På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Elsykkel-batteri: Dette må du vite

Bilde av en et elsykkel-batteri på en svart elsykkel med grønn skrift fra Birk. Vi forteller deg det du må vite om elsykkel-batteri, enten du har batteri fra velkjente produsenter som bosch eller samsung, integrert eller av typen du tar av og på, eller på dame eller herresykkel. Vi forteller også hvorfor du bør vurdere hvilket bettari du skal gå for til elsykkelen din etter hvilken type elsykkel, og om det er terrengsykkel, elektrisk fulldemper eller en annen type elsykkel du har.
Batteri til elsykkel finnes i mange forskjellige varianter og både hvilken type - om det er litiumionbatterier (Li-ion), litium-polymerbatterier (Li-Po), hvkapasitet (Wh) eller spenning (V) - er faktorer du bør ta i betraktning når du velger batteri til elsykkel. Og da har vi ikke en gang nevnt ladetid eller rekkevidde. Her er det du må vite om batteri til elsykkel! (Foto: Mona Blomdal / ABC Startsiden)

Skal du kjøpe deg ny elsykkel? Da er det lurt å ha gjort seg opp en tanke om hvilket batteri du trenger på sykkelen.

Batterier til elsykler, også kjent som elsykkel-batteri eller eBike-battery, er det som gjør det mulig å sykle lenger, raskere og mer effektivt med enn elsykkel enn en vanlig sykkel. Elsykler kommer gjerne med integrert eller avtagbart batteri, så dette er i de fleste tilfeller ikke noe du velger utenom, men noe du kan ha med i vurderingen når du velger hvilken elsykkel du skal gå for.

Både når det kommer til hvor langt du skal sykle, hvor du skal sykle (terreng eller asfalt) eller din egen vekt, vil valg av batteri ha innvirkning på effekten av elsykkelen din. Her er det derfor viktig med riktig batteri til ditt bruk.

Trykk her for å lese mer om elsykkel. Vi avslører hvilke som er best i test, anbefaler tilbehør og gir nyttige tips!

bestselger
BESV TR 2.1 10th

BESV TR 2.1 10th

Sjekk prisen her

Elsykkel-batteri: Disse kan du velge mellom

Pris på elsykkel-batteri varierer basert på blant annet: 

 • Merke
 • Kapasitet
 • Kvalitet
Bilde av en et elsykkel-batteri fra shimano på bakken på asfalt. Vi forteller deg det du må vite om elsykkel-batteri, enten du har batteri fra velkjente produsenter som bosch eller samsung, integrert eller av typen du tar av og på, eller på dame eller herresykkel. Vi forteller også hvorfor du bør vurdere hvilket bettari du skal gå for til elsykkelen din etter hvilken type elsykkel, og om det er terrengsykkel, elektrisk fulldemper eller en annen type elsykkel du har.
Hvilken type batteri du bør velge, om du velger elsykkel etter batteritype, går på faktorer som din egen vekt, hvor du skal sykle, hvor langt du skal sykle og hvilken type elsykkel du skal sykle på. Det er også lurt å tenke på hvor lang tid du foretrekker at det tar å lade opp batteriet. Vi forklarer.
 1. De vanligste typene elsykkelbatterier er litiumionbatterier (Li-ion) og litium-polymerbatterier (Li-Po). Li-ion-batterier er mer vanlige på grunn av sin høye energitetthet, lange levetid og lave vekt.
 2. Batterikapasiteten angis vanligvis i wattimer (Wh). Jo høyere kapasitet, jo lengre rekkevidde kan du forvente, men her finnes det også unntak, ifølge Utemagasinet. Rekkevidden vil imidlertid også avhenge av andre faktorer som terreng, assistansenivå, din egen innsats og sykkelens effektivitet.
 3. Elsykkelbatterier har vanligvis en spenning på 36V eller 48V, men noe mer sjeldnere 52V. Høyere spenning kan gi bedre ytelse og akselerasjon, men det vil også påvirke kostnaden og vekten på batteriet.
 4. Mange elsykler har avtakbare batterier, noe som gjør det enklere å lade dem uten å måtte ta med hele sykkelen. Du kan enkelt ta ut batteriet og koble det til en stikkontakt for lading. Dette er også et stort pluss hva gjelder tyveri.
 5. Ladehastigheten kan variere avhengig av batteritype og lader. Noen batterier kan ta flere timer å lade helt opp, mens andre kan lade raskere. Vanligvis lades opp et batteri til elsykkel på rundt 5-6 timer.

Forresten! Så enkelt gjør du om din vanlige sykkel til en elsykkel!

Batteri til elsykkel: Hvordan velge riktig?

Når du velger en elsykkel basert på batteriet, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen tips som kan hjelpe deg:

Bilde av dame som sykler på en elsykkel til dame fra Buddy Bike. Hun har på seg en skinnjakke, dongeribukser og en blå sykkelhjelm og sykler på elsykkelen sin på en gressplen med et vann i bakgrunnen. Vi forteller deg det du må vite om elsykkel-batteri, enten du har batteri fra velkjente produsenter som bosch eller samsung, integrert eller av typen du tar av og på, eller på dame eller herresykkel. Vi forteller også hvorfor du bør vurdere hvilket bettari du skal gå for til elsykkelen din etter hvilken type elsykkel, og om det er terrengsykkel, elektrisk fulldemper eller en annen type elsykkel du har.
Hvilken type batteri du bør velge, om du velger elsykkel etter batteritype, går på faktorer som din egen vekt, hvor du skal sykle, hvor langt du skal sykle og hvilken type elsykkel du skal sykle på. Det er også lurt å tenke på hvor lang tid du foretrekker at det tar å lade opp batteriet. Vi forklarer. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)
 1. Rekkevidde: Rekkevidden til elsykkelen avhenger av batteriets kapasitet, assistansenivå underveis, terrenget du sykler i og din egen innsats på pedalene. Tenk på hvor langt du vanligvis vil sykle, og velg et batteri som gir deg tilstrekkelig rekkevidde. Det er også verdt å merke seg at de fleste produsenter oppgir en estimert rekkevidde basert på ideelle forhold, så det kan være lurt å vurdere en modell med litt høyere rekkevidde enn du egentlig trenger. Her forteller sykkeleksperten hvordan du velger både riktig rekkevidde, batteri og motor på elsykkelen!
 2. Kapasitet: Batteriets kapasitet, som vanligvis måles i wattimer (Wh), påvirker hvor lenge du kan bruke assistansen på elsykkelen før batteriet må lades. Høyere kapasitet gir lengre kjøretid, men det kan også påvirke vekten og prisen på elsykkelen. Vurdér dine behov og velg en kapasitet som passer til dine kjørevaner.
 3. Spenning: Høyere spenning kan gi bedre ytelse og akselerasjon, men det kan også påvirke kostnaden og vekten på batteriet. Vurdér dine preferanser når det gjelder ytelse og budsjett før du velger spenningen på batteriet.
 4. Ladehastighet: Hvis du ønsker å lade batteriet raskt, bør du vurdere ladehastigheten. Noen elsykkelbatterier støtter raskere lading enn andre.
 5. Avtakbart batteri: Avtakbare batterier gir deg muligheten til å ta med deg batteriet for lading, uavhengig av hvor du parkerer sykkelen. Dette kan være praktisk hvis du ikke har tilgang til en stikkontakt nær sykkelen din. Vurdér om du foretrekker et avtakbart batteri eller et integrert batteri som ikke kan tas av.

Er du nysgjerrig på hvilke elsykler som er best i test i år? Elsykkel til dame og herre: best i test 2024.

Ekstra batteri
Ekstra batteri til elsykkel

Ekstra batteri til elsykkel

Sjekk prisen her

Forskjellig batteri til elsykkel til forskjellig bruk

Valg av elsykkelbatteri avhenger som nevnt av hvordan du har tenkt å bruke sykkelen. Her er noen anbefalinger for forskjellige bruksområder:

Bilde av en et elsykkel-batteri fra shimano på bakken på asfalt. Vi forteller deg det du må vite om elsykkel-batteri, enten du har batteri fra velkjente produsenter som bosch eller samsung, integrert eller av typen du tar av og på, eller på dame eller herresykkel. Vi forteller også hvorfor du bør vurdere hvilket bettari du skal gå for til elsykkelen din etter hvilken type elsykkel, og om det er terrengsykkel, elektrisk fulldemper eller en annen type elsykkel du har.
Hvordan lade og oppbevare elsykkel-batteri? Hvordan velge riktig elsykkel-batteri og hvorfor er Wh og V viktig å forstå? Vi gir deg alt du må vite om batteri til elsykkel!
 1. Pendling og daglig bruk: Hvis du planlegger å bruke elsykkelen til daglig pendling, er det viktig å velge et batteri med tilstrekkelig rekkevidde. Et batteri med en kapasitet på rundt 400-600 Wh vil vanligvis være egnet for daglig pendling, avhengig av avstanden du må dekke. Sørg også for at batteriet kan lades raskt slik at du kan lade det over natten eller på jobben.
 2. Lengre turer og terrengsykling: Hvis du ønsker å dra på lengre turer eller sykle i kupert terreng, bør du vurdere et batteri med høyere kapasitet, for eksempel 600-900 Wh eller mer. Dette vil gi deg lengre kjøretid og mer assistanse på krevende ruter. Batterier med høyere spenning, for eksempel 48V eller 52V, kan også gi bedre ytelse i kupert terreng.
 3. Sykkelferie og langdistanse: Hvis du planlegger å ta sykkelferie eller sykle lange distanser, kan det være lurt å vurdere ekstra batterier eller et batteri med svært høy kapasitet. Noen elsykler er designet med mulighet for å montere to batterier, noe som gir deg dobbel rekkevidde. Alternativt kan du vurdere batterier med kapasitet på 900 Wh eller mer, slik at du kan sykle lengre strekninger uten å måtte lade.
 4. By- og bysykling: For bysykling og kortere turer rundt i byen er et batteri med moderat kapasitet på rundt 300-500 Wh ofte tilstrekkelig. Du trenger kanskje ikke like lang rekkevidde som ved pendling, da avstandene i byen vanligvis er kortere. Et mindre og lettere batteri kan også være mer praktisk for bysykling.

Husk at valget av batteri også kan påvirkes av andre faktorer som vekt, pris og tilgjengelighet. Det kan være lurt å teste forskjellige elsykler og batterier før du tar en endelig beslutning. Du kan besøke lokale elsykkelbutikker eller snakke med eksperter for å få mer spesifikk veiledning basert på dine behov og preferanser.

Dette er elsykkel-nyhetene til dame og herre i 2024!

Hvorfor er Wh og V viktig å forstå?

 1. Wh: Wh er en måleenhet for hvor mye energi et batteri kan levere. Du kan tenke på det som hvor mye arbeid batteriet kan gjøre. Høyere Wh-tall betyr at batteriet har mer energi og kan vare lenger før det går tomt. For eksempel, hvis et batteri har 1 Wh, kan det levere 1 watt med strøm i 1 time, eller 0,5 watt i 2 timer.
 2. V: V står for volt, og det er en måleenhet for hvor mye “kraft” batteriet har. Du kan tenke på det som batteriets spenning. Forskjellige batterier har forskjellige spenninger. Vanlige batterier, som AA- eller AAA-batterier, har en spenning på 1,5 volt. Dette betyr at de har en sterk nok “kraft” til å drive små elektroniske enheter. Andre batterier, som for eksempel oppladbare batterier eller bilbatterier, kan ha forskjellige spenninger avhengig av bruksområdet.

Så kort oppsummert, Wh forteller deg hvor mye energi et batteri har, mens V forteller deg hvor kraftig batteriet er. Når du kjøper eller bruker batterier, er det viktig å vite både Wh og V for å sikre at de passer til det du trenger å bruke dem til.

Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2023 og 2024

Hvordan lade og oppbevare elsykkelbatteri?

 • Batteriene kan lades ved hjelp av en vanlig stikkontakt. Her finnes det også forskjeller i hvor lang tid det tar å lade de forskjellige batteriene.
 • Det er viktig å merke seg at elsykkelbatterier kan være sensitive for ekstreme temperaturer. Det anbefales å lagre og lade batteriet ved moderat temperatur, og unngå eksponering for ekstreme kulde- eller varmeforhold. Hvis batteriet skal stå ubrukt i flere måneder, anbefales det å lade opp batteriet til 80 % av maks kapasitet.
 • Batteriets levetid vil avhenge av flere faktorer, inkludert kjørestil, ladepraksis og miljøforhold. Et godt vedlikeholdt batteri kan vare i flere år før det begynner å miste kapasitet. En generell huskeregel er å lade opp batteriet fra mellom 10 og 20 % og opp til 80 %.