Durek Verretts ekskjæreste advarer Märtha

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.03-2020
  • Oppdatert: 12.03-2020
Märtha Louise og Durek Verrett under et intervju på God morgen Norge i fjor. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2

Hank Greenberg (48) var sammen med Durek Verrett i åtte år. Nå forteller han at han var HIV-positiv da de var sammen og advarer prinsessen mot ham.

Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise (48) og Durek Verrett (45) siden de kunngjorde at de var kjærester i mai i fjor.

Den samme måneden avslørte Verrett at han tidligere hadde vært i et forhold med en mann, og i tirsdagens utgave av Se og Hør forteller mannen – Hank Greenberg – at han var glad han kom seg ut av forholdet med Verrett.

Les også: Prinsessen og sjamanen: – Business og åndelighet

I det lange intervjuet sier Greenberg at han er HIV-positiv. Han fikk diagnosen i 2002, flere år før han ble sammen med sjamanen.

– Jeg var et sted som jeg ikke burde vært. Jeg ble dopet ned – og misbrukt. Seks måneder senere fikk jeg diagnosen, sier han til Se og Hør.

– Har ikke noe koselig å si om han

Folkehelseinstituttet beskriver HIV som en virussykdom som smitter seksuelt, ved blodsmitte og fra mor til barn. Hvis man går med sykdommen i lang tid og ikke behandler den vil den medføre redusert immunforsvar og opportunistiske infeksjoner.

Durek har 159.000 følgere på Instagram, og har tidligere fått mye kritikk for sine alternative helseråd. I fjor ble selvutviklingsboken hans stoppet av forlaget Cappelen fordi flere av passasjene i boken var «problematiske».

I juni i fjor kommenterte Greenberg forholdet til Verrett for første gang i britiske Daily Mail.

– Jeg elsker Durek inderlig og ønsker ham alt det beste, men jeg har ikke noe koselig å si om ham. Han har et utrolig talent og jeg tror på teorien hans om at kjærlighet er svaret, men jeg tror ikke på ham som person lenger, sa han.

I intervjuet med Se og Hør sier han at han fortsatt står for dette, og at han mener at Durek har en tendens til å kontrollere folk.

Advarer prinsessen

– Dureks forrige kjæreste prøvde å advare meg da vi ble sammen. Jeg skulle ønske jeg hadde hørt på henne. Nå føler jeg at prinsesse Märtha Louise bør få den samme advarselen, sier han til ukebladet.

Les også: Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet

Startsiden har vært i kontakt med Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som ikke ønsker å kommentere saken. Durek Verrett har ikke svart på vår henvendelse.

På mandag sa prinsessen til svenske Aftonbladet at hun har vennet seg til alle meningene om henne og hennes kjærlighetsliv.

– Det finnes mange meninger om meg, men jeg følger min egen vei. Enkelte synes at jeg er kontroversiell, men jeg skjønner ikke hvorfor alle strever etter å være normale, sa hun til avisen, ifølge Svensk Dam.  

DEL

FØLG OSS