Mat og drikke

Sulten? På Startsiden finner du inspirerende matoppskrifter, matblogger og informative nettsteder slik at du kan kokkelere til både hverdag og fest.

Vet du om gode
blogger og nettsteder?

Tips oss!

Har du en nettside du vil dele med andre som du mener hører hjemme i Nettguiden? Fyll ut dette skjemaet.

Les våre kriterier for oppføring.

* Må fylles ut

Mat og drikke

Det har oppstått en feil. Vennligst prøv igjen eller konktakt oss.

tilbake
  • Why Carrots Are Orange and Not Purple — Food History

    At the grocery store you probably see only two kinds of carrots: baby carrots, and the long ones ...

    29.July 2014 16:30

    The Kitchn

  • How To Make Creamy Ice Cream with Just One Ingredient! — Cooking Lessons from The Kitchn

    A few years ago I shared my favorite magic trick in the kitchen: creamy ice cream made with just ...

    29.July 2014 16:00

    The Kitchn

  • Every Wheel of Comté Cheese Starts Here: The Cows of Jura, France — Comté Cheese Tour

    Giant wheels of Comté cheese measure three feet across and clock in at 80 pounds by the time the ...

    29.July 2014 15:00

    The Kitchn

  • How To Clean Butcher Block Countertops — Cleaning Lessons from The Kitchn

    A quick search online for pros and cons of butcher block countertops will give a long list of pr ...

    29.July 2014 14:30

    The Kitchn

  • What's the Difference Between Sorbet and Sherbet? — Word of Mouth

    Did you ever order rainbow sherbet as a kid? I know I did, but mainly because someone had the ge ...

    29.July 2014 14:30

    The Kitchn

  • Recipe: Blackberry Chia Seed Jam — Pantry Recipes from The Kitchn

    A low sugar, all-natural jam that takes only minutes to prepare? Yes, there is such a thing! All ...

    29.July 2014 14:00

    The Kitchn

  • 4 Big Bad Veggie Burgers to Take Out on the Town — Delicious Links

    Vegetarian, vegan, carnivore or otherwise: there is no denying the power of a good veggie burger ...

    29.July 2014 13:30

    The Kitchn

  • Who's Going to Win the Coconut Water Wars? — Food News

    The founders (and arch enemies) of the two major coconut water producers, Vita Coco and Zico, ha ...

    29.July 2014 13:15

    The Kitchn

  • Om jag fortfarande matbloggat, del 2

    Om jag fortfarande hade varit en sådan som bloggar om mat, så hade jag berättat för er om sommar ...

    29.July 2014 13:03

    pickipicki

  • Why Is My Dried Pasta So Brittle? — Good Questions

    Q: Hi, I read your article about . I am very interested in making pasta for my local farmers mar ...

    29.July 2014 13:00

    The Kitchn

  • Italiensk Pizza med Skinke, tomatsaus, ost og ugress ;-)

    Hva står øverst på ønskelisten når man skal skeie ut med litt gluten-mat ? Det er selvføl ...

    29.July 2014 12:58

    Godt, sunt og billig

  • Om jag fortfarande matbloggat

    Om jag fortfarande hade varit en sådan som bloggar om mat, så hade jag berättat för er om sommar ...

    29.July 2014 12:45

    pickipicki

  • What's Making Us Happy This Week — Editor Picks for July 29

    Dry-farmed tomatoes, watermelon piñatas, and a tomato and roasted lemon salad are just a few of ...

    29.July 2014 12:30

    The Kitchn

  • What Temperature Should My Refrigerator Be Set At? — Tips from The Kitchn

    A refrigerator's sole purpose is to keep things cold. Simple, right? But if you've ever dug thro ...

    29.July 2014 11:30

    The Kitchn

  • Risotto med aromasopp og sprøstekt bacon

    I dag skulle jeg lage risotto til familien - og fant ut at jeg manglet en vesentlig ingre ...

    29.July 2014 11:13

    Mona's kjøkkenskriverier

  • flere
    tilbake

    Nyheter

  • Pizza stekt på grillen, I sommer er det pizza på grillen som gjelder!

    Dette kommer til å bli den store grillfavoritten denne sommeren: Hjemmelag pizza stekt på grillen! For...

    29.July 2014 15:38

    klikk.no

  • Sjekk ut denne elleville kakekunsten

    Dette er ingen vanlig sjokoladekake i langpanne. Amerikansk bakeblogger lager kaker som overrasker.

    29.July 2014 15:12

    godt.no

  • Får pepper for å snu trill rundt

    Helse- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) blir møtt med påstander om at han har snudd trill rundt etter ...

    29.July 2014 10:38

    vg.no

  • Her må du betale mest for vinmarkene

    Vinmarkene i Mendoza opplever den sterkeste prisveksten blant alle verdens vinregioner, men Toscana er mye dy...

    29.July 2014 08:18

    aperitif.no

  • Fyll piknikkurven med disse godsakene

    Prøv en av disse fire oppskriftene neste gang du gjør klar for et utendørs måltid.

    29.July 2014 07:16

    aperitif.no

  • Vil tvinge sosialhjelpsmott­akere opp om morgenen fra nyttår

    Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil allerede fra nyttår kreve at alle sosialhjelpsmott­a...

    29.July 2014 02:58

    vg.no

  • Sunne og forfriskende sommerdrikker

    Sommeren er over oss, og fellesferien har startet. Dette betyr lange frokoster og piknik i parken eller på st...

    28.July 2014 22:25

    matoppskrift.no

  • Lag en hot vri på en amerikansk klassiker

    Macaroni cheese får fart på seg når du tilsetter chilipølser. Dessuten blir middagen mer fullverdig. Her er d...

    28.July 2014 22:01

    aperitif.no

  • Unngå restauranttabbene på ferie - her er Hellstrøms enkle huskeregler

    Det er fort gjort å havne i turistfellene og gå glipp av matperlene på sommerens ferie. Få mesterkokkens tips...

    28.July 2014 15:25

    godt.no

  • Ny trend: Feirer bryllupet på McDonald's

    Skal det være et McWedding til cheeseburgeren? Verdens største burgerkjede tilbyr bryllupsfeiring med eplepai...

    28.July 2014 11:55

    godt.no

  • Derfor er dette stjernekokkens favorittgrønnsak

    Michelin-kokk Björn Svenssons bruker pepperrot på kjøkkenet hver dag. Den setter spiss på kjøtt, fisk, skalld...

    28.July 2014 05:17

    godt.no

  • Kjøttstykket alle får til, Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

    Godt svinekjøtt er ikke alltid like lett å få tak i, spør du meg.Snakker du med eldre folk vil du høre...

    28.July 2014 04:02

    klikk.no

  • Eriksson krever trygde-revolusjon

    Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) varsler full gjennomgang av Nav og det norske trygdesystemet.

    28.July 2014 03:25

    vg.no

  • Stekt ris

    Fastfood behøver ikke å være usunt - stekt ris er et godt eksempel på at mat kan være raskt å lage og samtidi...

    28.July 2014 02:07

    h-a.no

  • En pastasalat kan spises når som helst

    En oppskrift som denne pastasalaten med spekeskinke er kjekk å ha på lur for alle sommerkokker, enten du har ...

    27.July 2014 22:01

    aperitif.no

  • Hva kan du om øl?, Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

    Ølinteressen er stadig økende, så vi har laget en enkel quiz med ti spørsmål om øl. De er så enkle at ...

    27.July 2014 07:45

    klikk.no

  • Sommerens søteste

    Mye frys og mye varme.

    26.July 2014 20:42

    dagbladet.no

  • Fudgsicles - sjokoladeis på pinne

    Sjokoladeis på pinne er nok en litt feil beskrivelse - det hadde vært mer riktig å beskrive dette som sjokola...

    26.July 2014 18:40

    matpaabordet.com

  • Den mest geniale suppen på jord

    Gazpacho er genial i all sin enkelhet og anvendelighet. Prøv den som midtpunkt i et piknikmåltid på stranden ...

    26.July 2014 07:01

    aperitif.no

  • Den beste restauranten i Provence, Vi besøkte den verdensberømte restauranten Chez Bruno i Lorgues

    Noen ganger i livet må man være helt ærlig når man kjenner igjen en duft, selv om det er litt pinlig.N...

    26.July 2014 04:07

    klikk.no

  • Kalkun- og lakseflette

    Prøv laks og kalkun i samme flette! Med wokkende grønnsaker og litt søt chilisaus blir det hele både sunt og ...

    26.July 2014 02:06

    h-a.no

  • Ran på høylys aften

    Middels service, opptint vassen sjømat og en løspatron av en russerkrabbe som smaker kald krig, er ikke Solsi...

    26.July 2014 01:01

    dagsavisen.no

  • Vin til grill

    Grillmat er et temmelig vidt begrep, men har du kjøtt på grillen passer det ofte det rød vin i glasset. Her e...

    26.July 2014 01:01

    dagsavisen.no

  • Fyll kyllingfileten med godsaker

    Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er...

    26.July 2014 00:03

    aperitif.no

  • Nå kan vi nyte norske moreller hver dag!

    Sesongen for norske moreller er igang og vil nok vare i flere uker fremover. Så nå kan man nyte verdens beste...

    25.July 2014 22:05

    matoppskrift.no

  • Kamskjell fra grillen er ypperlig festmat

    Kamskjell som bare har fått fine grillmerker er så sommerlig som en rett kan bli. Med riktig drikke til blir ...

    25.July 2014 22:03

    aperitif.no

  • På kjøkkenbenken med Eyvind Hellstrøm: - God mat fører til god sex

    Kjendiskokken tror mange synes han er en bestemmende kokkejævel, men er likevel lykkelig hele tiden på jobb. ...

    25.July 2014 15:23

    godt.no

  • Seks superdigge frosne drinker med alkohol

    Kjøl deg ned i sommerheten med en frossen margarita eller en frisk jordbærslush med vodka.

    25.July 2014 10:52

    godt.no

  • Bygde restaurant i hagen

    I fjor åpnet det lokalhistoriske spisestedet Naustloftet dørene for besøkende i den lille nordlandsbygda Jekt...

    25.July 2014 09:35

    abcnyheter.no

  • Slik lager du ekte mojito

    Her er oppskriften på mojito slik den lages på Cuba. Den berømte drinken som startet karrieren som medisin.

    25.July 2014 09:05

    aperitif.no

  • Forvirring i boblenes land

    Prosecco-stilene, for det er ikke bare én men flere, er like uoversiktlige som landskapet vinene kommer fra. ...

    25.July 2014 07:18

    aperitif.no

  • Rips får sin renessanse

    Fra sur bær til sunn saft, Ton Hazes vil hjelpe alle med dårlig samvittighet for urørte ripsbærbusker.

    25.July 2014 07:06

    rbnett.no

  • flere

    Gi oss tilbakemelding

    Kjære bruker!

    Dine synspunkter er svært viktige for oss.
    Vi ønsker derfor at du gir oss muligheten til å lage et enda bedre nettsted ved å svare på en kort brukerundersøkelse. Det tar ca 3-4 minutter å besvare undersøkelsen.

    Slik deltar du:
    Dersom du ønsker å delta, trykker du på den grønne knappen med teksten «Ja, jeg ønsker å delta» nedenfor. Du velger selv om du besvarer undersøkelsen umiddelbart eller senere.

    Ja, jeg ønsker å delta Nei takk

    Et nytt vindu vil åpnes dersom du svarer ja.
    Pass på at du ikke lukker dette vinduet dersom du ønsker å delta. På forhånd takk for din hjelp!

    Med vennlig hilsen
    ABC Startsiden