10 europeiske perler du kanskje ikke har besøkt før

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 24.01-2018
  • Oppdatert: 28.06-2018
Montenegro er fortsatt ikke like populært blant nordmenn som etFoto: Colourbox

Her er de vakre europeiske perlene som ikke har blitt invadert av turister enda.

Vinteren i Norge er lang og mørk, og mange har allerede bestilt årets sommerferie.

En pressemelding fra Finn viser at spanske favoritter som Alicante, Malaga og Gran Canaria ligger på topp 10-listen over reisemål nordmenn søkte mest på i starten av 2018. Hvis du enda ikke har bestilt en tur til varmere strøk og har lyst til å unngå de store turistmassene, bør du altså vurdere andre steder enn disse.

Les også:  Hit ville nordmenn reise i 2017

I den anledning har vi funnet frem bilder av 10 steder i Europa du kanskje ikke har besøkt før. Se dem alle nedenfor!

1. Procida, Italia

/

Du har nok hørt om Sicilia og Sardinia, men har du hørt om Procida? Denne vakre øya ligger like utenfor Napoli i Italia, og kan blant annet by på rimelig mat og interessant historie. 

2. Vis, Kroatia 

komiza
Utenfor de kjente øyene Brač og Hvar i Kroatia ligger den lille øya Vis, som blant annet kan by på rolige landsbyer, vakre strender og urørt natur. 

3. Amorgos, Hellas

/

Amorgos er en uoppdaget øy som tilhører øygruppen Kykladene utenfor Hellas. Det finnes mange vakre strender på øya, men den er best kjent for sine gode dykke- og klatremuligheter. 

4. Budva, Montenegro

/

Montenegro kan by på både strender og uteliv, men landet har fortsatt ikke rukket å bli en veldig kjent feriedestinasjon for nordmenn. Budva (på bildet) er den største badebyen i landet. 

5. Porquerolles, Frankrike

/

Utenfor sørkysten av Frankrike, ligger den lille, mindre kjente øya Porquerolles. For de fleste nordmenn er denne øya ukjent, men mange franskmenn drar hit i ferien. 

6. Siena, Italia

/

Siena er en by i sentrum av Toscana i Italia. Byen er rik på kultur og historie, og ble ført opp på UNESCOs verdensarvliste i 1995. 

7. Ksamil, Albania

/

Flere og flere nordmenn har fått øynene opp for det rimelige ferielandet Albania, men fortsatt er det ikke like populært som for eksempel Kroatia. Landet har noe å by på for de fleste, blant annet nydelige strender og et livlig uteliv. 

8. Ljubljana, Slovenia

/

Vil du heller på byferie enn strandferie, bør du vurdere den vakre hovedstaden i Slovenia. På sommeren er det for det meste behagelige temperaturer på rundt 18-20 grader, og mange lokale slovenere sitter ute og tar seg et glass vin.

9. Ravello, Italia

/

Høyt oppe på klippene over Amalfikysten ligger byen Ravello. Byen blant annet kjent for sin utrolige utsikt, og for å ha vært et yndet feriemål blant kjente personer som Greta Garbo og Jackie Kennedy. 

10. Luzern, Sveits

/

 Luzern er en vakker sveitsisk by som ligger ved sjøen, omringet av de sveitsiske alpene. Vil du se mer av Sveits, er det enkelt å ta tog fra Luzern til Zürich eller Lugano. Fra Lugano kan du også ta toget videre til den vakre Como-sjøen i Italia.

Kilder: The Guardian,The Local, Condé Nast Traveller,Dinside, The Telegraph, Dagbladet

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS