Ny studie: Nettdatere sikter for høyt når det kommer til potensielle partnere

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.08-2018
  • Oppdatert: 16.08-2018
I studien kommer det også frem at lange meldinger ikke nødvendigvis fungerer bedre enn korte.Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock / NTB scanpix

De fleste nettdatere ser etter partnere som er mer attraktive enn dem selv, hevder forskerne bak en ny studie.

I studien som er publisert i tidsskriftet Science Advances, kom det frem at både menn og kvinner går etter partnere som er 25 prosent mer «attraktive» enn dem selv. Nesten ingen av deltakerne i undersøkelsen gikk etter partnere som var mindre attraktive enn seg selv, melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Hvor attraktive deltakerne i studien ble ansett for å være, ble anslått ved hjelp av en algoritme som fant ut hvor mange meldinger de hadde mottatt fra andre populære brukere på datingsider i New York, Boston, Seattle og Chicago.

Les også: Datingapp: Dette får oss til å sveipe til høyre - og venstre

Fikk 1504 meldinger på en måned

Studien ble utført av forskere ved University of Michigan i USA. De fant ut at den mest populære deltakeren var en 30 år gammel kvinne som bodde i New York. Hun hadde mottatt hele 1504 meldinger på en måned, noe som tilsvarer en melding hver halvtime i en hel måned, skriver AFP Relaxnews.

Forskerne avslørte ikke hvordan det gikk med kvinnens jakt på kjærligheten, men fant ut at de fleste brukerne på datingsiden prøvde seg på brukere som ble ansett som mer attraktive enn dem selv.

Her til lands er også nettdating veldig populært. En av de mest populære datingsidene er Sukker.no, som ifølge sine egne nettsider har 830.000 brukere.

Match.com er også en av de største datingsidene, og skriver på sine nettsider at de får over 6600 nye medlemmer hver måned. 

Les også: Undersøkelse: Dette ser nordmenn etter i en partner

Mange føler at de ikke får svar

I studien kom det også frem at nettdaterne hadde en tendens til å sende lengre meldinger til de mest populære brukerne. Dette fungerte ikke nødvendigvis bedre enn å sende korte meldinger.

Dersom du føler at du sikter litt for høyt i datingmarkedet, er det uansett håp. Elizabeth Bruch, som ledet studien, forteller at det ofte lønner seg å være litt iherdig.

— Jeg tror et vanlig problem når folk bruker datingnettsteder er at de føler at de aldri får svar. Dette kan være demotiverende. Men selv om responsraten er lav, viser våre analyser at 21 prosent av de som fortsetter å ta kontakt, faktisk får kontakt med noen som er mer attraktive enn seg selv, sier hun.

Er du nysgjerrig på nettdating? Her er noen av de mest populære norske nettstedene:

Match.com

Møteplassen

Sukker

Seniordate

Les også: Her kan du finne din neste turvenn

DEL

FØLG OSS