Syv serier du bør se i coronakarantene

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.03-2020
  • Oppdatert: 25.03-2020
Ingrid Bolsø Berdal spiller hovedrollen som Ida Waage i «Heksejakt». Foto: TV2

Har du ventet på en god unnskyldning til å slenge deg på sofaen og se på en ny serie? Her er den. 

Forrige uke ble hverdagen snudd på hodet for de fleste nordmenn etter regjeringen innførte drastiske tiltak mot coronaviruset.

Nå er de fleste restauranter, barer og treningssentre stengt, og mange må unngå sosial kontakt helt. 

Les også: Dette er Netflix' dyreste serier

Dette kan bli ensformig etter hvert, men det er i hvert fall en god unnskyldning til å slappe av på sofaen med en god serie.

Her har vi funnet frem syv underholdende og spennende serier som du kanskje ikke har rukket å se før. Se seriene nedenfor!

Heksejakt

Hvis du ikke fikk med deg denne mye omtalte spenningsserien da den gikk på TV2 i januar, har du kanskje bedre tid til å se den nå.

Serien handler om Ida Waage som er økonomidirektør i en av landets største advokatselskaper. Når hun får levert en mistenkelig faktura, nekter hun å underskrive og varsler i stedet styret.

Det er starten på et personlig mareritt i en manipulerende og mannsdominert bedrift. Serien har flere elementer som kan minne om den provoserende suksesserien «Exit».

Serien er tilgjengelig på TV2 Sumo.

(Saken fortsetter under)

/

Dag

Dag er en norsk dramaserie som gikk på TV2 fra 2010 til 2015. Den handler om den utradisjonelle samlivsterapeuten Dag som mener at alle bør bo alene. Den forfriskende ærlige hovedrollen spilles av Atle Antonsen, og i de andre rollene er kjente skuespillere som Agnes Kittelsen og Anders Baasmo Christiansen.

Serien er både morsom og sår, perfekt for deg som liker mørk humor.

Serien er tilgjengelig på Netflix.

Friends

«Friends» er en av tidenes mest kjente situasjonskomedier, og derfor har du antageligvis sett hele eller deler av den. Men! I disse virustider er det koselig å se på en hverdagslig serie med litt lett humor.

Serien handler om en vennegjeng i 20-årene som tidvis bor sammen i en leilighet i New York. I serien følger vi Monica, Ross, Rachel, Phoebe, Chandler og Joey, og får et innblikk i deres mange og noen ganger morsomme dilemmaer.

«Friends» ble sendt på TV2 fra 1996-2004, men kan nå ses på Netflix.

The Loudest Voice

Fox News-grunnleggeren Roger Ailes var en av mediebransjens mektigste menn før han fikk sparken etter anklager om seksuell trakassering. I ettertid har det blitt laget både filmer og serier om måten han drev nyhetskanalen.

«The Loudest Voice» er en miniserie i syv deler med Russell Crowe i hovedrollen som Roger Ailes.

Serien er tilgjengelig på HBO Nordic.

(Saken fortsetter under) 

/

Sex og singelliv

«Sex og singelliv» er en annen lettbent klassiker som er et hyggelig avbrekk innimellom alle nyhetssendingene om virus og sykdom.

Serien handler om fire kvinner i 30-årene i New York og de morsomme og såre situasjonene de havner i.

Til tross for at de er ganske så forskjellige, vil de fleste kjenne seg igjen i en eller flere av kvinnene i serien.

Serien er tilgjengelig på HBO Nordic.

Gift ved første blikk

I Gift ved første blikk match møter vi tre par som har blitt spleiset av et ekspertpanel og som i teorien skal være perfekte for hverandre. I serien følger vi parene fra de gifter seg til de skal prøve å bo sammen, noe som byr på både morsomme, pinlige og rørende øyeblikk. I siste episode får vi vite om parene vil fortsette å holde sammen eller ei.

Sjette sesong av serien ble først sendt i januar, men nå ligger nesten hele sesongen gratis ute på Dplay.

Homeland

Den nervepirrende spenningsserien Homeland ble en seersuksess da den første sesongen kom ut i 2011. Nå har den åttende og siste sesongen kommet ut på TV2 Sumo, og Carrie Mathison (Claire Danes) er tilbake.

I denne sesongen har Carrie nettopp kommet ut av et russisk fengsel, men så overtaler CIA-direktøren Saul Berenson henne til å bli med på et oppdrag i Afghanistan.

Serien er tilgjengelig på TV2 Sumo.

DEL

FØLG OSS