Slik lager du hjemmelaget ingefærshot

Foto: Fru Timian

Det er superenkelt og kjapt å lage sin egen ingefærshot hjemme!

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

Jeg synes noen av dem du kjøper i butikken er skikkelig gode, mens andre er litt tamme i smaken. Og så bruker de å være ganske så dyre. Lager du dem selv, kan du selv bestemme hvor mye ingefær du vil ha i, og hvor sterk shoten dermed blir, og den blir mye billigere.

For å få mest mulig smak ut av ingefæren, river jeg den på et rivjern. Jeg har et rivjern fra Microplane som er kjempefint å rive hvitløk, ingefær og parmesan på (fint gaveønske om du ikke har fra før). Dette rivjernet gjør at ingefæren nærmest kommer ut som en ren mos og at saften dermed kommer ut.

Les også: Høstkos: Deilig, varm epledrikk til kalde dager

Men du kan også bruke den fine siden av rivjernet ditt. Det går helt fint. Så får du bare kjenne etter på smaken om du eventuelt må bruke litt mer ingefær for å få den ønskede styrken.

Foto: Fru Timian
Foto: Fru Timian

Et godt tips når du skal fjerne skallet på ingefæren er å bruke en skje til å skrape skallet av. Da er det bare skallet som forsvinner og svinnet blir minimalt.

Shoten holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, så du kan godt lage en større porsjon når du holder på. Oppskriften under er beregnet til 1 shot. Klikk deg inn til oppskriften her.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!