På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Pynt

4 enkle hårfrisyrer til langt og halvlangt hår

Bilde av 4 enkle hårfrisyrer på vakkert rødt hår. En halv flette med hestehale, en pariserflette med blomster, et oppsett med knute i nakken og en enkel knyte med hestehale til langt og halvlangt hår, hverdag, fest, konfirmasjon, bryllup eller 17. mai.
4 flotte hårfrisyrer til langt og halvlangt hår som alle får til. Kjappe, enkle og skikkelig imponerende, og like passende til hverdags som til fest, 17. mai, bryllup, dåp eller konfirmasjon. (Foto: ABC Guider)

Pynt opp håret ditt med 4 enkle hårfrisyrer alle får til! Oppsettene passer langt og halvlangt hår og til både 17. mai, fest, hverdag, konfirmasjon og bryllup.

4 imponerende hårfrisyrer som ser skikkelig proffe ut, men som er både enkle og raske å lage. Med disse tipsene er det enkelt å flette og sette opp hår i en vakker frisyre til bryllup, konfirmasjon eller fest. Frisyrene som passer alt fra runde ansikter til avlange, firkantede og hjerteformede er litt annerledes enn det en gjerne er vant med å se. Modellen vår har nydelig rødt, og mye hår, men frisyrene passer også godt til deg med litt tynnere hår.

Her finner du alle guider vi skriver om hår og både anbefalinger og best i test-produkt.

Her finner du fremgangsmåte på de forskjellige hårfrisyrene i videoen:

 1. 00:01 «Jukseflette» av falske fletter med strikk.
 2. 00:55 Elegant oppsett med hårknute i nakken
 3. 01:45 Enkel (halv)flette til kort og langt hår
 4. 02:20 Halvveis oppsatt frisyre til fest.

1. «Jukseflette» av falske fletter med strikk til 17.mai:

Bilde av enkel hårfrisyre på vakkert rødt hår, til langt og halvlangt hår, hverdag, fest, konfirmasjon eller 17. mai. Avbildet er en pariserflette med blomster - vi viser hvordan den lages.
Denne flotte frisyren med «falsk flette» er noe alle får til! Og den er nydelig til 17. mai eller bryllup! Vi viser hvordan den lages både med video og forklaring.

Vakker, og overraskende enkel falsk flette med strikk, som kan varieres i det uendelige. Denne typen «jukseflette» har blitt utrolig populært de siste årene og det med god grunn! Ikke bare er den utrolig flott, men også skikkelig imponerende – og best av alt ikke særlig vanskelig. 

I videoen flettes fletten på siden av hodet til midten av hodet bak, før den fortsetter i en løs flette på motsatt skulder. Fletten, som nesten ligner en «innbakt» fransk flette,  rammer inn ansiktet med ved å starte og slutte på hver side. Vi pyntet også opp frisyren med blomster, men også dette kan varieres etter anledning og preferanser.

Fletten kan også flettes ned midten av hodet og avsluttes som vi gjør i videoen: i en løs flette. Eller flettes som vi gjør i videoen, men avsluttes i en løs hestehale eller oppsett. Spray gjerne med litt hårspray og fest litt ekstra med hårnåler når du er ferdig. 

Dette trenger du:

 • Små gjennomsiktige strikker ( eller strikk i noenlunde samme farge som håret ditt)
 • Hårnål / fliseklemmer
 • Hårbørste
 • Eventuell pynt, blomster, hårklyper, klemmer eller lignende

Slik gjør du det:

– Start med å dele inn håret i små partier langs hele siden av hodet. Fest med strikk lavt nede langs hårfestet. 

– Ta tak i første parti med hår og del i to, legg så de to delene rundt neste parti med hår, en del på hver side – fest med strikk.

– Slik fortsetter du hele veien ned til du er ferdig med siste parti med hår. Vil du – som oss – fortsette å flette falske fletter hele veien ned fortsetter du bare som før gjennom hele håret. 

Så enkelt lager du en vakker blomsterkrans til håret til 17. mai

Hårfrisyre: Bilde av elegant oppsett med knute i nakken på jente med rødt hår, som du enkelt lager selv. Dette er en frisyre som passer like godt til hverdags so til fest, 17. mai, konfirmasjon, dåp eller bryllup.
Nydelig oppsett med knute i nakken som du lager på 1-2-3! Se video for fremgangsmåte på den flotte frisyren passende til både 17. mai, bryllup eller konfirmasjon.

2. Elegant oppsett med hårknute i nakken til brullup

Denne må du prøve om du synes oppsett på hår er vanskelig! Her trengs ingen forkunnskaper med hår og den kan lages på både halvlangt og langt hår, enten manken er tynn eller tykk. 

Dette trenger du:

 • Små gjennomsiktige strikker ( eller strikk i noenlunde samme farge som håret ditt)
 • Hårnål / fliseklemmer
 • Hårbørste
 • Hårspray
 • Eventuell pynt, blomster, hårklyper, klemmer eller lignende

Slik gjør du det:

 1. Start med å dele håret inn i to like deler over hverandre (loddrett). 
 2. Fest øverste del med strikk.
 3. Del så partiet med hår i to(inn mot hodebunnen over strikken) og snurr hele partiet med hår fra oversiden og gjennom hullet du har laget. 
 4. Samle alt håret (både øverste og nederste del) og del i to deler, denne gangen vannrett. 
 5. Fest de to delene med strikk, og dra litt av håret ut av strikken til den henger som en «u» ut fra strikkene. 
 6. Fest så tuppen av håret, som henger utenfor strikkene, rundt strikkene slik at strikkene ikke synes.
 7. Nå sitter du igjen med to runde parti med hår som stikker ut fra frisyren, disse skal flettes inn i hverandre ved å føre den ene rundingen inn i hullet på den andre. 
 8. Fest med hårnåler, og frisyren er ferdig! 
Anbefalte produkt til frisyrene:
Annonselenke
Hårfrisyre: Bilde av elegant oppsett med en halv flette og hestehale i nakken på jente med rødt hår. Denne lager du enkelt lager selv og det er en frisyre som passer like godt til hverdags so til fest, 17. mai, konfirmasjon, dåp eller bryllup.
Frisyren som pynter opp både hverdag, fest, 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller dåp. Vi viser hvordan den lages.

3. Enkel (halv)flette til kort og langt hår

Dette er hårfrisyren som passer enhver anledning! Den er også så kjapp og enkel at en rekker å lage den før både jobb, fest eller andre spesielle anledninger. 

Dette trenger du:

 • Små gjennomsiktige strikker ( eller strikk i noenlunde samme farge som håret ditt)
 • Hårnål / fliseklemmer
 • Hårbørste
 • Hårspray
 • Eventuell pynt, blomster, hårklyper, klemmer eller lignende

Slik gjør du det:

 1. Start med å dele håret inn i to like deler over hverandre (loddrett).
 2. Fest det øverste håret med en klype eller lignende for å få det bort. 
 3. Lag en hestehale av nederste del med hår. 
 4. Flett en vanlig flette ca ⅓ -½  av øverste delen med hår.
 5. Fest med en strikk og dra litt i fletten for å gjøre den større og “luftigere”.
 6. Tre så den underste hestehalen gjennom siste “hull” i fletten og legg håret litt over strikkene slik at de ikke synes. Voila! 
Hårfrisyre: Bilde av enkelt (halvt) oppsett med hestehale du enklet lager til 17. mai, konfirmasjon, sommerbryllup, dåp eller sommerfesten.
Enkel hestehale med det lille ekstra. På null komma niks er festfrisyren ferdig til både nasjonaldagen, sommerbryllup. dåp for minstemann eller konfirmasjon.

Dette er hårfønerne ekspertene anbefaler

4. Halvveis oppsatt frisyre til konfirmasjon

Dette trenger du:

 • Små gjennomsiktige strikker ( eller strikk i noenlunde samme farge som håret ditt)
 • Hårbørste
 • Eventuell pynt, blomster, hårklyper, klemmer eller lignende

Slik gjør du det:

 1. Del håret inn i tre like deler vannrett langs hårfestet bak. 
 2. Del så partiene med hår i to (inn mot hodebunnen over strikken) og snurr hele partiet med hår fra oversiden og gjennom hullet du har laget.
 3. Videre skal du tre partiet med hår til høyre over partiet i midten. Dette gjøres ved å føre midterste parti med hår gjennom hullet du laget i høyre parti – bakfra. 
 4. Så trer du venstre parti med hår rundt midterste og høyre (som nå er samlet i én) på samme måte. 

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: