Nettliv

10 europeiske perler du kanskje ikke har besøkt før

Caroline Furu

  • Publisert: 24.01-2018
  • Oppdatert: 28.06-2018
 

Her er de vakre europeiske perlene som ikke har blitt invadert av turister enda.

Vinteren i Norge er lang og mørk, og mange har allerede bestilt årets sommerferie.

En pressemelding fra Finn viser at spanske favoritter som Alicante, Malaga og Gran Canaria ligger på topp 10-listen over reisemål nordmenn søkte mest på i starten av 2018. Hvis du enda ikke har bestilt en tur til varmere strøk og har lyst til å unngå de store turistmassene, bør du altså vurdere andre steder enn disse.

Les også: Hit ville nordmenn reise i 2017

I den anledning har vi funnet frem bilder av 10 steder i Europa du kanskje ikke har besøkt før. Se dem alle nedenfor!

1. Procida, Italia

 
 

Du har nok hørt om Sicilia og Sardinia, men har du hørt om Procida? Denne vakre øya ligger like utenfor Napoli i Italia, og kan blant annet by på rimelig mat og interessant historie. 

2. Vis, Kroatia 

komiza
 

Utenfor de kjente øyene Brač og Hvar i Kroatia ligger den lille øya Vis, som blant annet kan by på rolige landsbyer, vakre strender og urørt natur. 

3. Amorgos, Hellas

 
 

Amorgos er en uoppdaget øy som tilhører øygruppen Kykladene utenfor Hellas. Det finnes mange vakre strender på øya, men den er best kjent for sine gode dykke- og klatremuligheter. 

4. Budva, Montenegro

 

Montenegro kan by på både strender og uteliv, men landet har fortsatt ikke rukket å bli en veldig kjent feriedestinasjon for nordmenn. Budva (på bildet) er den største badebyen i landet. 

5. Porquerolles, Frankrike

 
 

Utenfor sørkysten av Frankrike, ligger den lille, mindre kjente øya Porquerolles. For de fleste nordmenn er denne øya ukjent, men mange franskmenn drar hit i ferien. 

6. Siena, Italia

 
 

Siena er en by i sentrum av Toscana i Italia. Byen er rik på kultur og historie, og ble ført opp på UNESCOs verdensarvliste i 1995. 

7. Ksamil, Albania

 
 

Flere og flere nordmenn har fått øynene opp for det rimelige ferielandet Albania, men fortsatt er det ikke like populært som for eksempel Kroatia. Landet har noe å by på for de fleste, blant annet nydelige strender og et livlig uteliv. 

8. Ljubljana, Slovenia

 
 

Vil du heller på byferie enn strandferie, bør du vurdere den vakre hovedstaden i Slovenia. På sommeren er det for det meste behagelige temperaturer på rundt 18-20 grader, og mange lokale slovenere sitter ute og tar seg et glass vin.

9. Ravello, Italia

 
 

Høyt oppe på klippene over Amalfikysten ligger byen Ravello. Byen blant annet kjent for sin utrolige utsikt, og for å ha vært et yndet feriemål blant kjente personer som Greta Garbo og Jackie Kennedy. 

10. Luzern, Sveits

 

 Luzern er en vakker sveitsisk by som ligger ved sjøen, omringet av de sveitsiske alpene. Vil du se mer av Sveits, er det enkelt å ta tog fra Luzern til Zürich eller Lugano. Fra Lugano kan du også ta toget videre til den vakre Como-sjøen i Italia.

Kilder: The Guardian,The Local, Condé Nast Traveller,Dinside, The Telegraph, Dagbladet

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Nyhetsbrev