Tre apper som skal få deg til å sove bedre

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.11-2018
  • Oppdatert: 16.11-2018
Det finnes mange apper som skal blokkere ute støy, få deg til å slappe av og vekke deg på en behagelig måte.Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Disse appene skal få deg til å slappe av og våkne uthvilt. 

Det er et kjent faktum at mobilbruk kan forstyrre søvnen, men samtidig er det flere apper som er utviklet for å hjelpe deg til å kartlegge og forbedre søvnen din.

Les også: Syv gode råd: Slik kan du takle søvnproblemer

Én av dem er Sleep Cycle, som også kan avsløre om du snorker og hvor jevnt du sover gjennom natten. Her har vi funnet frem den og to andre apper som kan være verdt å prøve hvis du sliter med søvnen. Les mer nedenfor!

Sleep Cycle

/

Sleep Cycle bruker mobilens mikrofon til å analysere bevegelsene dine mens du sover, slik at du senere kan sjekke kvaliteten på nattens søvn.

Den skal også vekke deg på et tidspunkt hvor du ikke sover så dypt. Appen avslører om man snorker, noe som er genialt hvis man sover sammen med noen som påstår at de ikke gjør det.

Hvis du føler deg urolig før du skal legge deg, går det også an å skru på forskjellige beroligende lyder som automatisk blir skrudd av etter en gitt tid. Sleep Cycle er gratis i én måned, men etter dette må man betale for et abonnement.

Appen er tilgjengelig i App Store og Google Play.

Calm

Flere studier har vist at meditasjon kan hjelpe mot stress og søvnproblemer, men hvis du ikke vet hvordan du mediterer, kan du lære det gjennom en app.

Calm ble kåret til årets app av Apple i fjor, og er en av de mest kjente meditasjonsappene. Når du har lastet ned appen, kan du velge mellom mange forskjellige meditasjoner der du blir veiledet av en behagelig stemme.

Appen er gratis i én måned, men etter dette må man betale for et abonnement.

Appen er tilgjengelig i App Store og Google Play.

White Noise Lite

Hvis du har en bråkete nabo eller prøver å få sove om bord på et fly, bør du prøve White Noise Lite. Appen inneholder både lyder fra naturen og jevne lyder som skal blokkere ute de irriterende, ujevne lydene rundt deg. Den er også fin å ha hvis du jobber i et åpent kontorlandskap og trenger å konsentrere deg.

Appen er gratis, og er tilgjengelig i App Store og Google Play

Les også: Tre mindfulness-apper du bør prøve

DEL

FØLG OSS