk ut på en scene - om det var et lasteplan på bygda eller i Oslo Spektrum – eide han den scenen fullstendig. Og han eide publikum, for han ga alltid alt. Modig kastet han seg ut i det han mestret så fullstendig; å underholde. Han kunne det faget som er så vanskelig å lære: Artisteri.

– Når en slik kraft blir borte, etterlater det seg et stort tomrom, avslutter Hanne Krogh. Se Jahn Teigens liv i bilder:

DEL

FØLG OSS