Ny rangering: Norge er et av de tryggeste landene å besøke i 2018

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 21.12-2017
  • Oppdatert: 26.06-2018
Vil du ha en trygg og fin reise, trenger du ikke å dra langt. Foto: Erik Söderström / Flickr

En rangering i form av et kart avslører hvilke land som er de mest og minst trygge å besøke neste år.

Vil du dra på en avslappende ferie der du får ro i sjelen, er det best å holde seg innenfor Norden, ifølge helse- og sikkerhetsekspertene ved International SOS and Control Risks.

Les også: Her er den mest stressfrie byen i verden

På deres nye kart over verdens mest og minst trygge land å reise til i 2018, havnet nemlig Norge, Finland, Danmark og Island på topp. I disse landene er det lite politisk uro, lav kriminalitet og god tilgang på livsviktig helsehjelp, melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Sjekk din destinasjon

Kartet er utformet ut i fra en rekke faktorer som smittsomme sykdommer, standarden på landets helsevesen, tilgang til medisin, kriminalitet, politisk uro og sannsynlighet for naturkatastrofer.

Nedenfor kan du selv sjekke forskjellige destinasjoner og hvor trygt det er å reise dit. Tast inn navnet på landet eller byen du skal til, og klikk på «medical», «security» eller «road safety».

Les også: Her blir vi oftest syke og skadet på ferie

De minst trygge landene

Landene ble tildelt en sikkerhetsrisiko som gikk fra ekstrem til høy, middels, lav og ubetydelig. I tillegg til de nordiske landene, ble land som Sveits, Monaco og Luxembourg ansett for å ha en ubetydelig sikkerhetsrisiko.

Landene som ifølge kartet er de minst trygge landene å reise til, er ikke overraskende land som Syria, Liberia, Afghanistan, Irak og Nord-Korea.

Les også: Derfor bør du alltid reise med en tennisball

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS