På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Eksperten svarer: Hvorfor ha reiseforsikring?

Bilde av noen som sitter med en hvit bandasje på venstre hånd mens hen finner fram reiseforsikringen på telefonen med den andre hånden. Vi har snakket med ekspertene som forklarer hvorfor det er nødvendig med reiseforsikring. Hvorvidt det er reiseforsikring fra Gjensidige, if europeiske reiseforsikring eller reise forsikring fra Gouda som er de beste kan du finne ut av i saken.
Skal man ut å reise er en god reiseforsikring viktig å ha. Vi har snakket med Gjensidige og If Europeiske reiseforsikring for å finne ut hva man kan forvente av en slik forsikring, og hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring. (Foto: Cecilie Aasland/ABC Guider)

Vet du egentlig hvorfor det er lurt å ha reiseforsikring? Vi har spurt ekspertene, som også svarer på ofte stilte spørsmål om reiseforsikring.

Er det egentlig nødvendig med reiseforsikring? Ifølge kommunikasjonssjef i IF Europeiske Reiseforsikring, Ellen Paulsen, og kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll, er svaret et soleklart «JA».

Vi har snakket med Paulsen og Voll som begge forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring, samt hva man kan forvente av den.

Vil du ha flere tips og triks til reisen? Da bør du sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alle våre reisetips!

Legg merke til at svarene her er generelle, og gir en ide om hva man kan forvente. For mer nøyaktige informasjon anbefaler vi deg å sjekke med forsikringen din da vilkårene kan variere blant de forskjellige forsikringsselskapene.

Hvorfor er det anbefalt med reiseforsikring?

Både Paulsen og Voll er enige i at det er nødvendig med reiseforsikring, og svaret er ganske enkelt:

– Det viktigste er hvis man skulle bli utsatt for akutt sykdom eller ulykker i utlandet. Dette kan fort bli ganske kostbart, men med reiseforsikring er du sikret ordentlig og rask medisinsk behandling, og ikke minst tilpasset hjemreise hvis det blir behov for det, forklarer Paulsen.

Voll legger til at en reiseforsikring dekker flere ting, men at akkurat dette med akutt sykdom kanskje er det viktigste.

– Skulle du være så uheldig å bli utsatt for noe vil reiseforsikringen gi dekning for behandlinger som fort kan komme opp i 100.000 kronersklassen og i verste fall millioner, sier han.

Reiseforsikring dekker også flere ting, for eksempel tyveri på reisen, forsinket/forsvunnet bagasje, eller andre uforutsette hendelser underveis på turen. For mer nøyaktig beskrivelse må du lese vilkårene på din reiseforsikring.

Ofte stilte spørsmål om reiseforsikring

Vi har samlet tre ofte stilte spørsmål om reiseforsikring. Vi minner på at dette er generelle svar og at det alltid er lurt å sjekke vilkårene til din forsikring.

Visste du forresten at flere kredittkort har reiseforsikring inkludert? Her finner du kredittkortene med reiseforsikring som er de beste å ha med på reisen.

Hvem gjelder reiseforsikringen for?

Hos de fleste som tilbyr reiseforsikring kan man velge mellom forsikring for enkeltpersoner (hvor det kun er deg selv som er dekket), eller familieforsikring hvor hele husstanden og barn frem til de er en viss alder dekkes (sjekk med reiseforsikringen din hva som gjelder her).

Når gjelder reiseforsikringen?

– Forsikringen gjelder så lenge man ikke er hjemme, på jobb eller studiested. Men den dekker ikke alle hendelser som skjer, hvilke hendelser som er dekket er regulert i de forskjellige forsikringsavtalene, sier Voll.

Det vil si at både for eksempel reisen til jobb og reisen til butikken kan være dekket av reiseforsikringen.

Hvor lenge gjelder reiseforsikringen?

Skal du på en ferietur som ikke er lengre enn noen uker trenger du i all hovedsak ikke bekymre deg for lengden på reiseforsikringen. Skal du derimot være lenge borte anbefaler vi å sjekke om forsikringen din dekker hele perioden.

– I våre avtaler er det 7 og 10 uker som er de vanligste dekningene. Man kan også supplere med en utvidelse om reisen skulle vare lengre enn avtalt periode i års-reiseforsikringen, forklarer Voll fra Gjensidige.

Finn den beste reiseforsikringen til deg

I 2023 var Smarte Penger ute etter reiseforsikringen de mente var den beste, hvorav Storebrand Super og Frende reiseforsikring ble kåret til best i test. Disse trenger derimot ikke være beste valget for deg.

– Det er ikke på noen måte sikkert at reiseforsikringen med best karakter er det beste valget. Det beste valget er en reiseforsikring som gir deg tilstrekkelig dekning til lavest mulig pris. Så her snakker vi om en kost-nytte vurdering, skriver de. Du kan lese testen deres her.

tjenestetorget
Finn den beste forsikringen

Finn den beste forsikringen

Hos Tjenestetorget kan du enkelt sammenligne flere reiseforsikringer slik at du kan finne den som er best for akkurat deg.
Les mer her

Les mer på våre temasider: