Ny studie: Derfor tar kvinner «sexy» selfies

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 17.09-2018
  • Oppdatert: 17.09-2018
Forskerne i studien fant også ut at kvinnene som tok mange utfordrende selfies gjerne også brukte mye penger på utseendet. Foto: Syda Productions / Shutterstock / NTB scanpix

Kvinner tar mer seksualiserte bilder av seg selv i land hvor det er store økonomiske forskjeller, ifølge en ny studie. 

På sosiale medier som Instagram florerer det av lettkledde bilder av kvinner i utfordrende positurer. Og ifølge en ny studie har dette faktisk en sammenheng med hvor store økonomiske forskjeller det er i landet kvinnene kommer fra.

Studien ble utført av forskere ved University of New South Wales i Australia, og er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

For å komme frem til resultatene, analyserte forskerne flere titusener av bilder på sosiale medier i 113 land, skriver vitenskapsnettstedet Phys.org.

Les også: – Nettdatere sikter for høyt når det kommer til potensielle partnere

Varierte fra land til land

Etter å ha gjort dette, prøvde forskerne å finne ut hvilke land det var mest normalt for kvinner å legge ut sexy bilder av seg selv.

Den ledende forfatteren av studien, Dr. Khandis Blake, forteller til Phys.org at det var en overvekt av denne typen bilder i land der det er store økonomiske forskjeller.

– Det vi fant ut, er at det er større sannsynlighet for at kvinner legger ut sexy selfies på nettet i land der de økonomiske ulikhetene blir større og større, og ikke på steder der menn har mer makt og det er stor forskjell mellom kjønnene, sier han.

Et bevisst og strategisk valg

I studien kom det også frem at kvinner som bor i områder der det er store økonomiske forskjeller, gjerne også bruker mye penger på å forbedre utseendet sitt.

Ifølge forskerne, kommer dette av at kvinnene vil gjøre seg attraktive for potensielle partnere.

– Så, når en ung kvinne justerer bikinien sin foran kameraet, så ikke tenk på henne som tom eller som et offer. Tenk på henne som en strategisk spiller i et komplekst, sosialt og evolusjonært spill, sier Dr. Blake. 

Les også: – Selfien gir ikke et riktig bilde av deg

DEL

FØLG OSS