Dette er Norges mest populære hunderaser

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 29.01-2020
  • Oppdatert: 29.01-2020
Labrador kom på andreplass. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

– Hundene på topp ti-listen er alle hunder som passer for personer med en aktiv livsstil, sier administrerende direktør i Norsk Kennel Klubb.

Hvert år avslører Norsk Kennel Klubb hvilke hunderaser som er landets mest populære ut i fra hvor mange valper som ble registrert i året som gikk.

Tallene fra 2019 viser at Border Collien havnet på førsteplass, for sjette året på rad. Det kommer frem i en pressemelding fra Norsk Kennel Klubb.

Les også: Oppdretter angrer på at han avlet frem labradoodle

Border Collie er kjent for å være en veldig energisk og intelligent rase som egner seg godt for hundeeiere som vil satse på lydighet eller agility. Ser du etter en hunderase som er glad i å ligge på sofaen, bør du med andre ord styre unna denne.

På andreplass havnet Staffordshire bull terrier, som er en vennlig, liten muskelbunt. De har tidligere hatt rykte på seg for å være aggressive, men er nå en populær familiehund, ifølge NKK.

Aktive nordmenn

Den tredje mest populære hunderasen er den godlynte Labradoren. På resten av topp ti-listen er flere aktive hunderaser som trenger mye fysisk og mental stimulering.

– Hundene på topp ti-listen er alle hunder som passer for personer med en aktiv livsstil, og som liker å gå turer i skog og mark. At disse hundene er så populære, gjenspeiler det aktive livet folk lever i Norge, sier administrerende direktør i Norsk Kennel Klubb, Torbjørn Brenna.

Mange drømmer om å få seg en firbent venn. Brenna understreker at man bør være realistisk når man vurderer om man bør få seg hund.

– Først må man være sikker på at man faktisk har mulighet til å ha en hund, og at man har den tiden og motivasjonen som kreves for å tilfredsstille hundens behov. Deretter må man finne en rase som passer til det livet man har, sier han.

Se alle de mest populære hunderasene her:

1. Border collie

2. Staffordshire bull terrier

3. Labrador retriever

4. Golden retriever

5. Engelsk setter

6. Norsk elghund grå

7. Schäferhund normalhår

8. Bichon havanais

9. Shetland sheepdog

10. Pomeranian 

Les også: Dette er Norges mest populære hundenavn

DEL

FØLG OSS