Fransk fotograf sammenligner det ekte og «falske» Paris – ser du forskjellen?

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.01-2018
  • Oppdatert: 05.12-2018
Kun ett av disse bildene er tatt i Paris - ser du hvilket? Se svaret nederst i artikkelen!Foto: François Prost

Fotografen Francois Prost viser den utrolige likheten mellom Paris og Kinas egen versjon av byen. 

Du har nok sett bilder av Eiffeltårnets kopier i byer som Las Vegas og Texas, men Eiffeltårnet i det kinesiske boligområdet Tianducheng er ikke like kjent.

Les også: Dette er ikke Paris, men en by i Kina

Området ble bygget for å ligne på Paris, og selv om Paris er en av verdens mest populære byer, kan ikke det samme sies om Tianducheng. Ifølge VG, er området bygget for å huse over 10.000 innbyggere, men likevel står store deler av det ubebodd.

Paris-syndromet

I sitt fotoprosjekt, sammenligner fotografen Francois Prost det ekte Paris med Tianducheng. På sine nettsider skriver han at byen for noen år siden ble omtalt som en «spøkelsesby», men at flere nå har begynt å bosette seg der.

Les også: Hellas' synkende spøkelsesby

Fotografens fotoprosjekt heter «Paris Syndrome». Ifølge Huffington Post, er dette en følelse turister får når de besøker Paris, og oppdager at byen ikke lever opp til de høye forventningene deres.

Nedenfor ser du bildene til Prost der han sammenligner det ekte Paris med byens kinesiske kopi – ser du forskjellen? Fasiten står nederst i artikkelen!

/
/
/
/
/
/
/

Fasit: Alle bildene på venstre side er tatt i Tianducheng, mens bildene til høyre er tatt i Paris. Se flere bilder på Instagram-profilen til Prost.  

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS