Undersøkelse: Dette ser nordmenn etter i en partner

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 12.03-2018
  • Oppdatert: 12.03-2018
Undersøkelsen viser at sjarm og godt humør er viktig - spesielt for menn. Foto: Colourbox

Kvinner vil ha en «handyman» - og en fin kropp er ikke så viktig som mange tror.

Det kom frem i en undersøkelse utført av YouGov på vegne av Match.com. Undersøkelsen ble uført på nettet av single personer mellom 18 og 74 år.

Når det kommer til utseende, viste resultatene at folk flest ikke bryr seg så mye om kropp som man skulle tro. Et pent ansikt ble derimot ansett som viktig.

— Tallene er tydelige: Kroppsfokuset vi ser i media betyr lite når det kommer til stykket. Men et pent ansikt er fortsatt den viktigste fysiske egenskapen, enten du kun er på utkikk etter en date eller noe mer seriøst, sier Marketing Manager i Match, Robin Rutberg Goncalves i en pressemelding.

Les også:  Her kan Trump-tilhengere finne hverandre

— Kroppsjaget er overvurdert

29 prosent av mennene i undersøkelsen mente nemlig at et pent ansikt var viktig, mot bare 17 prosent av kvinnene.

Ut ifra kroppsfokuset i dagens samfunn skulle man tro at kropp var viktig, men bare syv prosent svarte at dette var det viktigste ved en potensiell partner.

Mange mente derimot at fine øyne og et pent smil var viktig når det kom til utseende. Totalt sett svarte 17 prosent at de så etter en partner med fine øyne, og 15 prosent svarte at et pent smil var viktig.

Rutberg Goncalves kommenterer i pressemeldingen at dette er et godt tegn.

— Det er fint å se at begge kjønn er så lite opptatt av kropp – selv om gutta fremdeles er litt mer kroppsfikserte enn jentene. Kroppsjaget er overvurdert, og hardtrening før sommeren er i hvert fall noe man kan droppe, sier han.

Les også:  Disse søkeordene var de mest populære på Pornhub i 2017

Handymenn og gladjenter

Den viktigste personlige egenskapen er derimot å være snill. Rutberg Goncalves forteller at 37 prosent synes det å være snill er det viktigste, tett etterfulgt av god humor.

Han forteller også at sjarm og humor var enda viktigere for mennene enn for kvinnene i undersøkelsen, og at mennene ser etter typiske «gladjenter».

For kvinnene i undersøkelsen var det spesielt én egenskap som stakk seg ut. Hele 47 prosent av kvinnene svarte at de så etter en «handyman» som var praktisk anlagt.

Resultatene fra undersøkelsen antyder også at single er åpne når det kommer til en potensiell partners livssituasjon. 58 prosent svarte at bonusbarn ikke var noen hindring, og 48 prosent svarte at det ikke spilte noen rolle hvor lenge partneren hadde vært singel.

Les også: Både menn og kvinner foretrekker partnere med høy inntekt

DEL

FØLG OSS