Spinnvill tigerdokumentar tar av på internett

Kristoffer Solberg - Dagsavisen.no

  • Publisert: 01.04-2020
  • Oppdatert: 01.04-2020

Den nye Netflix-dokumentaren «Tiger King» er nå den mest sette både i USA og Norge. Den spinnville historien om den selverklærte tigerkongen Joe Exotic har satt nettet i fyr og flammer.

Artikkelen er først publisert av Dagsavisen.

Dokumentarserien «Tiger King: Drap, Kaos og Galskap» har på kort tid blitt et internettfenomen. Den spinnville Netflix-dokumentaren følger konfliktene mellom eierne av eksotiske kattedyr i USA.

Seriens midtpunkt, Joseph Maldonado-Passage, kaller seg selv Joe Exotic. I mange år drev han en privat dyrehage med løver og tigre i Oklahoma.

22. januar i år ble han dømt til 22 år i fengsel, blant annet for å ha bestilt et drap på erkefienden Carole Baskin, innehaveren av reservatet Big Cat Rescue, samt drap og mislighold av tigere og kattedyr. Drapshandlingen ble ikke gjennomført.

Les også: Netflix reduserer videokvaliteten i 30 dager

I løpet av de syv episodene blir seerne presentert for en rekke lovbrudd, blant annet brannstiftelser, narkotamisbruk og mishandling av eksotiske kattedyr og primater. Rollegalleriet i serien kan best beskrives som eksentrisk. Kombinasjonen av konspirasjoner, sex og narkotikamisbruk og alles kamp mot alle har ført til at dokumentaren fort har blitt en favoritt på internett.

«Tiger King» + Corona = Sant

Facebook, Twitter og andre nettsider florerer nå med humorbilder fra «Tiger King». Det varierer fra støtteerklæringer til Joseph Maldonado-Passage til konspirasjoner knyttet til Carole Baskin. På ett punkt er det derimot enighet blant seriens tilhengere: «Tiger King» får tankene bort fra coronaviruset.

Tiger
Tiger tweet 1
tiger
tiger tweet 2

Serien har heller ikke gått upåaktet hen hos nordmenn:

tiger
tiger tweet 3

Youtube-stjerne

I løpet av serien kommer det frem at Joseph Maldonado-Passage har et sterkt ønske om å bli kjent, koste hva det koste vil.

Etter at serien hadde sin premiere på Netflix har den nå domfelte tiger-eieren fått millioner av visninger på videoene sine, hvor han blant annet har opptrådt som country-artist.

Nå har Joseph Maldonado-Passage saksøkt amerikanske myndigheter og Moldanado-Passage sin tidligere samarbeidspartner for 94 millioner dollar som følge av domfellelsen, tap av eiendom og arbeidstid, det melder People.

Det er usikkert hvor lenge Joseph Moldanado-Passage beholder sin stjernestatus, men en rekke amerikanske kjendiser har erklært seg som tilhengere av Netflix-dokumentaren. Blant disse er realitystjernen Kim Kardashian West, som har over 64 millioner følgere på Twitter.

Artikkelen er først publisert av Dagsavisen.

DEL

FØLG OSS