Pynt

Hvordan male og dekorere makroner

Loading the player…

Vil du overraske og imponere med et kunstverk av en dessert på 17. mai, i konfirmasjon eller dåp? Prøv denne oppskriften på håndmalte makroner!

Man sier gjerne at man spiser med øynene, og det hersker ingen tvil om at vakker og innbydende mat frister mer enn det motsatte. Det finnes jo en lang rekke vakre matretter, men finnes det mat som fortjener å bli omtalt som små, spiselige kunstverk i større grad enn disse makronene?

Her har vi malt de med røde, hvite og blå flagg – passende til 17. mai, samt med vakre blomster passende til både dåp, sommerfester, konfirmasjon og bryllup.

Dekorere makroner: Oppskrift på hvordan det gjøres

Det er superenkelt å dekorere makroner med konditorfarge. Her har vi malt blomster og norske flagg på de franske småkakene. Du kan også skrive på navn på makronene og bruke dem som bordkort.

Konditorfargen bruker du på samme måte som med vannmaling. Bland ut med vann, bland farger med hverandre og mal i vei.

3 bilder som viser steg for steg hvordan man maler en lavendel-blomst på en makron med pensel og konditorfarge.
Det er enkelt å male en lavendel på makroner med konditorfarge. Følg bare steg for steg slik det vises på bildet. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Har du lyst på flere inspirerende oppskrifter som denne? Sjekk ut vår samleside for oppskrifter!

Aller først må du selvsagt lage makroner, eller eventuelt kjøpe dem ferdige. Om du lager dem selv er det lurt å ikke blande konditorfarge i selve makronene og å kjøpe noen med nøytrale farger om du kjøper de ferdiglaget. Dette fordi de da enklere kan brukes som «lerret».

Her har vi oppskrift på to kjempegode typer makroner.

Deretter er det bare fantasien som setter grenser. Dette kan være et kjempefint prosjekt for hele familien, der alle kan få være med å male det de vil. Bare synd man ikke kan henge opp makroner på kjøleskapet…

Du vil kanskje også like disse sakene: