Strikking

Enkel strikkeoppskrift på 17. mai-sløyfe

Bilde av en 17. mai-sløyfe i rødt, hvitt og blått på brystet til en kvinne i hvit bluse. Denne strikker du i en fei! Her får du gratis strikkeoppskrift på den flotte 17. mai-sløyfen som passer og kan tilpasses til både dame, barn, herre og baby.
Denne flotte 17. mai-sløyfen i rødt hvitt og blått strikker du i en fei til nasjonaldagen! Her får du gratis strikkeoppskrift på den flotte 17. mai-sløyfen som passer, og kan tilpasses, til både dame, barn, herre og baby. (Foto: ABC Guider)

Strikk denne flotte 17. mai-sløyfen selv ved hjelp av vår gratis strikkeoppskrift. Den enkle sløyfen passer til både dame, herre og barn.

Dette er en 17. mai-sløyfe for deg som på 16. mai plutselig ikke finner sløyfen din, eller som elsker kreative diy-idéer. Den er gratis, enkel, kjapp og kan tilpasses i størrelse og passe til både dame, herre, barn og baby.

Hvilken side skal 17.mai-sløyfen festes på?

Først og fremt, hvilken side skal egentlig 17. mai-sløyfen henges på? Her er huskeregelen enkel: 17. mai-sløyfen skal nemlig henge på hjertesiden – venstre side. Den strikkede 17. mai-sløyfen passer både til barn og voksne – da du kan lage den så stor eller liten du vil.

Ønsker du mer inspirasjon til 17. mai? Her samler vi alle smarte tips, inspirasjon og oppskrifter til nasjonaldagen.

Se hvordan du bretter en bunad av servietter til 17. mai-bordet her.

Dette trenger du til 17. mai-sløyfen

Vi anbefaler å strikke i et fast garn for at sløyfen til 17. mai skal holde formen. Du kan bruke bomullsgarn, eller et garn i blanding av bomull og bambus – da dette er enkelt å strikke med. Du trenger garn i fargene rødt, hvitt og blått, strikkepinner i en tykkelse som passer garnet og en brosjenål til å feste sløyfen med.

Her du lyst til å strikke en bunad eller festdrakt til barn? Her finner du strikkeoppskrifter på bunader og festdrakter til jente og gutt.

Hvordan strikke 17. mai-sløyfe

Trenger du mer veiledning på hvordan du lager 17. mai-sløyfen kan du følge videoen under, med forklaringer steg for steg:

Loading the player…

Vil du heller hekle? Se hvordan du hekler en stilig 17. mai-rosett her.

  1. Legg opp 25 masker i blått garn på pinne 3 mm eller en pinnestørrelse som passer garnet.
  2. Strikk én rille i blått (rett frem og tilbake). Se også: Slik strikker du rette masker.
  3. Skift til hvitt garn, og strikk én rille i hvitt (rett fram og tilbake).
  4. Skift til rødt garn, og strikk én rille i rødt (rett fram og tilbake).
  5. Fell av og fest løse tråder. Lag en knute på strikkelappen. Se også: Slik feller du av masker.
  6. Sy på en brosjenål til å feste sløyfen til med.

Flere enkle og gratis strikkeoppskrifter finner du her.

Du vil kanskje også like disse sakene: