Pynt

Coleus-plante: Derfor skal du fjerne blomsten

Loading the player…

Coleus, palettblad eller praktspragle er en superpopulær plante i mange hjem. Men blomstrer den bør du ta affære.

Coleus-planten er kjent for sine fantastiske og fargerike blader som legger til en unik sjarm i enhver hage eller innendørs miljø. Men når det kommer til blomster, bør du vurdere å klippe dem av.

Lurer du på hvordan du tar stikling av Coleus? Her får du fremgangsmåten.

Hvorfor fjerne blomsten fra Coleus

Blå blomstersaks i ferd med å klippe av blomsten av en coleus-plante. Vi forklarer hvorfor du bør gjøre dette.
Blomsten til Coleus er vakker, men skal du opprettholde de fargesterke bladene på praktspraglen bør du klippe den av. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Blomsten til Coleus er kanskje fin å se på, men får den vokse frem ødelegger den fort for den egentlige grunnen til at mange har planten – nemlig de vakre bladene.

Coleus er mest kjent for sine vakre blader, og for god grunn. Disse bladene kommer i et bredt utvalg av farger og mønstre, og det er nettopp dette som gjør planten så ettertraktet. Når Coleus blomstrer, krever blomstene viktig næring fra planten. Denne næringen kunne i stedet gått til å styrke bladene og røttene, og dermed bidra til en sunnere og mer livlig plante.

Få en sterkere praktspragle

Ved å fjerne blomstene, kan du oppmuntre til tidligere og lengre bladprakt på Coleus-planten, og er derfor en viktig del av stell av Coleus. Dette betyr at du kan nyte de vakre bladene i lengre perioder gjennom vekstsesongen, og dermed få mest mulig glede ut av din praktspragle.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: