Tiger gikk 1300 kilometer for å finne seg en make

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.12-2019
  • Oppdatert: 06.12-2019
Tigere kan legge ut på lange vandringer for å finne en make eller et nytt territorium. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Den indiske hannkatten satt ny rekord i jakten på kjærligheten.

I juni la den bestemte tigeren ut på en lang reise fra tigerreservatet Tippeshwar midt i India. Nå har den gått 1300 kilometer, men har enda ikke slått seg til ro, skriver BBC.

Forskere ved tigerreservatet Tippeshwar festet et GPS-halsbånd på tigeren i juni for å følge med på dyrets jakt etter en hunntiger å pare seg med.

Tigere er territoriale dyr, og kan legge ut på lange vandringer dersom det er lite tilgang på byttedyr. 

Les også: Stork flyr over 1400 mil for å være med sin store kjærlighet

En av forskerne ved Wildlife Institute of India, Dr. Bilal Habib, forteller til BBC at dette antageligvis også er tilfellet med denne tigeren.

– Tigeren var antageligvis på jakt etter et nytt territorium, mat og en make. De fleste av de potensielle tigerterritoriene i India er opptatt, og derfor må mange tigere oppdage nye områder, sier Habib.

GPS-halsbåndet viser at tigeren har gått gjennom gårdsområder og elver for å finne sin make. På veien har den drept griser og kyr for å få i seg mat.

Les også: To drept av tiger i Nepal

Tigeren, som forskerne kaller «C1», skal også ha skadet en mann som gikk forbi krattet der han lå og sov. Dette har gjort at skogvoktere i India vurderer å fange tigeren for å «unngå fremtidige uhell».

Den målrettede tigeren kommer antageligvis til å ha mange flotte puser å velge mellom hvor enn den ender opp.

I juli kom det nemlig frem at antallet tigere i India har steget til nærmere 3000. Til sammenligning ble det telt 2226 tigere i 2014, ifølge New York Post

DEL

FØLG OSS