12 filmer du bør se i coronakarantene

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.03-2020
  • Oppdatert: 20.03-2020
Frank Abagnale lever et utsvevende liv i filmen «Catch Me If You Can».Foto: Dreamworks

Mange av oss kommer til å få mye tid å slå i hjel fremover. Her er noen spennende filmer som kan få tiden til å gå litt fortere. 

I løpet av bare noen uker har mennesker verden over gått fra å leve sine normale liv til å måtte holde seg inne og unngå sosial kontakt.

Uansett man selv ikke er i karantene eller er smittet av viruset, er det åpenbart at de fleste av oss kommer til å være mye mer hjemme på sofaen enn til vanlig.

Les også: Dette er den beste filmen fra året du ble født

I den anledning har vi funnet frem 12 filmer som kan distrahere deg litt fra viruset i noen timer. Siden de fleste av oss er redde nok for viruset som det er, har vi ikke tatt med virkelighetsnære filmer om virus og pandemier.

Vi har derimot tatt med noen litt klaustrofobiske filmer som kan være spennende å se på nå. Se våre filmtips nedenfor!

De litt klaustrofobiske

Das Boot

Denne tyske krigsfilmen er basert på romanen «Ubåten» fra 1973. Das Boot er tidenes dyreste tyskproduserte film, og gir et innblikk i det klaustrofobiske og innestengte livet på en u-båt. Filmen handler om et mannskap som er på tokt i en u-båt under andre verdenskrig, og viser galskapen som kan oppstå når mennesker blir sperret inne for lenge.

Filmen kan ses på Netflix. Se trailer her:

Cast Away

Forretningsmannen Chuck Noland (Tom Hanks) er den eneste overlevende etter en flystyrt i stillehavet, og i filmen følger vi hans kamp for å overleve. Noland klarer å komme seg i land på en øde øy, men strever med å overleve i isolasjon.

Cast Away ble en publikumssuksess på kino, og ble også godt mottatt av anmelderne. Både VG og Dagbladet ga filmen en femmer da den kom ut i 2001.

Filmen kan leies på Viaplay. Se trailer her:

Life of Pi

Denne amerikanske eventyrfilmen er basert på en bok med samme navn fra 2001. I filmen møter vi 16 år gamle Piscine Molitor «Pi» Patel, som er med i et skipsforlis hvor resten av familien hans dør. Pi klarer å overleve ved å komme seg om bord i en livbåt – det eneste problemet er at han må dele båten med en sulten bengaltiger. «Life of Pi» fikk mye oppmerksomhet da den kom ut på grunn av de vakre visuelle effektene og bildene.

Filmen kan ses på Netflix. Se trailer her:

The Shawshank Redemption

Frihetens regn regnes som en udødelig klassiker og er en av de høyest rangerte filmene på IMDb. I den amerikanske dramafilmen følger vi Andy Dufresne (Tim Robbins) som etter en veldig uheldig hendelse blir dømt til livstid i fengsel.

I fengselet blir han kjent med Andy (Morgan Freeman) som gjør livet bak murene litt lettere.

Filmen kan ses på Netflix. Se trailer her:

Kritikerroste klassikere

The Intouchables

Denne dramakomedien ble en stor suksess da den kom ut på kino i Frankrike i 2011. Den handler om mangemillionæren Phillippe som blir lam fra nakken og ned etter en paragliderulykke. Etter hvert ansetter han den småkriminelle og livlige Driss som sin nye pleieassistent. Da oppstår et usannsynlig og rørende vennskap.

Filmen er basert på en sann historie, og ble nominert til flere Oscar-priser etter den kom ut.

Filmen er tilgjengelig på Netflix. Se trailer her:

Forrest Gump

Denne har du antageligvis sett allerede, men den må nevnes uansett. I filmen følger vi livet til den sjarmerende karakteren Forrest Gump og menneskene han møter på et busstopp. Gump forteller om sitt liv til de fremmede menneskene han møter på busstoppet, og historiene hans omfatter blant annet Vietnamkrigen og Watergate-skandalen.

Forrest Gump vant hele seks Oscar etter den kom ut i 1994.

Filmen kan leies på YouTube. Se trailer her:

Erin Brockovich

Denne dramafilmen handler om advokatsekretæren og alenemoren Erin Brockovich (Julia Roberts). I filmen følger vi hennes kamp mot energiselskapet Pacific Gas and Electric, som hun finner ut at har forgiftet en hel by gjennom forurenset drikkevann.

Julia Roberts vant flere priser for rollen som Brockovich, blant annet en Oscar.

Filmen er tilgjengelig på Netflix. Se trailer her:

Catch Me If You Can

«Catch Me If You Can» er basert på den virkelige historien om Frank William Abagnale jr. som utga seg for å være alt fra pilot til advokat på 60-tallet.

I filmen får vi innblikk i Abagnale (Leonardo DiCaprio) sine imponerende svindelmetoder mens FBI-etterforskeren Carl Hanratty (Tom Hanks) prøver å ta rotta på ham.

DiCaprio passer perfekt inn i rollen som den sjarmerende men sleipe statusjegeren Frank Abagnale. Filmen er regissert av Steven Spielberg, og ble nominert til en Oscar da den kom ut.

Filmen er tilgjengelig på Netflix. Se trailer her:

The Talented Mr. Ripley

Tom Ripley (Matt Damon) har fått i oppdrag å dra til Italia for å få den kjekke og selvsikre Dickie Greenleaf (Jude Law) til å dra hjem til USA. Tom blir god venn med Dickie og kjæresten hans Marge Sheerwood (Gwyneth Paltrow), men når Dickie begynner å bli avvisende mot ham, kommer Toms psykopatiske side frem.

Denne stjernespekkede filmen er basert på en roman med samme navn fra 1955. Den ble veldig godt mottatt av filmanmelderne og ble nominert til fem Oscar etter den kom ut.

Filmen er tilgjengelig på Netflix. Se trailer her:

Komedier

Meet the Parents

I «Meet the Parents» planlegger Gaylord «Greg» Focker (Ben Stiller) å fri til kjæresten sin Pam (Teri Polo), men først må han be den veldig skeptiske faren hennes Jack (Robert De Niro) om lov. Han viser seg å være et mareritt av en svigerfar, og får også Pam til å stille spørsmålstegn ved kjæresten sin.

Filmen kan leies på YouTube. Se trailer her: 

Step Brothers

Step Brothers er en av flere morsomme filmer med Will Ferrell i hovedrollen. Denne komedien handler om to middelaldrende menn (Will Ferrell og John C. Reilly) som må leve sammen som brødre fordi foreldrene deres har funnet kjærligheten.

Begge mennene er umodne og bortskjemte, noe som tærer på forholdet til foreldrene deres. Til slutt setter foreldrene deres ned foten og truer sønnene med å kaste dem ut av huset hvis de ikke finner seg en jobb.

Filmen er tilgjengelig på Netflix. Se trailer her:

The Hangover

Denne komedien handler om fire menn som drar på et utdrikningslag i Las Vegas de sent vil glemme. Kvelden begynner ganske så rolig, men dagen etter våkner de opp med tidenes fylleangst og en levende tiger på badet.

I tillegg har brudgommen forsvunnet, og guttegjengen har kort tid på seg før bryllupet starter.

Filmen er tilgjengelig på Netflix. Se trailer her:

DEL

FØLG OSS