Aktiv

Løpevest til dame og herre: Disse er best i test i 2024

Bilde av en kollasj av forskjellige løpevester som er best i test til dame og herre i 2024. Drikkevestene som er testvinnere er Salomon løpevesten Lab Pulsar, Osprey løpevestene Duro og Dyna, Ultimate Direction Ultra 6.0, Løpevesten Rab Veil 2 og Salomon Advanced Skin 12. Vi har også snakket med løpeeksperten som forteller hvordan du velger riktig løpevest til ditt bruk, enten du løper korte turer, lange løpeturer eller trenger løpevesten til fjellturer.
Er du på utkikk etter en god løpevest? Vi har forhørt oss med løpeeksperten som forteller hva du bør tenke på når du skal velge deg drikkesekk. I tillegg avslører vi hvilke drikkevester som er best i test til dame og herre i 2024! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Vi har snakket med eksperten som forteller hva du bør se etter når du velger løpevest. Vi avslører også hvilke som er best i test til dame og herre i 2024!

Er du på utkikk etter en løpevest som rommer både drikkeflasker, mobil, snacks og kanskje en løpejakke? For de av oss som liker å løpe mye, og kanskje også langt, er en god drikkevest utstyret som sikrer oppbevaringen av dette – komfortabelt.

Bilde av Andreas Gossner fra Løpetrening.no som forteller hvordan du velger riktig løpevest til ditt bruk. Vi har også tatt med løpevester som er best i test til dame og herre i 2024. Drikkevestene som er testvinnere er Salomon løpevesten Lab Pulsar, Osprey løpevestene Duro og Dyna, Ultimate Direction Ultra 6.0, Løpevesten Rab Veil 2 og Salomon Advanced Skin 12. Vi har også snakket med løpeeksperten som forteller hvordan du velger riktig løpevest til ditt bruk, enten du løper korte turer, lange løpeturer eller trenger løpevesten til fjellturer.
Andreas Gossner fra Løpetrening.no forteller hvordan du velger riktig løpevest samt hva du må vurdere når du kjøper en. (Foto: Andreas Gossner)

Vi forhørte oss med løpeekspert Andreas Gossner fra Løpetrening.no om hvordan man finner riktig drikkevest. Vi har i tillegg plukket ut og avslører hvilke løpevester som er best i test i 2024.

Her samler vi alle tips og triks, produktanbefalinger og best i test-produkter til trening!

Hvilken løpevest er best?

– Når det kommer til en løpevest så er det kjempeviktig å ta hensyn til hvorvidt du trenger en størrelse XS eller L. I tillegg så er det stor forskjell på en løpevest og en løpesekk, så her må du vurdere hva du skal ha med deg og hva du skal bruke den til, før du velger hvilken du skal gå for, forklarer Gossner.

Han forteller at du derfor må se på bruksområder og hvilke egenskaper du trenger. I tillegg tipser han om at det er viktig å sikre at vesten ikke beveger seg, selv når den ikke er full av innhold.

– Beveger den seg så fort du tar ut eventuelle klær eller har drukket opp vannet du oppbevarte i vesten, så kan dette føre til gnagsår og være ubehagelig. Husk også på ting som tilgjengelighet til lommer med plass til oppbevaring av mobil eller drikkeflasker. Noen løpevester har sistnevnte plassert på brystet og det passer godt om man for eksempel skal løpe kjapt, tipser han.

Disse løpeskoene er forresten best i test i 2024!

Hvordan velge den beste drikkevesten for ditt bruk?

Gossner sammenfatter kjapt punktene han mener du bør vurdere om du skal kjøpe løpevest:

  • Passform
  • Kvalitet
  • Egenskaper: Hva trenger du til ditt bruk? Lommer eller at den er vanntett for eksempel? Vurder også hvor mye du skal ha med deg når du løper? Skal du løpe med sekken til jobb finnes det egne sekker til dette (løpesekker eller kombinasjonssekker).
  • Størrelse
  • Type trening/aktivitet (skal den brukes en halvtime/time noen ganger i uka eller flere timer om gangen? 
  • Årstid/ temperatur: Skal den brukes om sommeren eller om vinteren? Gossner forteller at skal du bruke løpevesten om vinteren for eksempel, så vil et isolerende lag innerst på sekken være en fordel, mens dette ikke vil fungere like bra om sommeren.

Løpevestene som er best i test til dame og herre i 2024

Under har vi funnet frem løpevester, og en løpesekk, som alle er best i test til dame og herre i 2024. Disse er alle fra uavhengige og troverdige kilder i innland og utland.

Salomon løpevesten Lab Pulsar 3L «den beste for konkurranse»

Salomon Lab Pulsar 3, er drikkevesten som kåres til best i test av Outsideonline 2024, og de mener den passer spesielt for dem som løper raskt eller konkurrerer.

– Dette er løpevesten for de av oss som løper raskt – og for dem som setter pris på en vest som er lett i vekt og som puster.

Er du usikker på hvilke løpesko som passer deg og ditt bruk? Løpeeksperten forklarer: Slik velger riktige løpesko.

best i test løpevest
Salomon Lab Pulsar 3 

Salomon Lab Pulsar 3 

En lett, minimalistisk hydreringsvest som er ideell for kortere løp. To lommer i front med myke 250 ml-flasker, og en baklomme som kan inneholde en 500 ml-flaske.
Sjekk prisen her

Osprey løpevestene Duro og Dyna: Best i test til dame

Er du ute etter en liten drikkevest med litt mindre kapasitet, er dette ifølge iRunFar det beste valget. Dette er dame-versjonen av løpevesten fra Osprey.

Osprey Duro 1.5 og Osprey Dyna 1.5, er begge dame-variantene av disse løpevestene, og de rommer 1,5 liter, har lite volum, klar for konkurranse og rommer alt du trenger på korte og raske dager i løypa, skriver nettsiden.

Også Tek mente sistnevnte var god da de testet løpevester i 2023, og kalte den en «romslig og god lettvekter».

Dette er pulsklokkene som er best i test i 2024.

best i test til dame
Osprey Duro 1.5 

Osprey Duro 1.5 

Duro 1.5 er vesten for de som kun har med minimalt med klær, mye drikke og snacks. Levers med 2 x 500ml mykflasker.
Sjekk prisen her
best i test til dame
Osprey Dyna 1.5

Osprey Dyna 1.5

Dyna 1.5 er en lett og pustende vest, perfekt for krevende etapper. Utstyrt med to myke flasker på 500 ml.
Sjekk prisen her

Løpevesten Rab Veil 2: «Arbeidshest for langdistanseløperen»

– Store og rikelige lommer, skryter Outsideonline av Rab Veil 2 og legger til at de også liker løpevestens myke stoff. De kaller løpevesten for «en arbeidshest for langdistanseløperen» i det de utnevner den til den beste løpevesten i 2024.

best i test løpevest
Rab Veil 2

Rab Veil 2

Lett, 2-liters fjelløpevest med finjustert passform for full frihet. To 500 ml, myke flasker er inkludert.
Sjekk prisen her

Salomon Advanced Skin 12: Beste løpevest

Treelinereview mener at det er Salomon Advanced Skin 12, som er den aller beste løpevesten, for både dame og herre i 2024. Også outdoorgearlab liker løpevesten, og kårer den til den beste for lange turer.

– Salomon ADV Skin 12 fortsetter å være favoritten vår for lange dager på fjellet eller når du må bære med deg flere lag, skryter de.

Gossner forteller at hans egen favoritt er Salomon Advanced Skin 5, og sier at den er smekkfull med småting som gjør at du kan være ute i opptil et døgn.

best i test løpevest
Salomon Adv Skin 12

Salomon Adv Skin 12

Pris akkurat nå: 1 799 kroner
Gå til Pølder Sport her

Ultimate Direction Ultra 6.0: Løpesekk med «utmerket» drikkesystem

Etter å ha testet hele 40 forskjellige løpevester har nok Outdoorgearlab en god formening om hvilke som er best. Og aller best, og kalt «editors choice» hos den anerkjente siden i 2024, blir Ultimate Direction Ultra Vest 6.0.

– Materialer som tåler en trøkk, skriver de og følger opp med å skryte av en komfortabel og justerbar passform, og det de kaller et «utmerket» drikkesystem.

Derfor anbefaler eksperten det populære utstyret brukt i 16 ukers helvete.

best i test løpesekk
Ultimate Direction «Ultra 6»

Ultimate Direction «Ultra 6»

 Fin løperyggsekk perfekt for ditt neste ultraløp eller turer hvor du må bære mye. Sekken rommer 10,3 liter.
Sjekk prisen her

Hva skal man velge av løpevest eller løpesekk?

En løpesekk har større oppbevaringsplass enn en løpevest og åpner for at løperen kan ta med seg mer på turen. Løpesekkene passer derfor ypperlig for deg som løper til og fra jobb, eller som deltar i lengre løp som ultraløp eller lengre konkurranser.

– Gode løpevester gjerne veier 250-300 gram mens transportsekker, som er sekker som rommer mer og som passer til løping til og fra jobb, kan veie minst det dobbelte. Drikkesekker til skog og timelange turer rommer ofte 5-12 liter i sekken, forteller Gossner.

Han sier at man også bør vurdere om man vil ha med eller uten drikkeblære.

– Bare vær obs på at med en drikkeblære så kan løpevesten begynne å riste og bevege seg når du har drukket litt av vannet i den, og dette kan være plagsomt.

Han avslutter med å si at du må vurdere selv hvilken du liker, og velge deg en sekk eller vest du faktisk har lyst til å bruke fordi du liker både passform og design.

Er du spesifikt ute etter løpesko med karbon? Her finner du flere løpeskoene med karbonplate som er best i test!

Du vil kanskje også like disse sakene: