Aktiv

Pakkeliste topptur vinter: Dette må du ha med i tursekken

Bilde av Runa Sommerfelt Ovenstad på skitur med langrenn i et snødekket landskap i Norge. Hun smiler mot kamera og har vakre snødekkede fjell og skog i bakgrunnen. Vi har snakket med Runa og ville høre hva hun mener man må pakke med seg i tursekken på toppturer om vinteren. Hun deler både sin egen pakkeliste og sine favoritt-toppturer i Norge.
Vi har snakket med turentusiast Runa Sommerfelt Ovenstad som forteller hva du må ha med deg i tursekken til toppturer i Norge og utland om vinteren! (Foto: Runa Sommerfelt Ovenstad / ABC Startsiden)

Skal du på topptur i vinter? Vår turentusiast forteller hva du må pakke med deg i tursekken, når du bestiger fjelltopper i Norge eller utlandet i år.

Norges varierte landskap og tilgjengelighet til storslagen natur gir toppturentusiaster en unik mulighet til å utforske majestetiske fjell og uberørte snødekte landskap. Og enten du er en erfaren med toppturer eller skal prøve deg på topptur for første gang, er det essensielt å være godt utstyrt for å takle utfordringene vinterfjellet kan by på.

Bilde av Runa Sommerfelt Ovenstad på skitur, med randonee-ski på beina midt i en slalombakke. Rundt henne ser du snø og det er solskinn. Runa har på seg en rød skijakke, svarte skibukser og pannebånd med norgesflagget på. HUn smiler mot kamera og kommer i denne artikkelen med sine beste tips til pakkeliste om du skal på topptur i vinter. Hun avslører også hva som er egne favoritter til toppturer i Norge i vinter.
Runa gikk friluftsliv-linje på folkehøyskole, og med dette og all egen erfaring har hun et godt grunnlag for å anbefale det du trenger av essensielt utstyr, som alltid bør finnes i sekken før du begir deg ut på tur.

En nøye planlagt pakkeliste er derfor viktig for en vellykket og trygg topptur, enten det er snakk om turer på vinter eller sommer. Vi har forhørt oss med vår egen tur-entusiast Runa Sommerfelt Ovenstad som forteller hva det er viktig å ha med seg på toppturene om du vil utforske fjellene med trygghet, vel vitende om at du har alt du trenger i ryggsekken.

Her samler vi alle saker vi skriver om fjellturer, og alt fra turtips til anbefalinger til turtøy!

Dette må du ha i tursekken når du skal på topptur

Under har vår tur-entusiast Runa samlet sine tips til de nødvendige elementene som vil bidra til å gjøre din vinterlige toppturopplevelse minneverdig og problemfri. Fra varme klær til viktig sikkerhetsutstyr – vi har dekket det hele slik at du kan nyte fjellet på sitt beste.

  • Vannflaske, ha nok vann til å holde deg hydrert gjennom dagen. 
  • Mat, ta heller med for mye mat enn for lite. Energibarer, frukt eller annen snacks.
  • Plaster og gnagsårplaster
  • Mobiltelefon
  • Ekstra lag med ull, husk at være kan endre seg raskt.
  • Skredutstyr: spade, søkestang og skredsøker
  • Hjelm til nedturen
Hver sommer utforsker Runa fjellområdene i Norge, hvor du finner henne vandrende i alt fra de nordlige regionene til Midt-Norge.

Her forteller vi forresten hvordan du velger riktig tursekk til turen.

Før du går: Husk å sjekke værmelding og skredvarsel, husk solkrem og å si ifra til noen hvor du går.

Runas trygge favoritturer – vinter

Mens vi hadde en så erfaren turgåer der ville vi også høre hva som er hennes favoritter.

– Kun to og en halv time fra Oslo ligger Slåkadalen. Her ligger en rekke trygge toppturer for både nybegynnere og erfarne. Sigurdsbunuten og Heksfjell er Runas favoritter fra Slåkadalen.

Runa har vært en ivrig turgåer siden barndommen og foreldrene dro henne ukentlig med ut på eventyr i naturen. I de senere årene har hennes lidenskap for fjellvandring bare vokst, og om vinteren finner man henne ofte på toppen av fjellene med randonee-ski på beina.

Ferie i Nord-Norge: Disse 6 perlene må du se!

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: