Fire dokumentarer du bør se hvis du likte «Making a Murderer»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 05.01-2018
  • Oppdatert: 26.09-2018
Serien om Steven Avery (t.v) kommer tilbake på Netflix i slutten av oktober. Foto: Dan Powers/AP

I oktober kommer sesong to av serien som tok verden med storm. Her er fire lignende serier du kan se i mellomtiden. 

I 2015 la Netflix ut dokumentarserien «Making a Murderer», og handlingen rystet seere verden over. Kort fortalt, handlet serien om bilopphuggeren Steven Avery som sonet 18 år i fengsel for en voldtekt han ikke hadde begått.

To år senere ble han siktet og dømt av politiet – denne gangen for mordet på fotografen Teresa Hallbach.

Les også:  Dom opphevet mot Brendan Dassey fra «Making a Murderer»

Og nylig ble det klart at vi endelig får se fortsettelsen av Steven Averys historie. I en ny pressemelding, kunngjorde Netflix at Making a Murderer kommer tilbake på skjermen 19.oktober. I mellomtiden har vi funnet frem fire andre true crime-serier du bør se i mellomtiden – se hvilke nedenfor!

1. «American Crime Story: The People vs. O.J Simpson»

The People vs. O.J Simpson er den første sesongen av antologiserien «American Crime Story». Den første sesongen handler om den skandaløse rettssaken og mediesirkuset rundt den tidligere amerikanske fotballspilleren O.J Simpson. I hovedrollene er kjente skuespillere som Cuba Gooding Jr., John Travolta og David Schwimmer.
Se serien på Netflix.

2. «Amanda Knox»

Denne Netflix-dokumentaren handler om mysteriet rundt Amanda Knox som ble siktet for drapet på sin romvenninne sammen med Rudy Herman Guede og Raffaele Sollecito i 2009. I dokumentaren snakker Knox selv ut om drapssaken og ryktene som oppstod om henne.
Se serien på Netflix. 

3. «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst»

«The Jinx» er en dokumentarserie i seks deler som handler om den tidligere millionæren Robert Durst som var mistenkt for tre drap. På slutten av dokumentarserien tar handlingen et dramatisk vendepunkt.
Se serien på HBO. 

4. «The Keepers»

Denne dokumentarserien handler om det uløste drapet på den unge nonnen Catherine Cesnik (26). Serien kom ut i mai i fjor, og blir beskrevet som en mørk, spennende og sjokkerende true crime-serie.
Se serien på Netflix. 

Kilder: Aftenposten, VG, Dagbladet, P3, TV2, Refinery 29.

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS