Fra badekar til hårpleie: 31 fantastiske grunner til å elske natron, husets store helt!

Natron To Bokser

Dette er et koselig bilde av mine to gullunger.

Foto: Linda / Kreative ideer

Natron. Enten har du det (kanskje) bak i skapet et sted, eller så er du en sånn en som nærmest har med deg en pose natron overalt, fordi du vet hvor anvendelig det er. Jeg har gått fra førstnevnte til sistnevnte, og jeg ser meg aldri tilbake, for å si det sånn.

For ikke la deg lure av det usigelig dølle utseendet eller at du ikke kan spise av det når du er fysen på noe digg. Hvis du nå tilhører den første kategorien folk jeg nevnte over her (Ikke verst at du allikevel sitter her og leser en artikkel om natron, forresten!), er det mitt håp at i alle fall noe av den kjærligheten jeg føler for det hvite pulveret smitter over på deg.

Egentlig kunne du sikkert brukt natron til absolutt alt, for hvis du leser Wikipedias artikkel om temaet, lister de opp alt fra at du kan lage brus med natron til at det kan dempe kløe. Imponerende! Husk at en pose natron ikke koster stort, så du får mye moro for pengene!

1. Fjerne lukt fra kjøleskapet

Natron KjoleskapFoto: Linda / Kreative ideer

Ja, det finnes veldig mange kjøkkenvarer som fjerner lukt, og natron er en av dem. En liten bolle med natron bakerst i kjøleskapet vil gjøre susen. Du kan også ha natron andre steder det ikke nødvendigvis lukter roser. Som i søppelbøtta eller i skoene dine! Matboksen med en tvilsom lukt kan også reddes ved at du vasker den med varmt vann og natron. Er det skikkelig ille kan det hjelpe å la matboksen ta seg et vann- og natronbad natten over.

2. Skoskap-lukt
Om det lukter skikkelig høgg der du har skoene dine, kan du sette frem en liten skål med natron for å fjerne lukten.

3. Rense ovnen
Her forener vi to favoritter, nemlig natron og eddik. Er det ikke herlig? Dette er en kombinasjon som ikke kan slå feil! Jeg er ikke spesielt glad i å vaske, og særlig ovnen ser jeg på som et realt ork. Ikke minst fordi jeg opplever at rensemidlene gjerne ber meg om å forlate rommet for en viss tid. Men når man gjør ting sjøl, da er det straks litt morsommere. Så for at det skal bli morsomt å vaske ovnen igjen er dette løsningen:

Skrap ut alle kjipe pizzarester og det andre som måtte befinne seg inni ovnen. En god slump med natron kan du drysse inni ovnen før du sprayer vanlig eddik over. Det som så skjer er ikke magisk, selv om det kanskje virker sånn! La blandingen boble og kose seg en halvtime, og så vasker du ovnen med en god svamp.

Artikkelen fortsetter her med neste tips..

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)