På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Solkrem: Disse er best i test i 2024

Bilde av en hånd som holder en gul tube med solkrem. På håndleddet er det tegnet en sol med selve solkremen. I bakgrunnen er det grønne trær og blå himmel. Vi har samlet solkremene som er kåret til best i test av Forbrukerrådet og Mattilsynet. Velg mellom populære merker som Derma, Änglamark, Avivir, Dermica. Den store favoritten fra La Roche-Posay får strykkarakter av Forbrukerrådet. Solkrem best i test 2024.
Solkremene fra Derma og Dermica er blant de få solbeskyttelsene som kan kalle seg for de beste på markedet. Her finner du solkremene som er kåret til best i test (2024) av Forbrukerrådet og Mattilsynet. (Foto: Marie Henriksen/ABC Startsiden)

Her finner du solkremene som er kåret til best i test i 2024! Kun fire merker skiller seg ut i toppen etter Forbrukerrådets og Mattilsynets solkrem-test.

– Norge er i verdenstoppen når det gjelder både forekomst og dødelighet av hudkreft. Rundt 9 av 10 tilfeller av hudkreft i Norge har sammenheng med for mye intens sol og solarium, og kan dermed forebygges, skriver Kreftforeningen i det de anbefaler alle å bruke solkrem i sommer. Men hvilken solkrem er egentlig den beste i 2024?

Både Mattilsynet og Forbrukerrådet har testet flere solkremer på det norske markedet. Hvor Forbrukerrådet har sett etter skadelige stoffer, har Mattilsynet fokusert på hvor mye solfaktoren faktisk beskytter. Vi har sammenlignet test-resultatene og funnet ut hvilke solkremer som kan kalle seg for de beste.

Her kan du lese alt vi skriver om tema «helse». Vi avslører blant annet hva som er like ille som å røyke 15 sigaretter om dagen!

Disse solkremene er best i test 2024

Etter å ha sammenlignet Forbrukerrådets solkrem-test med den Mattilsynet har gjort, er det kun fire soleklare vinnere som kan kalle seg for de beste solkremene i 2024. Velger du en av disse kan du være trygg på at solkremen beskytter deg for UV-strålene, samt at den ikke inneholder skadelige stoffer for hverken deg eller naturen.

Solkrem fra Derma

Da Forbrukerrådet testet solkremen fra Derma fant de ingen uønskede ingredienser. Det vil si at den hverken inneholder hormonforstyrrende-, allergifremkallende- eller miljøskadelige stoffer. Solkremen som er Svanemerket får også tommel opp fra Mattilsynet den opplyste solfaktoren på flaska er reell.

Derma Sun Lotion SPF 30

Derma Sun Lotion SPF 30

Pris nå: 144 kroner hos Med24
Her får du den til laveste pris

Solkrem fra Änglamark

Solkremen fra Änglamark er av Coop sitt eget merke og får et stort smilefjes av Forbrukerrådet da de ikke har funnet uønskede ingredienser i dette produktet. Solkremen er Svanemerket og Mattilsynet kan melde om at den opplyste solfaktoren på flaska er reell.

Solkrem fra Änglamark SPF 30

Solkrem fra Änglamark SPF 30

Solkrem fra Ecooking

En annen solkrem som får tommel opp fra både Forbrukerrådet og Mattilsynet er denne solkremen fra merket Ecooking. Produktet er ikke Svanemerket, men inneholder ingen uønskede ingredienser ifølge Forbrukerrådet. Solfaktoren som er opplyst på flaska stemmer også godt med resultatet Mattilsynet fikk i sin test.

Solkrem fra Ecooking SPF 30

Solkrem fra Ecooking SPF 30

Pris nå: 329 kroner hos Apotera
Her får du den til laveste pris

Solkrem fra Dermica

Sist men ikke minst har vi denne solkremen fra Dermica, som er Apotek 1s eget merke. På lik linje som solkremene over inneholder ikke denne noen uønskede ingredienser ifølge Forbrukerrådet. Solkremen er Svanemerket og solfaktoren som er opplyst er reell ifølge Mattilsynet.

Solkrem fra Dermica SPF 30

Solkrem fra Dermica SPF 30

Solkremer

Som nevnt tidligere har Forbrukerrådet og Mattilsynet hatt forskjellig fokus når de testet solkremene. Hvor Forbrukerrådet har fokusert på innholdet i kremen, har Mattilsynet sett på hvorvidt de beskytter like mye som de lover. Under finner du tre populære solkremer som får tommel opp i en av testene, men tommel ned i den andre.

Solkrem fra Nivea

Den populære solkremen fra Nivea får tommel ned fra Forbrukerrådet da de fant stoffene Ethylhexyl salicylate som er mistenkt hormonforstyrrende og Trisodium EDTA som er miljøskadelig. De har derimot ikke funnet allergifremkallende stoffer i denne.

Mattilsynet gir derimot solkremen fra Nivea tommel opp da solfaktoren som er opplyst på flaska stemmer med deres test-resultat. Man kan derfor være trygg på at den beskytter deg i solen.

NIVEA Sun Sensitive Soothing Lotion SPF 30

NIVEA Sun Sensitive Soothing Lotion SPF 30

Pris nå: 137 kroner hos Blush
Her får du den til laveste pris

Solkrem fra Garnier

Garnier er også en populær solkrem som får stryk-karakter av Forbrukerrådet da de fant stoffene Ethylhexyl salicylate som er misenkt hormonforstyrrende, og parfymestoffene Eugenol, Linalool og Benzyl alcohol som kan gi allergi. Ingen miljøskadelige stoffer ble funnet.

Mattilsynet kan melde om at den beskytter like mye som flaska lover, og at det derfor ikke er noen avvik på selve solbeskyttelsen.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Kids Lotion SPF 50+

Garnier Ambre Solaire Sensitive Kids Lotion SPF 50+

Pris nå: 139 kroner hos BliVakker
Her får du den til laveste pris

Solkrem fra Cosmica

Sist men ikke minst finner vi solkremen fra Cosmica. Denne får tommel ned av Forbrukerrådet etter funn av både hormonforstyrrende- og miljøskadelige stoffer. Den inneholder derimot ingen allergifremkallende stoffer.

Mattilsynet gir den tommel opp da den beskytter like mye som solfaktoren på flaska lover.

Cosmica Sun Lotion SPF 30

Cosmica Sun Lotion SPF 30

Pris nå: 175 kroner hos Oslo Apotek
Her får du den til laveste pris

Gammel solkrem kan gi dårlig solbeskyttelse

Solkremer flest er merket med et symbol som gjerne viser at de er holdbare i 12 måneder etter åpning, men dette avhenger av hvordan de har vært oppbevart.

– Solkrem skal oppbevares i romtemperatur, og skal ikke ha blitt utsatt for sand, vann, for høy varme, og aller viktigst – ikke blitt utsatt for direkte sollys, sier Lisa Grinaker, farmasøyt og fagsjef i Farmasiet, i en pressemelding til NTB.

– Om du ikke er sikker på om dette har skjedd med solkremen din, ville jeg tatt utgangspunkt i at solbeskyttelsen ikke er like god som da den ble åpnet, sier Grinaker.