13 gratis verktøy på nettet du bør utnytte deg av

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 02.03-2018
  • Oppdatert: 02.03-2018
På nettsidene nedenfor kan du blant annet lære deg et nytt språk, se dokumentarer eller redigere bilder. Foto: Colourbox

Med disse nettsidene kan du lære deg et nytt språk, se dokumentarer eller redigere bilder. 

Nettet er fullt av artikler, spill og tester som egentlig bare stjeler tid istedenfor å tilføre livet ditt noe. Men leter man litt, finnes det også mange nyttige nettsider som kan lære deg noe nytt.

Les også: Her kan du lese over 200.000 bøker gratis på nett

Nettsiden Thrillist satt nylig sammen en liste over gratis verktøy på nettet. Her gjengir vi noen av dem.

Lær deg noe nytt

1. Class Central

Savner du å sitte på skolebenken og lære noe nytt, bør du prøve denne siden. Her kan du melde deg inn på en rekke gratis kurs om alt fra musikk til digital markedsføring.

2. TED

Denne siden har du antageligvis hørt om allerede, men den må nevnes i tilfelle. På Ted.com kan du se spennende og lærerike foredrag fra eksperter innen forskjellige felter.

3. Code Academy

Er du interessert i koding men synes det virker vanskelig, kan du lære det gratis på nettsiden til Code Academy.

4. Duolingo

Duolingo er et lærerikt, gratis verktøy som kan hjelpe deg med å lære et nytt språk. Perfekt om du skal til utlandet i sommer og vil lære deg noen høflige fraser!

Gratis filmer og bøker

5. Open Culture

Open Culture er en nettside med linker til gratis bøker, filmer og e-bøker. Du kan for eksempel lese en av Jane Austens noveller eller ta et kurs i arabisk.

6. Documentary Heaven

Hvis du elsker dokumentarer, er dette nettsiden for deg! Her kan du se en haug av gratis dokumentarer på nett.

7. Project Gutenberg

Dette er nettsiden for deg som er på jakt etter eldre bøker. Her kan du laste ned eller lese bøker gratis på nett.

Last ned og rediger bilder

8. Pixabay

Nettsiden Pixabay har over en million gratis bilder av høy kvalitet du kan laste ned.

9. Pexels

Finner du ikke bildet du leter etter på Pixabay, kan du også prøve å finne det på nettsiden Pexels. Her har de mange kvalitetsbilder av dyr, landskap, byer og lignende.

10. Canva

Hvis du vil sette sammen flere bilder til en fin kollasj, kan du gjøre det gratis med nettsiden Canva. Her kan du også legge til tekst og forskjellige bakgrunner.

11. Sumopaint

Vil du legge til filtre eller redigere lys og kontrast på bildene dine, kan du gjøre det med Sumopaint. Programmet kan enten lastes ned eller brukes på nett.

Hold deg konsentrert

12. Rainy Mood

Hvis det er bråkete på jobb eller hjemme og du trenger å konsentrere deg, bør du teste ut nettsiden Rainy Mood. Den spiller en jevn lyd av regn og torden som gjør at det føles ut som man sitter inne og koser seg mens det regner utenfor.

13. SelfControl

Hvis du har vanskelig for å holde deg konsentrert og hele tiden blir fristet til å gå inn på forskjellige nettsider, kan du laste ned appen SelfControl. Passer perfekt for deg som leser til eksamen. Denne appen er dog bare tilgjengelig på Mac.

Her på Startsiden har vi også mange nyttige tjenester som for eksempel TV-guide, værside og søkemotor.

DEL

FØLG OSS