Aktiv

Trene mage: Dette kalles verdens beste mageøvelse

Bilde av en dame som trener bicycle manouver, det som kalles verdens beste mageøvelse, på en svart treningsmatte på et gulv i en stue. Vi har snakket med personlig trener Cornelis Elander som svarer på om han er enig i Harvards liste over det de kaller verdens beste mageøvelser og hvordan duy best trener magen enten det er hjemme eller på treningsstudio.
Øvelsen over kalles «verdens beste mageøvelse» av Harvard Medical school. Vi har snakket med personlig trener Cornelis Elander som svarer på om han er enig i den anerkjente skolens liste. «Kun én grunn til at man ikke klarer å stramme opp magen» sier Hollywoodtreneren. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Dette er kåret til verdens beste mageøvelse, men «det er kun én grunn til at man ikke klarer å stramme opp magen» sier eksperten!

– Kun én grunn til at man ikke klarer å stramme opp magen, svarer personlig trener Cornelis Elander og legger til at mange vil bli skuffet over resultatet om de ikke husker på en viktig ting, i det vi spør han om hans mening om det som kalles «verdens beste mageøvelse».

Bilde av kjendistrener Cornelis Elander. Vi har forhørt oss med den personlige treneren om en liste som har kåret Captain's chair (kapteinens stol) og bicycle maneuver (sykkel-crunch) til verdens beste mageøvelser. Han forteller blant annet at det er noen viktige ting de ikke nevner når de legger frem listen og hvordan han selv anbefaler å trene magemusklene for best effekt.
Cornelis Elander (corneliselander på Instagram) er personlig trener kjent for å trene både norske og internasjonale kjendiser og som programleder på TV.

Hva grunnen til dette er skal du snart få høre, men la oss først introdusere deg for det som av ekspertene kalles for verdens beste mageøvelse.

Verdens beste trening for magemusklene

Det er hverken vanlige sit-ups eller planken som drar seieren i havn. Det er nemlig to kanskje mindre kjente mageøvelser kalt Captain’s chair og Bicycle maneuver som er øvelsene ekspertene kaller de aller beste. Kåringen er det amerikanske American Council on Exercise (ACE) som står bak.

– Amerikanere er lei av tomme løfter når det kommer til det å snu slappe mager om til sterkere, flatere og smalere mager, starter de artikkelen. Og forteller om listen som viser hva som definitivt gir resultater.

Les også: Slik trener du mest effektivt med romaskin

Hvorfor du får lyst på usunn mat ved søvnmangel og hvorfor du ikke bør drikke kaffe på morgenen er begge svar du finner på samlesiden vår «helse».

De 5 av 13 mest effektive øvelser for den rette bukmuskelen(rectus abdominus):

1. Bicycle maneuver
2. Captain’s chair
3. Crunches on exercise ball
4. Vertical leg crunch
5. Torso Track

De 13 mest effektive øvelsene for de skråstilte magemusklene (obliques):

1. Captain’s chair
2. Bicycle maneuver
3. Reverse crunch
4. Hover
5. Vertical leg crunch

Vil du måle pulsen mens du trener? Disse pulsklokkene er best i test i 2024.

Vil bli skuffet over resultatet

– American Council on Exercise (ACE) har laget en fin og god liste, men jeg er redd alle som leser dette og tror at dette alene er vinneroppskriften, vil bli skuffet over resultatet, kommenterer Elander om listen.

Han forteller at når det kommer til listen de har laget, er det godt å se at man har gått i dybden på hvilke øvelser som faktisk gir best effekt, men at de har glemt å nevne noe veldig viktig.

– Jeg vil si at det kanskje burde vært nevnt at for sluttresultatet og en strammere mage er det minst like viktig å fokusere på å trene baksiden som framsiden og magerutene. Folk flest har nemlig en tendens til å overtrene framsiden, mens en «glemmer» og neglisjerer baksiden og ryggen.

Han tipser om en egen øvelse han kaller «Cornelis Planken» (se video), hvor man ved hjelp av en treningsball får trent mer enn bare magemusklene.

– Her vil du aktivere og trene stort sett alt av overkropp og core pluss mage i én og samme øvelse, forklarer han.

Derfor må du ikke trene når du er syk.

– Jeg sier, som nettopp ACE sier, at er det ett eneste treningsutstyr en virkelig bør investere i, så er det en treningsball. Disse kan du plukke opp for bare noen få hundrelapper og de kan brukes for å trene både nedre del av rygg, bein, mage, osv.

De dårligste måtene å trene magen på?

Og når de først var i gang ga de oss like så godt også svaret på hva som var de minst effektive (av alle de utprøvde mageøvelsene).

Minst effektive mageøvelser ( i begge tilfellene):

11. Traditional crunch
12. Exercise tubing pull
13. Ab Rocker

– Til slutt må det likevel nevnes at det kun er én ting som virkelig vil gjøre at man oppnår en stramme mage, og det er ikke mangelen på nok/riktig trening, men et sunt, godt og proteinrikt kosthold…, avslutter Elander.

Slik lykkes du med hjemmetreningen.

Du vil kanskje også like disse sakene: