På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Har du en av disse laderne? De kan potensielt være farlige

Farlige ladere: Collage av potensielt farlige ladere.
Om du har en av disse hjemme, bør du ta grep. (Foto: ABC Startsiden/ Herman Arneberg Johnsen)

Har du sjekket om laderen din er brannfarlig? Disse laderne har blitt tilbakekalt i 2024.

Som norsk forbruker skal du være trygg på at produkter du kjøper i norske butikker, både fysisk og på nett, er trygge å bruke. Likevel finnes det unntak, og av og til slipper potensielt farlige produkter forbi strenge nasjonale og internasjonale kriterier, selv med feil og mangler.

Derfor har norske tilsynsmyndigheter gått sammen og samarbeidet om nettsiden Farligeprodukter.no, der norske forbrukere kan få informasjon om produkter som er tilbakekalt på grunn av feil og mangler. Spesielt feilaktige ladere kan utgjøre brannfare og fare for elektrisk støt, så vi har samlet 5 ladere som alle har blitt tilbakekalt hittil i 2024.

Her har vi samlet alle våre siste nyheter og nyttig info om strøm

Apple A1300 USB-lader – Tilbakekalt 29.04 2024

Apple-lader.

USB-lader med modellnummer A1300 og bokstavene «CE» i solid grå farge, som kan bli overopphetet og derfor utgjør en brannfare. Farligeprodukter.no anbefaler å gjøre følgende med produktet:

«Slutt å bruke laderen. Bytt laderen med en ny. Ta med deg den berørte enheten til en Apple-autorisert tjenesteleverandør.»

Les også: Eksperten forteller hvordan man sikrer hjemmet mot brannfare.

USAMS USB-lader – Notis publisert 17.04.2024

USAMS USB-lader.

Denne USB-laderen ble funnet å ikke oppfylle et testkriterie i henhold til standaren for slike ladere, og kan utgjøre en risiko for elektrisk støt ved berøring. Farligeprodukter.no anbefaler å kontakte forhandler om du har kjøpt denne laderen.

Brookstone JJT-A80 multilader – Tilbakekalt 17.04.2024

Brookstone JJT-A80 multilader.

Denne multiladeren fra Brookstone har tyske myndigheter meldt at ikke oppfyller ett av testkriteriene i standarden for slike ladere. Under testingen ble det observert at produktet overskred temperaturgrensen, noe som innebærer en potensiell brannfare.

Farligeprodukter.no anbefaler å gjøre følgende med produktet:

«Kontakt forhandler. Forhandler har plikt til å foreta seg en handling i dette tilfellet.»

Strømforsyning til Phillips Hue – Tilbakekalt 02.02.2024

Strømforsyning til Phillips Hue.

Dette er en ekstern 40W strømforsyningsenhet (PSU) som driver Philips Hue utendørslamper, og det har blitt oppdaget at vann kan trenge inn i den eksterne strømforsyningen, som kan forårsake kortslutning og elektriske gnister som igjen kan medføre brann og berøringsfare.

Farligeprodukter.no anbefaler å gjøre følgende med produktet:

«Forbruker kan koble fra strømforsyningen og kontakte forhandler.»

IKEA Åkstorm 40W USB-lader – Tilbakekalt 11.01.2024

IKEA Åkstorm 40W USB-lader.

Denne laderen er utsatt for kortslutning, som fører til fare for brannskade og elektrisk støt.

Farligeprodukter.no anbefaler å gjøre følgende med produktet:

«Slutte å bruke denne og kontakte IKEA for mer informasjon, IKEA.no eller telefon 64 00 12 73.»