På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Sporingsbrikke: Hva er best av AirTag, SmartTag og Tile?

Lurer du på hvilken sporingsbrikke du skal velge? Her finner du ekspertenes mening om Apple AirTag, Samsung SmartTag og Tile Pro. (Foto: ABC Startsiden)

Få kontroll på hvor bagasjen din er til enhver tid med en sporingsbrikke! Men er det AirTag, SmartTag eller Tile som er den beste GPS-trackeren? Finn svaret her!

En bagasje som blir borte er både kjedelig, frustrerende og ikke minst stressende dersom flyselskapet i tillegg sier de ikke vet hvor den er. Heldigvis finnes det et enkelt tilbehør som kan gjøre hele den kjedelige opplevelsen litt bedre; nemlig en sporingsbrikke, eller GPS-tracker som mange også kaller det.

Markedet for disse brikkene er stort, og vi har derfor tatt på oss oppgaven med å finne ut hvilken sporingsbrikke som er best i test i 2024.

Her kan du lese alt vi skriver om forskjellige reisetilbehør. Vi avslører blant annet hvilke kofferter som er best og hodetelefonene som er anbefalt på reisen.

Hvilke sporingsbrikker er best i test?

Resultatet vi presenterer her har vi kommet frem til ved å se på både norske og internasjonale produkttester på de utvalgte brikkene. Alle utført av uavhengige og pålitelige kilder.

Apple AirTag: Beste for Apple-brukere

Det er ingen tvil om at Apple sin sporingsbrikke kalt AirTag er den beste for deg som sverger til Apple-produkter. Brikken fungerer også, ikke overraskende, bare til disse produktene.

Både Tek.no og Wirecutter kårer dette til den beste sporingsbrikken i 2024, og begge skryter av hvor enkel den er å sett opp og å bruke.

– Det er ingen andre sporingsbrikker som kan måle seg med nøyaktigheten til Apple AirTag, skriver blant annet Wirecutter.

Best til apple
Apple AirTag

Apple AirTag

Pris nå: 299 kroner hos Ontel
Her får du den til laveste pris

Samsung Galaxy SmartTag2: Beste til Samsung-brukere

Samsungs SmartTag fungerer bare på Samsung-enheter, men til gjengjeld er dette helt klart den beste til deg med disse produktene.

Både Tek og GearLab kårer dette til den beste sporingsbrikken i 2024, så skal velge telefon basert på den beste sporingsbrikken er det Samsung du skal ha.

– Den beste sporingsbrikken vi kjenner til, full av teknologi og gode løsninger, skriver Tek og gir denne hele 9 av 10 poeng.

Best til Samsung
Samsung SmartTag2

Samsung SmartTag2

Pris nå: 269 kroner hos Teknikkdeler
Her får du den til laveste pris

Tile Pro: Til både Android og IOS-brukere

Er du ikke en fast bruker av hverken Apple eller Samsung, er en sporingsbrikke fra Tile det beste valget for deg. Tile har flere forskjellige sporingsbrikker, men vi har valgt å se på Tile Pro da denne får mye skryt, både hos Tek og Tom’s Guide.

Tek gir den skryt for god rekkevidde, en brukervennlig app og høy varslingslyd, noe Tom’s Guide også har oppsummert som positivt i sin test.

Android og ios
Tile Pro

Tile Pro

Tile sine sporingsbrikker ser ut til å bare være tilgjengelig på deres egen nettside.

Ofte stilte spørsmål om sporingsbrikker

Hvordan bruke en sporingsbrikke?

Dette er nokså enkelt, og de aller fleste vil få dette til uten problemer. Alt du trenger å gjøre er:

  1. Kjøp en sporingsbrikke.
  2. Aktivere sporingsbrikken.
  3. Koble telefonen til sporingsbrikken.
  4. Legge/feste sporingsbrikken på tingen du vil kunne spore.

Hvordan du aktiverer og kobler til vil stå i medfølgende bruksanvisning.

Hvorfor bruke sporingsbrikke på bagasjen?

Når du er ute og reiser kan det være veldig nyttig å ha en sporingsbrikke i bagasjen din av flere grunner. Skulle du være så uheldig at bagasjen din kommer på avveie i løpet av reisen vil en sporingsbrikke gjøre det mye enklere å finne ut hvor den er.

Er sporingsbrikker vanntette?

De fleste tåler vann, men det er lurt å sjekke hvor mye sporingsbrikken du velger tåler da det kan variere.

Hva er en sporingsbrikke?

Sporingsbrikker som AirTag, SmartTag og Tile er små brikker du kan feste til gjenstander som for eksempel bagasje, nøkler, vesker, lommebøker og andre ting. Brikkene bruker Bluetooth-teknologi for å hjelpe deg med å finne igjen gjenstandene den er festet til om du skulle være så uheldig å miste dem eller glemme hvor tingene ble lagt.

Les mer på våre temasider: