På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Pynt

Verdens beste focaccia i langpanne

Nam, denne blir 10/10 med et genialt eltetriks. (Foto: Kreative Ideer)

Lag verdens beste focaccia i langpanne med dette eltetrikset. Sett av god tid, den blir best etter heving over natten. 

Selve arbeidstiden du bruker på å lage denne foccaciaen er liten. Men fordi deigen trenger lang hevetid må du begynne bakingen i god tid før brødet skal serveres.

Ingredienser til eltefri focaccia

 • 550-600 gram hvetemel
 • 7 gram tørrgjær
 • 2 ts salt
 • 4.5-5 dl vann
 • 1 dl olivenolje

Slik baker du sprø og luftig focaccia

 1. Bland sammen vann, 1 ss olivenolje, 2 ts salt i en bakebolle. Pass på at saltet ikke legges oppå gjæren. Tilsett litt og litt hvetemel. Deigen skal være veldig klissete. Legg et håndkle eller plastfolie over bakebollen og la den stå et lunt sted i 30 minutter. 
 2. Nå begynner du med det magiske eltetrikset – du skal brette deigen. Start med å brette deigen fire ganger. Ta tak i deigen ytterst, og dra den over på motsatt side. Gjør det samme på de to andre sidene. Se hvordan du lager verdens beste focaccia i langpanne her. Gjenta til du har gjort brettingen fire ganger i hver side.
 3. Dekk til bakebollen og vent 30 minutter. Gjenta bretterunden. Etter å ha brettet foccatiaen totalt 4 ganger med 30 minutter heving imellom dekker du til bollen, og lar den stå i kjøleskapet over natten. 
 4. Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet, og bretter en siste gang.
 5. Smør en langpanne (ca 20 x 35 cm) med masse olivenolje. Hell deigen over i langpannen og strekk den utover. Hell olivenolje over deigen og dekk den til med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie. La den heve i 2 timer.
 6. Etter siste heving, hell over enda mer olivenolje, og smør inn hendene dine med olivenolje. Lag groper i deigen med fingrene dine. 
 7. Strø over toppingen du ønsker, for eksempel oliven, frisk romarin og soltørkede tomater. Husk flaksalt. 
 8. Stek den luftige focacciaen på 200 grader varmluft. Steketid er ca 20-25 minutter, men følg nøye med ettersom ovner er forskjellig. 
 9. La focaccian hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp.
 10. NYT!😋
Loading the player…

Du vil kanskje også like disse sakene: