Facebook utfordrer Finn.no – ruller ut jobbsøk

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.03-2018
  • Oppdatert: 07.03-2018
Både firmaer og privatpersoner skal kunne bruke Facebooks jobbfunksjon.Foto: Colourbox

Snart skal du kunne søke jobb direkte via Facebook. 

Det kommer frem i et nytt blogginnlegg på Facebooks egne sider. Ifølge Dinside, har jobbfunksjonen vært tilgjengelig i USA og Canada siden i fjor, og i løpet av de neste ukene skal den bli tilgjengelig også her til lands.

Les også: Ny app tar opp konkurransen mot Facebook og Instagram

Dette kommer etter at Facebook i høst lanserte kjøp og selg-tjenesten Facebook Marketplace. I blogginnlegget skriver Facebook at de håper at funksjonen skal kunne styrke lokalsamfunn og skape mer enn 60 prosent nye jobber.

Slik søker du på en jobb

Jobbsøket skal bli tilgjengelig på Facebook.com/jobs, og skal gjøre det enkelt å søke på jobber eller legge ut stillingsannonser.

Hvis du vil søke på en jobb, skal CV-en din bli opprettet ut i fra informasjonen du har oppgitt om deg selv på profilen din, og så skal det bare være å skrive en søknad.

Les også:  CV som virker - heng ut fiskekroken

Når du er ferdig med søknaden, dukker det opp et chat-vindu som gjør at du kan ta kontakt med arbeidsgiveren. For å holde deg oppdatert om stillinger du er interessert i, kan du også skru på varslinger.

Slik legger du ut en stillingsannonse

Firmaer som har sin egen Facebook-side kan også utlyse ledige stillinger. Dette gjøres ved at en av sidens administratorer oppretter en annonse med stillingsbeskrivelse, stillingsprosent, jobbtittel og lignende.

Annonsen dukker da opp både på firmaets side, på Marketplace og i nyhetsfeeden til brukerne. Firmaene kan også kommunisere med søkerne og avtale intervjuer gjennom jobbfunksjonen.

Les også: Facebook kan bli banken din

Likte du denne artikkelen? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS