Dønn ærlig Mike Tyson: – Jeg er tom. Jeg er ingenting

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.03-2020
  • Oppdatert: 06.03-2020
Tyson pensjonerte seg som bokser i 2005. Foto: Steve Marcus/Reuters

Den legendariske boksestjernen er kjent for å være en hardhaus. I en ny podkast-episode tar han til tårene og viser en annen side av seg selv.

På 80- og 90-tallet var Mike Tyson en av verdens mest fryktede boksere, og ble kalt «The baddest man on the planet».

I 2005 pensjonerte han seg, og siden har han blant annet åpnet en marihuana-skole og startet sin egen podkast.

I en ny episode av podkasten snakker han med bokseren Sugar Ray Leonard om livet før og etter boksekarrieren. 

– Jeg kan kunsten å bokse, det er det eneste jeg noen gang har studert. Det er derfor jeg er så fryktet, det var derfor alle fryktet meg når jeg var i ringen. Jeg var ødeleggeren, det var det jeg var født til å være, sier han mens tårene renner.

Les også: Mike Tyson åpner egen marihuana-skole

I sin storhetstid slo Tyson de fleste av sine motstandere, og da han var 20 år ble han tidenes yngste tungvektsmester i boksing. I podkasten innrømmer han at han savner glansdagene sine.

– Nå er de dagene forbi. Jeg er tom, jeg er ingenting. Jeg jobber med å lære meg kunsten å være ydmyk, det er derfor jeg gråter, fordi jeg savner mitt gamle jeg.

Iron Mikes gamle liv var imidlertid ikke bare fryd og gammen. Han har skapt mange skandaler opp gjennom, spesielt da han tygget av en bit av Evander Holyfields ørene under en kamp i 1997.

Les også: Mike Tyson starter treningskjede

Han har også tidligere innrømmet dopingmisbruk, og at han brukte en falsk penis for ikke å bli tatt for det.

I podkasten forteller han at han har en indre djevel han er redd for at skal komme ut.

– Jeg vil ikke at den personen skal komme ut, for hvis han kommer ut så kommer helvete sammen med ham. Det er ikke morsomt i det hele tatt. Det høres kult ut fordi jeg virker som en tøff fyr, men det er det ikke, for jeg er redd ham, sier han.

I 2009 spilte Tyson en liten rolle i filmen «The Hangover», hvor man fikk se hans utrolige luksusvilla og bengaltigeren han hadde som kjæledyr.

Nå bor han i Nevada sammen med kona Lakiha Spicer. De har to barn sammen, og Tyson har også fire barn til fra tidligere ekteskap.

DEL

FØLG OSS