Coronasmittede kjendiser med oppfordring til andre

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.03-2020
  • Oppdatert: 20.03-2020
Bent Skjærstad er utenriksreporter i TV2. Her var han Windsor for å dekke bryllupet i Windsor i dekket han det kongelige bryllupet i Windsor i 2018. Foto: TV2

Utenriksreporter i TV 2, Bent Skjærstad, er en av de som har blitt smittet av viruset. – Folk må være veldig forsiktige når de går ut, sier han til kanalen.

De siste ukene har flere skuespillere og TV-profiler kunngjort at de har testet positivt på det svært smittsomme coronaviruset.

I den anledning har noen av dem benyttet posisjonen sin til å oppfordre andre om å følge myndighetenes råd rundt sykdommen.

Les også: Ny studie forklarer hvorfor viruset sprer seg så raskt

Utenriksreporter i TV 2, Bent Skjærstad, dekket coronakrisen i Hongkong i slutten av januar. Det var imidlertid da han kom hjem til Bergen han ble smittet av viruset.

Til kanalen sier han at det må være veldig lett å bli smittet siden han ikke hadde vært i kontakt med noen som har hatt symptomer.

Omfattende smitte

– Det at jeg nå har fått bekreftet at jeg er smittet, det viser at smitten er langt mer omfattende enn det man gjerne kan få inntrykk av når man leser smittetallene. Folk må være veldig forsiktige når de går ut, og i møte med mennesker som tilsynelatende er helt friske, sier han til TV 2.

Tom Hanks (63) er en av Hollywood-stjernene som har blitt smittet av det mye omtalte viruset. Forrige uke fortalte han på Instagram at han og kona Rita Wilson hadde isolert seg hjemme etter å ha fått påvist sykdommen.

Siden har han lagt ut flere innlegg hvor han skriver hvordan det går med dem og oppfordrer følgerne sine til å være solidariske mot hverandre.

– Det er ting vi alle kan gjøre for å komme oss gjennom dette, og vi bør følge rådene til ekspertene og ta vare på hverandre, skriver han i et av innleggene.

– Vi står alle sammen om dette. Brems utviklingen av viruset, skriver han i et annet.

– Ta dette seriøst

Den ukrainske skuespilleren Olga Kurylenko (40), kjent fra James Bond-filmen «Quantum of Solace», har også blitt smittet.

– Jeg har faktisk vært syk i en uke nå. Feber og utmattelse er hovedsymptomene mine. Ta vare på dere selv og ta dette seriøst! Skriver hun på Instagram.

Les også: Eurovision 2020 avlyses

Den norske «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju (41) fortalte også nylig at han har fått påvist viruset. Han råder følgerne sine på Instagram til å være ekstremt nøye med hygiene og unngå sosial kontakt.

– Vask hendene deres, hold dere halvannen meter fra hverandre, gå i karantene og gjør alt du kan for å hindre at viruset sprer seg. Sammen kan vi bekjempe dette viruset og unngå en krise på sykehusene, skriver han. 

DEL

FØLG OSS