Reise

Varme temperaturer: Din guide til solrike reiser

Bilde av en hvit strand med krystallklart hav og blå himmel. På stranden står et palmetre. Vi har laget en lang liste på hvor du må reise for å finne varme. Vi avslører blant annet temperaturer på Gran Canaria, Hellas, Kroatia og mange mange flere populære reisedestinasjoner.
Her er den ultimate guiden til solrike reiser. Vi har laget en liste på når du finner varme temperaturer på forskjellige populære reisedestinasjoner som blant annet Gran Canaria, Hellas, Kroatia og mange flere destinasjoner. (Foto: Colourbox)

Når er det egentlig varmt på Gran Canaria, Rhodos eller i Paris? Her har du oversikten som viser hvor du finner varme temperaturer til enhver tid.

Lurer du på hvor du skal reise for å finne sol og varme? Vi har laget en omfattende liste med populære reisemål hvor vi forteller når det er best å reise til populære feriefavoritter for å finne sol og varme.

Er du på utkikk etter billige reiser anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår for restplass-reiser.

Sommerhalvåret: Varme reiser mellom mai og oktober

Listen er i alfabetisk rekkefølge slik at du enkelt kan finne destinasjonen du er ute etter. Tips: Trykk Ctrl + f for å søke på siden.

Albania: De beste månedene å reise til Albania er mellom mai og september. Disse månedene tilbyr vær som er ideelt for strandferier og utforskning av kysten.

Alicante (Spania): Her får du et behagelig klima hele året hvor temperaturene sjeldent faller under 16 grader. Ønsker du over 20 grader er det best å reise mellom mai og november. Legg merke til at sommermånedene kan få godt over 30 grader.

Bali (Indonesia): Den populære øya tilbyr varme temperaturer året rundt. Det er derimot best å reise til Bali i perioden fra april til oktober da dette er den tørre sesongen. Ønsker du å reise fra november til mars, kan du fortsatt oppleve sol og fint vær mellom regnskurene.

Barcelona (Spania): Fra mai vil du oppleve at gradestokken holder seg over 20 grader helt fram til oktober. Ønsker man å unngå store folkemengder er den beste tiden å reise på på våren og høsten hvor temperaturene regnes som komfortable.

Bulgaria: Mai til september er perfekt tidspunkt å besøke Bulgaria. Da får du varme behagelige temperaturer mellom 20-30 grader.

Costa del Sol: Her finner du behagelige temperaturer året rundt, men fra april til oktober får man temperaturer mellom 20-30 grader, og gjør Costa del Sol spesielt populær for strandferier i denne perioden.

Den franske riviera: Mellom juni og oktober får du temperaturer mellom 20-30 grader langs den franske rivieraen. Nyt late dager på stranden eller utforsk rivieraen i behagelige temperaturer.

Dubrovnik (Kroatia): Anbefalt å reise mellom mai og september hvor du får temperaturer mellom 20-30 grader.

Bilde av Dubrovnik i Kroatia. Her ser du krystallklart hav, og på land finner du tradisjonelle murhus med røde tak. Vi har laget en lang liste på hvor du må reise for å finne varme. Vi avslører blant annet temperaturer på Gran Canaria, Hellas, Kroatia og mange mange flere populære reisedestinasjoner.
Dubrovnik i Kroatia er en populær destinasjon for nordmenn da du både finner billige reiser og behagelige temperaturer her. (Foto: Colourbox)

Fuerteventura (Kanariøyene): Den populære ferieøya kan fint besøkes hele året med temperaturer godt over 20 grader. Sommermånedene vil tilby temperaturer nærmere 30 grader.

Gdansk (Polen): Beste tidspunkt å besøke Gdansk i behagelige temperaturer er i sommermånedene, spesielt mellom juni og august.

Gran Canaria (Kanariøyene): Nordmenns soleklare feriefavoritt passer det også å besøke året rundt. Nyt de vakre strendene og det krystallklare havet sommer, høst, vinter og vår.

Hellas: Mellom april og oktober vil du finne temperaturer godt over 20 grader, hvorav sommermånedene kan gi opp mot 30 grader.

Kapp Verde: Her finner du sol og varme hele året med temperaturer mellom 20-30 grader. Øygruppen har et tørt tropisk klima, med en rekke solrike dager året rundt.

Krakow (Polen): Mai til september er populært for deg som ønsker å oppleve Krakow med behagelige temperaturer mellom 16 og 22 grader.

Kreta (Hellas): Mellom mai og oktober kan du oppleve varme temperaturer mellom 20-30 grader på den greske øya. Nyt solrike dager på stranden eller ved å utforske Kretas historie.

Bilde av tre blå stoler som står langs en hvit murvegg på Kreta i Hellas. På murveggen kan man se et vindu med blå vinduskarm, samt en stor blå krukke med grønn plante med rosa blomster. Vi har laget en lang liste på hvor du må reise for å finne varme. Vi avslører blant annet temperaturer på Gran Canaria, Hellas, Kroatia og mange mange flere populære reisedestinasjoner.
Kreta byr på både behagelige temperaturer og spennende historie. Vi forteller når den beste tiden er å reise til den greske øya. (Foto: Colourbox)

Kroatia: Anbefalt å reise mellom mai og september hvor du får temperaturer mellom 20-30 grader. Sommermånedene er perfekte for å utforske den populære Dalmatia-kysten og øyene.

Kypros: Med gjennomsnittlig 340 soldager i året kan denne middelhavsøya by på deilige temperaturer året rundt. Fra april vil gradestokken mest sannsynlig vise over 20 grader helt fram til november. Sommermånedene kan få over 30 grader.

Lanzarote (Kanariøyene): Nok en favoritt blant nordmenn hvor man kan forvente temperaturer godt over 20 grader hele året.

Madeira (Portugal): Øya har et mildt klima hele året, men ønsker du temperaturer over 20 grader er den beste tiden å reise mellom mai og november.

Mallorca (Spania): Mai til oktober er en fin tid å besøke den spanske øya hvor du da får temperaturer mellom 20-30 grader. Sommermånedene er perfekte for strandliv og utforsking av øya.

Malta: Den beste tiden å reise til Malta er mellom mai og oktober. Våren og høsten er også fin med temperaturer mellom 15-20 grader. Da er det også færre turister på øya.

Marokko: Landet byr på varme temperaturer året rundt, men våren og høsten regnes for å være de beste tidene å besøke Marokko for å unngå sommerens hete.

Milano (Italia): Den beste perioden å reise til Milano er mellom mai og september. Da er været på sitt mest behagelige, med gode og varme temperaturer som gir perfekte muligheter for å utforske alle severdighetene i byen.

Montenegro: Mellom mai og september får du temperaturer mellom 20-30 grader. Sommermånedene er ideelle for å nyte kysten og fjellene.

Bilde av byen Kotor i Montenegro som er lett tilgjengelig som dagstur fra Dubrovnik i Kroatia. Her ser et utsiktsbilde av Kotor hvor du kan se bratte fjell og blått hav i bakgrunnen. Forgrunnen ser man et kirketårn og grønne trær. Dubrovnik byr på alt fra vakre strender til historiske severdigheter som Fort Lovrijenac, som også har blitt brukt som sett i den populære serien Game of Thrones.
I Montenegro kan du la deg sjarmere av gamlebyen i Kotor som står på UNESCOs verdensarvliste. (Foto: Colourbox)

Nice (Frankrike): Mellom juni og oktober får du temperaturer mellom 20-30 grader i Nice. Nyt late dager på stranden eller utforsk rivieraen i behagelige temperaturer.

Paris (Frankrike): Den beste tiden å reise til Paris avhenger av hva du vil få ut av oppholdet. De høyeste temperaturene i Paris finner du mellom juni og august, men gradestokken holder seg ofte på over 20 grader ut september.

Praha (Tsjekkia): Ønsker du temperaturer over 20 grader, er sommeren i Praha varm og behagelig og den beste tiden for deg. Ønsker du derimot å unngå lange køer til severdighetene, er været i Praha også fint på våren, men med noe lavere temperaturer.

Rhodos (Hellas): Mellom mai og oktober kan du oppleve varme temperaturer mellom 20-30 grader på den greske øya. Nyt solrike dager på stranden eller ved å utforske Rhodos’ historie.

Roma (Italia): Den beste tiden å besøke den historiske byen for deg som vil ha over 20 grader er mellom mai og oktober. Roma har generelt behagelige temperaturer året rundt og ønsker du å unngå folkemengder er våren og høsten fine tidspunkt å reise på.

Santorini (Hellas): Den beste tiden å besøke den greske øya er mellom mai og oktober hvor temperaturene holder seg godt over 20 grader. Legg merke til at juli og august kan bli veldig varme.

Seychellene: Her finner du varme året rundt, men det er den «kjølige» perioden som regnes som den beste å reise i. Mellom mai til september kan du oppleve de kjølige temperaturene mellom 25 og 30 grader.

Sicilia (Italia): Hvis du ønsker en solfylt og varm strandferie, er det best å reise til Sicilia i sommermånedene hvor temperaturen kan bli over 30 grader. Gjennomsnittstemperaturen er imidlertid over 20 grader fra april til november hvis man foretrekker lavere temperaturer.

Bilde av et utsiktspunkt på Sicilia utenfor Italia. Utsikten viser blått hav og strender. På utsiktspunktet er det et gammelt hus med et stort kors på. i har laget en lang liste på hvor du må reise for å finne varme. Vi avslører blant annet temperaturer på Gran Canaria, Hellas, Kroatia og mange mange flere populære reisedestinasjoner.
Sicilia byr på både varme og fantastisk opplevelser. Vi tipser om når den beste tiden er å reise til vakre Sicilia. (Foto: Colourbox)

Split (Kroatia): Anbefalt å reise mellom mai og september hvor du får temperaturer mellom 20-30 grader. Sommermånedene er perfekte for å utforske Dalmatia-kysten og øyene.

Tenerife (Kanariøyene): Denne øya regnes som den varmeste Kanariøya og på lik linje som både Gran Canaria og Lanzarote, kan man forvente behagelige temperaturer året rundt på Tenerife.

Tunisia: Våren og høsten er de mest populære tidspunktene å besøke landet. Mange unngår sommermånedene fordi temperaturene da blir godt over 30 grader.

Tyrkia: April til juni og september til oktober finner du temperaturer mellom 20-30 grader. Månedene juli og august kan få temperaturer godt over 30 grader.

Venezia (Italia): Mellom mai og september finner du som regel temperaturer som holder seg over 20 grader. Oktober er en favorittmåned for mange, ettersom sommervarmen avtar og antallet turister begynner å synke.

Vinterhalvåret: Varme reiser mellom november og april

Listen er i alfabetisk rekkefølge slik at du enkelt kan finne destinasjonen du er ute etter. Tips: Trykk Ctrl + f for å søke på siden.

Alicante (Spania): Her får du et behagelig klima hele året hvor temperaturene sjeldent faller under 16 grader. Ønsker du over 20 grader er det best å reise mellom mai og november. Legg merke til at sommermånedene kan få godt over 30 grader.

Costa del Sol: Her finner du behagelige temperaturer året rundt, men fra april til oktober får man temperaturer mellom 20-30 grader, og gjør Costa del Sol spesielt populær for strandferier i denne perioden.

Dubai: Den beste tiden å reise til Dubai er mellom november og mars. Dette er den milde perioden hvor temperaturene ligger mellom 20-30 grader. Reiser du i sommermånedene kan du regne med en temperatur opp mot 40 grader og mer.

Egypt: Vintermånedene (desember til februar) er et populært tidspunkt å oppleve Egypt. Da får du behagelige temperaturer samtidig som du unngår sommerens ekstreme hete.

Fuerteventura (Kanariøyene): Den populære ferieøya kan fint besøkes hele året med temperaturer godt over 20 grader. Sommermånedene vil tilby temperaturer nærmere 30 grader.

Gran Canaria (Kanariøyene): Nordmenns soleklare feriefavoritt passer det også å besøke året rundt. Nyt de vakre strendene og det krystallklare havet sommer, høst, vinter og vår.

Bilde av utsikten på Amadores stranden på Gran Canaria.
Gran Canaria er en populær destinasjon hele året! (Foto: Colourbox)

Kapp Verde: Her finner du sol og varme hele året med temperaturer mellom 20-30 grader. Øygruppen har et tørt tropisk klima, med en rekke solrike dager året rundt.

Kypros: Med gjennomsnittlig 340 soldager i året kan denne middelhavsøya by på deilige temperaturer året rundt. Fra april vil gradestokken mest sannsynlig vise over 20 grader helt fram til november. Sommermånedene kan få over 30 grader.

Lanzarote (Kanariøyene): Nok en favoritt blant nordmenn hvor man kan forvente temperaturer godt over 20 grader hele året.

Maldivene: Her finner du varme temperaturer året rundt hvor gradestokken ofte ligger på rundt 30 grader. Skal du reise til Maldivene er det regnsesongen du må være oppmerksom på. Regntiden på Maldivene strekker seg vanligvis fra mai til oktober.

Marokko: Landet byr på varme temperaturer året rundt, men våren og høsten regnes for å være de beste tidene å besøke Marokko for å unngå sommerens hete.

Mauritius: Her får du varme temperaturer året rundt, noe som gjør dette til et populært sted å reise til i løpet av den norske vinteren.

Bilde av en strand på Mauritius hvor du ser grønne palmetrær og knallblått hav. Vi har laget en lang liste på hvor du må reise for å finne varme. Vi avslører blant annet temperaturer på Gran Canaria, Hellas, Kroatia og mange mange flere populære reisedestinasjoner.
På utkikk etter hvite strender og krystallklart hav? Da er kanskje Mauritius destinasjonen for deg. Vi forteller når det er beste tid å reise dit. (Foto: Colourbox)

Seychellene: Her finner du varme året rundt, men det er den «kjølige» perioden som regnes som den beste å reise i. Mellom mai til september kan du oppleve de kjølige temperaturene mellom 25 og 30 grader.

Thailand: Med rundt 30 grader året rundt er Thailand perfekt for deg som søker varme. Vær oppmerksom på at regntiden i Thailand er om sommeren, mellom juni og oktober.

Tenerife (Kanariøyene): Denne øya regnes som den varmeste Kanariøya og på lik linje som både Gran Canaria og Lanzarote, kan man forvente behagelige temperaturer året rundt på Tenerife.

Vietnam: Klimaet er variert og spenner fra subtropisk i nord, til tropisk i sør. Været er vanligvis best i Vietnam fra november til april. I denne perioden er været mildt og behagelig. Temperaturene holder seg som regel godt over 20 grader hele året. Sommermånedene kan det bli godt over 30 grader.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: