På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Las Palmas de Gran Canaria: Kanariøyenes største by

Bilde av en gyllen strand i Las Palmas på Gran Canaria, Kanariøyenes største by. I forgrunnen ser man to høye palmetrær, og i bakgrunnen blå himmel og blått hav. Her finner du en guide til Las Palmas.
Las Palmas, som er Kanariøyenes største by, kan by på en kombinasjon mellom storby og strandby. Den populære destinasjonen på Gran Canaria er derfor en stor favoritt blant dem som søker sol og varme. (Foto: Colourbox)

Las Palmas på Gran Canaria byr på en moderne by med vakre strender. Her finner du alt fra gamlebyen Vegueta til den gylne Canteras-stranden.

Las Palmas er i dag en moderne storby med universitet og et rikt handels- og uteliv. Byens største severdigheter er den lange og brede sandstranden Las Canteras, som ligger helt inntil sentrum, og gamlebyen Vegueta.

Las Palmas har også mange flotte parker og bygninger av historisk og arkitektonisk interesse, og her får du en guide til den populære byen på Gran Canaria.

Vil du lese mer om den populære Kanariøya? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alt vi skriver om Gran Canaria.

pakkereiser
Fly + hotell til Las Palmas

Fly + hotell til Las Palmas

Sjekk prisene hos Apollo

Gamlebyen ­i Las Palmas har det meste

Santa Ana, den flotte katedralen i Las Palmas, ble påbegynt i 1497, ni år etter at byen ble grunnlagt. Katedralen ligger i den trivelige gamlebyen Vegueta, som gir et godt innblikk i byen historie og har mange trivelige restauranter og barer. Både offentlige bygninger og mange av de gamle bolighusene her er godt bevarte.

I Vegueta finner du også Santa Ana-torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental) i Las Palmas.

Vegueta byr også på Guiniguada-teateret, en livlig salgshall, bygårder smykket med blomster, og steinlagte torg med fontener og trebalkonger. Trianaområdet like ved har også mange flotte bygninger av historisk betydning.

I tillegg finner du Christofer Columbus-museet Casá de Colon, Museo Canario, som har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya, Museo de Arte Sacro, hvor det stilles ut religiøse gjenstander, og museet for moderne kunst: Centro Atlántico de Arte Moderno.

Her finner du billige restplasser til Gran Canaria.

Planteparker i Las Palmas

I bydelen Tafira i utkanten av Las Palmas ligger den botaniske hagen Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo (Jardín Canario), livsverket til den svenske botanisten Erik Ragnar Svensson (1910-1973). Der fins eksemplarer av stedegne vekster fra alle Kanariøyene.

Omtrent midt i Las Palmas ligger en annen park, Doramas-parken, hvor du også kan se mange av de stedegne vekstene på Gran Canaria.

I nærheten ligger Pueblo Canario, som presenterer tradisjonell kanarisk arkitektur i form av en kunstig landsby som er bygd opp. Der ligger også et museum for den modernistiske kanariske kunstneren Néstor Fernández de la Torre.

Santa Catalina-hotellet i området er også vel verdt en titt, med sin flotte kolonistil fra slutten av 1800-tallet.

Rett på andre siden av motorveien ligger fritidsbåthavnen Avenida Marítima. Derfra starter den store havseilerregattaen Atlantic Rally for Cruisers (ARC), som går over Atlanterhavet til Santa Lucia i Karibia i november.

Her vil nordmenn helst bo på Gran Canaria.

Strandgleder i Las Palmas

Bilde av den gyldne Canteras-stranden i Las Palmas på Gran Canaria, som er Kanariøyenes største by. I bakgrunnen ser man flere åser, og den gyldne stranden møter det blå havet. Her får du en omfattende guide til Las Palmas.
Den gyldne Canteras-stranden i Las Palmas er et populært turistmål for nordmenn som søker strandlivet på Gran Canaria. (Foto: Colourbox)

Den gylne Canteras-stranden myldrer av liv og er bestrødd med restauranter, et utmerket sted både for rusleturer, strandaktiviteter og avslappende møter på spisesteder. Stranden er beskyttet mot bølger av La Barra, et naturlig rev. Surferne leker seg helst i bølgene i den ene enden av stranden, ved El Confital-bukten.

I den andre enden, mot vest, ligger konserthuset og kongressenteret Auditorio Alfredo Kraus, hvor det arrangeres konserter og festivaler med klassisk musikk, opera, jazz, populærmusikk og film, flere med internasjonalt tilsnitt.

En lite kjent severdighet i Las Palmas er huleboliger, som du kan finne hvis du går ut på La Isleta i forlengelsen av Canteras-stranden ved El Confital og opp på et lite fjell. Der får du også en fin utsikt til Las Palmas.

Dette er ekspertens tips til hva man bør se på Gran Canaria.

Folkeparker i Las Palmas

Santa Catalina-parken er et kjent møtested og arena for store arrangementer i Las Palmas, omkranset av restauranter. Der avvikles blant annet det årlige karnevalet i februar, et av de største i verden. Om sommeren arrangeres en festival for teater og dans i Santa Catalina.-parken. Kulturhuset Miller og et teknisk museum (Museo Elder) ligger også i parken. Like ved ligger det store kjøpesenteret La Muelle.

1500-tallsfortet Castillo de la Luz i retning La Isleta i Las Palmas er omgitt av en rosetregård, og er et populært sted å rekreere for byens beboere. Fortet forsvarte byen mot pirater og erobrere, deriblant Drake og Morgan. Men hollenderen Pieter Van der Does klarte i 1599 å kjempe seg forbi og sette fyr på byen.

Les også: Lillebror Sande Larsens guide til Gran Canaria.

Canariajournalen

Denne saken ble først publisert på canariajournalen.no

  • Canariajournalen er en uavhengig nettavis som ble etablert i 2011 av en norsk journalist med lang erfaring som redaktør i norske tidsskrifter.
  • Canariajournalen formidler nyheter og nyttig informasjon om Kanariøyene for skandinaver.
  • Redaksjonens medarbeidere har oppholdt seg på Kanariøyene i flere tiår, og har dyp innsikt i turismen og det kanariske samfunnet.
  • Siden 2015 har Canariajournalen vært det mest leste skandinaviske nyhetsmediet på Kanariøyene.

Du vil kanskje også like disse sakene: