På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Strikking

Hvordan legge opp masker

Lær deg å legge opp masker med denne enkle guiden: Hand med tråd og strikkepinne som legger opp masker.
Video: Hvordan legge opp masker (både med en tråd og kontinental), hvordan legge opp masker underveis og hvordan beregne nok tråd. (Foto: ABC Brand Studio)

Video: Hvordan legge opp masker, både med én tråd og kontinental. Hvordan legge opp masker underveis og hvordan beregne nok tråd.

Det finnes flere måter å legge opp masker på. Her viser vi deg den vanligste metoden som kalles kontinental. I tillegg lærer vi deg hvordan man legger opp med løkker. Den siste metoden brukes ofte når man skal legge opp flere masker underveis i et strikkeprosjekt.

I tillegg får du et gammelt kjerringråd for hvordan du beregner nok garn når du skal legge opp. 

Hvordan beregne nok tråd

Når det kommer til det å beregne riktig mengde tråd når du skal legge opp masker er det ikke alltid like enkelt. Vi har derfor lagt ved to tips som gjør beregningen enklere – som stort sett stemmer ganske bra: (Det vil være unntak om garnet er veldig tynt eller tykt i forhold til pinnestørrelsen)

  • Surr garnet én runde rundt hånden = ca. 10 masker.
  • Surr garnet én runde rundt underarmen = ca. 50 masker.

Her har vi samlet alle våre artikler innen temaet strikking

Video: Hvordan legge opp masker med metoden kontinental

Loading the player…

Du må dra ut passe mengde garn fra nøstet når du skal legge opp med kontinental-metoden. I videoen over vider vi hvordan du legger opp med den vanligste metoden å legge opp masker på, som kalles kontinental.

Guide: Lær deg å strikke på 1-2-3

Hvordan legge opp masker med én tråd (løkker)

Loading the player…

I videoen over viser vi deg hvordan du legger opp med løkker. En god teknikk å ha for hånden om du skal legge opp flere masker underveis på strikketøyet du allerede strikker på. Her snurres mer eller mindre tråden rundt pinnen, og det er en ganske lettvint teknikk. Samtidig er det fort gjort at disse maskene løsner fra pinnen før du får strikket første rad over – så her må du holde på strikketøyet hele veien.

Les mer på våre temasider: