På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Terrengsko: Dette er de beste løpeskoene til terreng i 2024

Bilde av en kollasj av testvinnere og løpesko til terreng som alle er best i test i 2024. Terrengløpeskoene er til dame og herre og Hoka Speedgoat 5, Hoka Zinal , Saucony Peregrine 14, Salomon S/Lab Ultra 3,
Liker du å løpe i terreng? Da må du sjekke ut disse terrengskoene til dame og herre som er best i test i 2024. Populære merker som Hoka, Asics, Saucony og Salomon imponerer i årets tester. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Her finner du terrengskoene som er kåret til best i test i 2024. Merker som Hoka, Asics, Saucony og Salomon imponerer ekspertene.

Med den varierende og flotte naturen vi har i Norge er det forståelig at mange liker å ta løpeturen i skog og mark. De beste løpeskoene til asfalt er derimot ikke de beste skoene til ulendt terreng. Vi har derfor sett på tester i inn- og utland for å hjelpe deg med å finne de beste terrengskoene på markedet i 2023.

Her samler vi forresten alle artiklene våre med alt fra best i test-avsløringer til tips og løpesko-nyheter!

Asics er terrengløpeskoen (med karbon) som er best i test i 2024

– Asics’ første terrengsko med karbonplate skuffer ikke, skriver Tek ette å ha kåret
ASICS Fujispeed 2 til terrengløpeskoene som er best i test i 2024.

I tillegg til at skoen får hele 9 av 10 mulige poeng begrunner nettsiden valget med blant annet god demping, lav vekt og at den er billigere enn andre karbonsko. Her finner du flere joggesko med karbon som er best i test i 2024.

Herre
ASICS Fujispeed 2

ASICS Fujispeed 2

Sjekk prisen her
dame
ASICS Fujispeed 2

ASICS Fujispeed 2

Sjekk prisen her

Hoka Speedgoat 5: Joggeskoen som takler alt

– En arbeidshest som takler absolutt alt, skriver Pulssonen om denne skoen.

Dette er en bestselger fra Hoka som har kvaliteter som fantastisk komfort og passform, svært god demping og imponerende godt grep på de fleste underlag. Det er derfor ingen tvil når Pulssonen kårer denne terrengskoen fra Hoka til sin favoritt.

Er det vanntette joggesko du trenger? Disse vanntette joggeskoene er best i test i 2024.

dame
Hoka Speedgoat 5

Hoka Speedgoat 5

Sjekk prisen her
herre
Hoka Speedgoat 5

Hoka Speedgoat 5

Sjekk prisen her

Hoka Zinal: Sett ny rekord med denne skoen

Harworkout har også testet terrengsko, og de kårer en annen Hoka-sko til best i test.

– Vår favoritt terrengløpesko! skryter nettsiden og følger opp med å begrunne:

– Hoka Zinal er en lett og minimalistisk terrengløpesko med godt grep i teknisk krevende terreng laget for de raske turene der du jager sekunder i forsøket på å sette ny PR på stiene.

dame
herre

Det finnes løpesko som er så gode at de er forbudte, her avslører vi hvilke.

Saucony Peregrine 14: Allsidighet for lengre distanser

Den beste løpeskoen til terreng av dem alle i 2024 mener Runnersworld at er Saucony Peregrine 14.

– Vi synes versjon 14 tilfører til Peregines allsidighet for lengre distanser uten å gå på bekostning av smidighet eller respons, skryter nettsiden. Skoen hover også inn gode skussmål når det kommer til vekt, respons i frasparket, demping og muligheten for vanntette GORE-TEX-versjoner av skoen.

Her finner du alle løpe- og joggeskoene til asfalt som er kåret til best i test 2024.

herre
Saucony Peregrine 14

Saucony Peregrine 14

Sjekk prisen her
dame
Saucony Peregrine 14

Saucony Peregrine 14

Sjekk prisen her

Salomon S/Lab Ultra 3: Den beste unisex-skoen

Denne terrengskoen passer best for deg som ønsker en unisex-modell. Terrengskoen fra Salomon blir kåret til best i test av Outdoorgearlab, og får mye skryt for sin komfort.

– Både våre testteam for kvinner og menn elsker Salomon S/Lab Ultra 3, og den har vært en prisvinner år etter år, skriver de.

Er det kanskje fjellsko du er på jak etter? Disse fjellskoene er best i test i 2024.

unisex
Salomon S/Lab Ultra 3

Salomon S/Lab Ultra 3

Sjekk prisen her

Hvordan velge joggesko eller løpesko?

Joggesko kommer nå i et hav av forskjellige modeller med forskjellige farger, funksjoner, demping og utforming. Hvilke løpesko du skal velge kommer an på både bruk, terreng, preferanser og vekten din. Synes du valget er vanskelig gir løpeksperten sine beste tips til riktig valg av løpesko her.

Dette må du huske når du velger løpesko:

Bruk: Når det kommer til bruk bør du vurdere hvordan du skal bruke skoen, hvor langt du skal løpe og hvor mye slitasje du tror skoen blir utsatt for.

Vekt: Vekt er viktig for å få best mulig ytelse av for eksempel demping og støtte.

Underlag: På hvilket terreng skal du løpe? Asfalt, skog, grusvei, sti eller begge deler? Dette er det viktig å tenke på for å sikre at du har god nok demping, støtte og feste på underlaget du skal løpe mest på.

Du vil kanskje også like disse sakene: