På denne dag – 2. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Pete Souza
2011 - Osama bin Laden drept
Osama bin Laden, terrororganisasjonen al-Qaidas leder i en årrekke, ble drept av amerikanske styrker. Aksjonen skjedde mot bin Ladens skjulested i Pakistan. USA og landets allierte hadde jaktet på terrorlederen i ti år, siden terrorangrepene mot USA 11. september 2001.
Foto: Howcheng
1956 - Jarlsbergosten
Jarlsberg hovedgård produserte og solgte «Jarlsberg» og «Jarlsberg-Ost» på 1820-tallet. Dagens Jarlsberg-ost fra TINE ble utviklet på 1950-tallet og senere.
1933 - Loch Ness-monsteret observert?
Påstander om et «sjøuhyre» i den skotske innsjøen Loch Ness skriver seg mye lenger tilbake i tid, men den moderne myten om «monsteret» kan dateres til 1933. Regionsavisen Inverness Courier kunne melde om et lokalt par som mente de hadde sett «en diger skapning i vannoverflaten». «Monsteret» (et begrep redaktøren valgte) ble et mediefenomen, og London-aviser sendte korrespondenter til Skottland for å dekke saken. Et sirkus tilbød på denne tiden 20.000 pund til den som kunne fange skapningen.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden