8 psykologiske triks som får folk til å like deg

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.01-2018
  • Oppdatert: 26.06-2018
Meryl Streep er en av verdens mest populære skuespillere.Foto: Grant Pollard/Invision/AP

Enkelte mennesker ser ut til å bli likt av alle – slik blir du en av dem.

Man skulle tro at mennesker som Barack Obama, Meryl Streep og Oprah Winfrey var født med en karismatisk personlighet, men ifølge Forbes, er dette noe man også kan lære seg.

Finansnettstedet henviser blant annet til en studie hvor det kom frem at det å bli likt av andre ikke hadde noe med utseende eller IQ å gjøre. Det var heller evnen til å være oppriktig, åpen og forståelsesfull som gjorde at man ble likt.

Her har vi funnet frem åtte enkle triks som kan få folk til å like deg. Se dem alle nedenfor!

Les også: 10 ting som får folk til å like deg mindre 

1. Kopier personen du er sammen med

Ifølge Independent, bør man «speile» de man er sammen med for å få dem til å like deg. Dette kom frem i en undersøkelse utført av forskere ved New York University i 1999. Forskerne fant ut at deltakerne i undersøkelsen hadde høyere sannsynlighet for å si at de likte partneren sin hvis partneren hadde kopiert kroppsspråket deres.

2. Gi dem komplimenter

Alle elsker å få komplimenter – men mange av oss er dårlige på å gi dem. Ifølge Business Insider, assosierer de rundt deg adjektivene du bruker om andre mennesker med din egen personlighet. Så hvis du beskriver en annen person som hyggelig eller morsom, kommer andre også til å assosiere deg med disse personlighetstrekkene. Det samme gjelder hvis du baksnakker andre mye – da vil folk assosiere deg med negative personlighetstrekk.

3. Vær genuin

Ingen liker falske mennesker. Folk tiltrekkes av genuine mennesker fordi de vet at de kan stole på dem, skriver Forbes.

4. Vis svakhetene dine

Å vise at du er menneskelig og gjør feil, kan også få deg til å bli bedre likt, ifølge Independent. Forskeren Elliot Aronson ved University of Texas utførte en undersøkelse hvor deltakerne ble bedt om å høre på et opptak av mennesker som tok en quiz. Enkelte av de som tok quizen ble bedt om å velte en kopp med kaffe på slutten av opptaket. Disse menneskene ble rangert som enklere å like enn de som ikke sølte kaffe.

Les også: Derfor er venner viktig i voksen alder

/

5. Fokuser på tingene dere har til felles

Noen ganger møter man på folk som virker helt ulike en selv, men man har alltids et eller annet til felles – om det så bare er en felles interesse. Ifølge Business Insider, bør man finne disse likhetene – og fokusere på dem.

6. Smil!

Dette kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men blide mennesker har en tendens til å bli godt likt. I en studie Business Insider henviser til, studerte 100 testdeltakere bilder av en kvinne med forskjellige ansiktsuttrykk. Alle testdeltakerne likte best bildene der hun smilte.

7. Ikke ta alt så seriøst

De som blir likt best på jobb er de som klarer å legge fra seg bekymringene sine og leve i nuet, skriver Time.

8. Avslør en liten hemmelighet om deg selv

Når du forteller noe hemmelig om deg selv, kommer den du snakker med til å føle et sterkere bånd til deg og ville åpne seg opp til deg i fremtiden, skriver Business Insider. Du kan for eksempel begynne en samtale ved å snakke om noe trivielt, for så å fortelle om noe mer personlig. 

Les også: Disse tre vennetypene bør du droppe

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS