På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Restplass til Hellas: Finn billig reise til greske øyer

Opplev den greske drømmen med restplasser til Hellas. Her finner du billige reiser til blant annet Santorini, Rhodos, Kreta og Athen. Foto: Colourbox (Foto: Apollo)

Drømmer du om Rhodos og Santorini? Nå kan du oppleve den greske drømmen til en billig penge. Her finner du restplasser til Hellas!

Hvem drømmer vel ikke om å reise til vakre Hellas? Landet som har Kreta, Santorini, Rhodos, og mange flere fantastiske øyer byr på alt fra historiske severdigheter til vakre strender. Apollo melder også at hele 7 av 10 som har bestilt sommerferie gjennom Apollo så langt i år, skal til en gresk øy eller by.

billige reiser
Restplass til hele Hellas - Fra 2698 kr

Restplass til hele Hellas – Fra 2698 kr

Fly og hotell- Prissjekket 14. juni
Sjekk prisene hos Apollo Sjekk prisene på hotell

Les også:Disse kredittkortene kan gjøre reisen din tryggere

Restplasser til Hellas gjør det hele enda bedre da du kan finne drømmereisen som også er behagelig for lommeboken. Vi har samlet fem vakre greske destinasjoner som er verdt å besøke, hvor du også finner billige reiser til.

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

5 populære destinasjoner med restplasser i Hellas

Hellas er for mange selve definisjonen på syden. De greske øyene byr på et hav av spennende og populære destinasjoner som gir deg både sol og varme, ofte til en rimelig penge. Noen populære greske reisemål er:

1. Santorini: Er kjent for sine vakre solnedganger og kritthvite hus med ikoniske blå tak. Det er nok mange som vil enes om at Santorini er en av de vakreste greske ferieøyene. Santorini passer perfekt for deg som er ute etter en romantisk ferie.

2. Athen: Hovedstaden og den største byen i Hellas. Byen, som er hjemmet til rundt 1,3 millioner innbyggere og er regnet som en av verdens første byer, har et unikt samspill av gammelt og nytt. Her kan du oppleve gresk historie i kombinasjon med en yrende storby.

3. Kreta: Den største og mest folkerike greske øya. Kreta, som sies å være fødestedet til den greske guden Zevs, ligger lengst syd og har et innbyggertall som tilsvarer Oslo. Øya er et populært reisemål og har noe å tilby alle og en hver.

4. Mykonos: Den vakre øya Mykonos passer også de fleste reisende. Her finner du alt fra familievennlige hvite strender som Platis Gialos og Agios Loannis, til party-stranden Paradise Beach.

5. Rhodos: En liten øy i det greske øyriket som ligger helt øst i middelhavet, nært Tyrkias fastland. Øya er kjent for sine hvite strender og antikke ruiner, og har de siste årene blitt svært populær blant reiseglade nordmenn.

Ønsker du å besøke flest mulig øyer på reisen din anbefaler vi å sjekke ut saken vår om øyhopping i Hellas.

Restplass
Restplass til Hellas

Restplass til Hellas

Ta turen til Hellas og opplev hvite strender, varme og krystallblått hav.
Sjekk prisen hos Restplass.no her

En annen populær gresk øy er Skopelos, som også er kjent som «Mamma Mia»-øya.

Ofte stilte spørsmål om Hellas

Når bør man dra til Hellas?

Ifølge Tui.no er det best å reise til Hellas fra mai til oktober hvis du er ute etter sol, sommer og varme. Gjennomsnittlig ligger temperaturene på rundt 24 grader i denne perioden.

Hvilken gresk øy er varmest?

Rhodos er den varmeste øya i Hellas med en gjennomsnittstemperatur på 24 grader. Kreta ligger som nummer to og Santorini som nummer tre.

Hva er de beste stedene å besøke i Hellas?

Skal vi basere oss på popularitet og antall Google søk for 2024 er folk oftest ute etter informasjon om Athen, Santorini, Mykonos, Kreta og Rhodos.

Er Hellas i EU?

Hellas har vært en del av EU siden 1981. Landet er også en del av Schengen-avtalen som gjør at du kan reise dit uten pass. Her finner du alle landene du kan reise til uten pass.

Kjent skipsvrak på Zakynthos i Hellas. Foto: Colourbox

Du vil kanskje også like disse sakene: