Mat og drikke

Sulten? På Startsiden finner du inspirerende matoppskrifter, matblogger og informative nettsteder slik at du kan kokkelere til både hverdag og fest.

Vet du om gode
blogger og nettsteder?

Tips oss!

Har du en nettside du vil dele med andre som du mener hører hjemme i Nettguiden? Fyll ut dette skjemaet.

Les våre kriterier for oppføring.

* Må fylles ut

Mat og drikke

Det har oppstått en feil. Vennligst prøv igjen eller konktakt oss.

I samarbeid med Aperitif
tilbake
  • Can I Still Use a Chipped Enamel Pot? — Good Questions

    Q: I have big enamel pot and it is chipped on the inside. Can I still use it if the enamel is of ...

    1.October 2014 19:30

    The Kitchn

  • Everything You Could Ever Want To Know About Spanish Charcuterie — New Cookbook

    The book: by Jeffrey Weiss The angle: You bring the pork, we'll bring the know-how. Rec ...

    1.October 2014 19:00

    The Kitchn

  • 9 Kitchen Disposables That You Can Replace with Reusable Versions — Shopping Guide

    There are lots of expendables in the kitchen that lead to waste and expense. And it doesn't have ...

    1.October 2014 18:30

    The Kitchn

  • How a Little Kitchen in Brooklyn Grew — Apartment Therapy

    From Apartment Therapy → A few minor changes made this small kitchen much more user-friendly!

    1.October 2014 18:15

    The Kitchn

  • An Unscientific Taste Test of Maraschino Cherries — The 9-Bottle Bar

    Orbiting just beyond the spirits, vermouths, liqueurs, and bitters that make up the 9-Bottle Bar ...

    1.October 2014 18:00

    The Kitchn

  • Recipe: Paneer Mughlai Curry — Weeknight Dinner Recipes from The Kitchn

    One of my favorite dinner party dishes is this paneer cheese curry, Mughlai-style. I've simplifi ...

    1.October 2014 17:30

    The Kitchn

  • Groot Loops and More Breakfast Cereals Fit for a Superhero — Fun Food

    Breakfast is the most important meal of the day, and that's true for superheroes, too. Artist ...

    1.October 2014 17:15

    The Kitchn

  • Høstsuppe på svineknoke

    Høst er suppetid for meg. Ingenting er bedre enn en varm suppetallerken på en kald og gufsete hø ...

    1.October 2014 17:01

    Cecilies matblogg

  • 5 Things That Don't Belong In the Kitchen Junk Drawer — Kitchen Organizing

    There are two kinds of junk drawers. There's the kind that you open with one hand and, with the ...

    1.October 2014 17:00

    The Kitchn

  • 5 Quick Meals You Can Make with Canned Tomatoes — Easy Pantry Dinners

    Look inside my pantry and you'll find a tower of canned tomatoes at all times; they are one of m ...

    1.October 2014 16:30

    The Kitchn

  • How To Carve a Pumpkin for Halloween — Halloween Lessons from The Kitchn

    Carving a pumpkin isn’t rocket science, but it’s still wise to have a game plan. Before you lop ...

    1.October 2014 16:00

    The Kitchn

  • 5 Ways to Eat Apple Pie All Day (Without Actually Baking a Pie)

    A lofty is one of my favorite all-American desserts — it's the perfect blend of buttery pastry, ...

    1.October 2014 15:30

    The Kitchn

  • Hvetekake med vaniljekrem og Eplefyll

    Bolledeig : 160 g smør 2 dl vann 3 dl melk 175 g sukker 1 ts kardemomme 50 g gjær f ...

    1.October 2014 15:26

    Mammas bakeri

  • 12 Wall Pot Racks for Short People — Kitchen Organization

    When we talk about easy, inexpensive ways to improve the storage in your kitchen — any kitchen, ...

    1.October 2014 14:30

    The Kitchn

  • Penang curry med svinekjøtt og butternut

    Du trenger 300-400 gram svinefilet, i strimler En halv butternut, i skiver En rødløk, finhakket ...

    1.October 2014 14:24

    Maten vi spiser

  • Foccacia med grønne oliven og parmesan

      Det er høstferie hos Bollefrua. Vekk med matbokser og vekkeklokke, ikke mer mas takk! Finn fre ...

    1.October 2014 14:00

    Bollefrua

  • flere
    tilbake

    Nyheter

  • Høstens fineste råvarer krever viner med ulike egenskaper

    ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret t...

    1.October 2014 22:27

    dagbladet.no

  • Prøv denne morsomme kombinasjonen av tyttebær og kylling

    Denne retten vil du bli husket for, også av de som ikke er så kjempeglade i tyttebær. Oppskriften er dessuten...

    1.October 2014 22:00

    aperitif.no

  • Av Øystein Jarlsbo

    Lake Placid-OL var mitt første, Albertville supert og Torino det verste - mens reinspikka flaks ga Lillehamme...

    1.October 2014 14:43

    vg.no

  • Unge kokker skal gi oss bedre veimat

    Esso har i samarbeid med Arne Brimi og en rekke unge og nytenkende kokker satt i gang en dugnad for å bedre d...

    1.October 2014 12:29

    aperitif.no

  • Første kvinne med to Michelin-stjerner i New York

    Emma Bengtsson, kjøkkensjef på Aquavit, er dessuten eneste svenske kvinnelige kokk som har oppnådd så mye.

    1.October 2014 10:00

    aperitif.no

  • Best på budsjett i New York

    dn.no innehar alle opphavsrettigheter

    1.October 2014 09:32

    dn.no

  • Grønnsaken du kan bruke i både middager og desserter

    Den næringsrike og superanvendelige søtpotet gir smak til maten og saftighet til bakst. Du kan til og med lag...

    1.October 2014 07:32

    godt.no

  • Med disse brødoppskriftene får du suksess

    Mange kvier seg for å bake selv. Det er det ingen grunn til. Prøv en av disse oppskriftene og du er på god ve...

    1.October 2014 06:02

    aperitif.no

  • Eksperter: - Kylling-bakterier kan smitte etter steking

    Selv om resistente bakterier dør når du varmebehandler kylling, kan bakteriens DNA bevares og senere gjøre de...

    1.October 2014 04:55

    abcnyheter.no

  • Kakene er gullbarer

    Kakene for de rikeste i Paris.

    1.October 2014 04:06

    klikk.no

  • Nå får du to favoritter i stedet for en

    En favoritt i det rimeligere prissjiktet har fått besøk av storebror. Det er det all grunn til å feire.

    1.October 2014 03:01

    aperitif.no

  • Lakseburgeren som kan bli familiens nye favoritt

    Denne lettlagete burgeroppskriften med laks i hovedrollen vil garantert falle i smak hos både liten og stor.

    30.September 2014 22:16

    aperitif.no

  • Hvordan bake eplekake?

    Nå som det er sesongen for epler er det ett must å ha prøvd seg iallefall på en eplekake. Og eplekake kan vær...

    30.September 2014 16:17

    matoppskrift.no

  • Tomatsuppe med basilikum

    Denne uken lanserer Philips sin 'Restaurant Hjemme' kampanje der jeg har fått oppdrag å være matinspirator. E...

    30.September 2014 14:27

    matpaabordet.com

  • Crêpes-kaker: Slik har du neppe spist pannekaker før

    Prøv noe nytt og overrask gjestene med crêpes i høyden. Lag en ekte pannekake-kake med nøttepålegg, banan, rø...

    30.September 2014 14:25

    godt.no

  • Tips til kveldsmaten

    Litt småsulten på kvelden og har lyst på noe som skikkelig smaker? Vi har funnet frem seks oppskrifter på let...

    30.September 2014 10:14

    dinmat.no

  • Sats på enkle, men smakrike retter i høstferien

    I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil vær...

    30.September 2014 07:02

    aperitif.no

  • Mattipset: Snacks fra skogbunnen

    Sopplukkere og kokker har ikke jublet så høyt på lenge.

    30.September 2014 06:49

    budstikka.no

  • Vintipset: Elegant fra Etna

    Langs vulkanens skrinne sider trives en drue som knapt finnes andre steder i verden.

    30.September 2014 06:49

    budstikka.no

  • Slik lager du fårikål

    Unngå tabbene. Gjør alt riktig. Her er tipsene du trenger.

    30.September 2014 04:06

    klikk.no

  • Alles favoritt er pannekaker med hjemmelaget blomkålsuppe

    Trå til med en skikkelig hverdagsfest i dag. Oppskriftene på tidenes beste pannekaker og suppe finner du her.

    29.September 2014 22:15

    aperitif.no

  • Glutenfritt nøtte- og krydderbrød

    Fremgangsmåte: Ha melmiksen i en bolle sammen med gjær. Hell på lunkent vann, nøtter og krydder. Elt brødet g...

    29.September 2014 17:59

    aperitif.no

  • Glutenfrie knekkebrød med frø

    Fremgangsmåte: Varm melken til 37ºC. Rør gjæren ut i melken i en bakebolle. Tilsett de øvrige ingrediensene o...

    29.September 2014 17:52

    aperitif.no

  • Ekspert tror sushi-historien er falsk

    Forrige uke meldte den britiske avisen Daily Mail at en kinesisk mann fikk bendelord i kroppen etter å ha spi...

    29.September 2014 13:34

    abcnyheter.no

  • Eplehøsten er i full gang

    Epler er en frukt som vi alle har ett forhold til. Og nå er vi midt i sesongen for den. Hjemme har vi privat ...

    29.September 2014 10:08

    matoppskrift.no

  • Svaret er suppe

    Spørsmålet er hva som varmer både kropp og sjel når september går mot slutten og høsten har begynt.

    29.September 2014 09:05

    dinmat.no

  • Kantiner og restauranter må nå merke mat som serveres for allergener

    I fra 13 desember 2014 skal all mat som serveres i kantiner og restauranter merkes for allergikere. Det skal ...

    29.September 2014 08:59

    matoppskrift.no

  • En salat som denne får fart på mandagsmiddagen

    Vietnamesisk mat er frisk og lettlaget. Lime, grønnsaker og urter er faste ingredienser, og er selvfølgelig m...

    29.September 2014 08:19

    aperitif.no

  • Slik lager du enkelt kaffe latte hjemme

    Melk med kaffe er blitt den ultimate trenddrikken. Få oppskriften på perfekt kaffe latte for hjemme-baristaer.

    29.September 2014 07:40

    godt.no

  • Hver femte juleribbe kan være importvare

    Den norske produksjonen av svineribbe er ikke nok til å forsyne norske hjem. Så mye som hver femte juleribbe ...

    29.September 2014 06:52

    abcnyheter.no

  • Hver femte juleribbe kan være importvare - og kan ha MRSA

    Så mye som hver femte juleribbe kan bli importert i år, og den kan inneholde MRSA-bakterier som er motstandsd...

    29.September 2014 06:47

    abcnyheter.no/newsdesk/term/2051/feed/feed

  • Ukemenyen som gjør deg glad

    Det er denne maten som gjør at din uke blir fin.

    29.September 2014 04:02

    klikk.no

  • flere

    Gi oss tilbakemelding

    Kjære bruker!

    Dine synspunkter er svært viktige for oss.
    Vi ønsker derfor at du gir oss muligheten til å lage et enda bedre nettsted ved å svare på en kort brukerundersøkelse. Det tar ca 3-4 minutter å besvare undersøkelsen.

    Slik deltar du:
    Dersom du ønsker å delta, trykker du på den grønne knappen med teksten «Ja, jeg ønsker å delta» nedenfor. Du velger selv om du besvarer undersøkelsen umiddelbart eller senere.

    Ja, jeg ønsker å delta Nei takk

    Et nytt vindu vil åpnes dersom du svarer ja.
    Pass på at du ikke lukker dette vinduet dersom du ønsker å delta. På forhånd takk for din hjelp!

    Med vennlig hilsen
    ABC Startsiden